پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آزادی و آزادگی در خون ما موج می زند


آزادی و آزادگی در خون ما موج می زند

انقلاب اسلامی و فراز و نشیب های آن طی سه دهه

در سردترین صبحگاه خاکستری تاریخ وقتی جلد کهنه شناسنامه هایمان درد می کرد، فریاد اعتراض و آزادی خواهی از گلوی رادمردان، خواب آشفته استکبار را برهم زد. نهال انقلاب پیشتر از مبارزه دلاوران تنگستان، میرزاکوچک خان، مبارزان دوران مشروطه و ده ها آزادی خواه همیشه جاوید تاریخ سربرآورده بود که از گرمای نفس امام خمینی(ره) جان گرفت و به ثمر نشست. در گذشته ما رنجی است که سوزش زخم بی عدالتی و گرایش به استکبار هنوز در قلب مبارزین به یادگار مانده است. این سرزمین همیشه سنگر بوده، سنگر دفاع از شرافت بشری و آرمان های بلند آزادگی. و امروز پنجره ای به افق های آینده گشوده ایم هرچند که هنوز هم به جرم انقلابی بودن و اسلامی بودن توطئه ها، ترورها، تهمت ها، تفرقه افکنی ها و... ادامه دارد. بر بلندای تپه انقلاب، پرچم داری ایستاده که این بار با قلم و دانشش در سنگر مبارزه فرماندهی می کند. این مبارزه نسل چهارمی آگاهی ست که دیگر فصل باورکردن توانمندی هایش فرا رسیده است.

چشم های صبح، نگاهمان می کند. وقتی نخل های سربریده جنوب تندیس عاشقانه های ما هستند، وقتی رفتن و رسیدن قاموس ماست، کدام طوفان ریشه های این خاک را می لرزاند؟! در خاطره ما هنوز هم شمع ها روشنند. همسرها، پدرها و برادرهایی که می رفتند، شمع ها روشن شدند. اصلا قبل تر بر بالای پشت بام ها که آزادی را فریاد می زدیم، شمع ها روشن شدند. اصلا قبل تر وقتی دلاوران تنگستان نخواستند سیطره استکبار بر خلیج فارس همیشگی شود، شمع ها روشن شدند.

در خون ما پرنده شدن موج می زند. همه طوفان ها بر سر این سنگر غرش کنید! در طوفان ها شمع روشن می کنیم. ما زاده نوریم و چه زیبا گفت پیر جماران «انقلاب ما انفجار نور بود.»

امروز ۱۲بهمن و آغاز دهه مبارک فجر است، بر همین اساس گزارش روز را در این مدت به موضوع دستاوردهای انقلاب و فراز و نشیب های آن اختصاص داده ایم.

● تأمین منابع فکری جهان در اتصال به انقلاب و اسلام

دور تا دور هم گرداگرد یک میز مستطیل نشسته اند و با جملاتی که از صداقت، خلوص و بصیرتشان برمی خیزد، کتاب ها می نویسند. کجایند تئوریسین های غربی که از این موج آگاهی نسل سومی ها و چهارمی ها به خود بیایند و شکست در شطرنج با افکار بیدار شده را بپذیرند.

مجتبی کشوری دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه علامه از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین جنبش های اجتماعی- سیاسی قرن بیستم یاد می کند و می گوید: «قبل از پیروزی انقلاب جریان های فکری اومانیستی و ماتریالیستی سیطره داشتند و این اجبار حاکم شده بود که هر جریان فکری برای دوام پیدا کردن باید تحت لوای استکبار باشد، ولی پیروزی انقلاب ثابت کرد که نه تنها فکر ما بر سایه سلطه غربی قرار نمی گیرد، بلکه هدف های عظیمی برای آزادی بشر تعریف می کند. در یک کلام تحول اعتقادی و اخلاقی بود که اسلام را دوباره زنده کرد و دستاوردهای بزرگی در پی داشت. یکی از این دستاوردها الگو شدن برای سایر ملل و موج آزادی خواهی در دنیاست.»

این دانشجو به نکته قابل تأملی اشاره کرده و می گوید: «انقلاب کردن آسان است، ولی حفظ انقلاب سخت است. نمی خواهم بگویم نسلی که انقلاب را به ثمر رساند کارآسانی انجام داد، ولی نسل ما وظیفه بسیار سخت تری دارد.» وی به نحوه انتقال حقایق انقلاب و فراز و نشیب های آن به نسل امروز انتقاد کرده و می گوید: «اگر نقصی هست به نخبگان جامعه برمی گردد. در دانشگاه فقط به کتاب انقلاب اسلامی و معارف بسنده کرده ایم، در حالی که استاد هم از عمق وجودش نمی گوید، چون خودش هم درک نکرده که چرا انقلاب رخ داد و هدف چه بود؟ به این ترتیب دروس عمومی به ساعت انتظار برای زنگ پایان تبدیل شده اند، در حالی که باید زنگ آغاز و بیداری باشند. وقتی به جوانان آگاهی نمی دهیم، آنها هم ممکن است جذب پازل دشمن شوند و مورد سوءاستفاده قراربگیرند.» کشوری یکی از راه های تداوم انقلاب را نهادینه کردن روحیه انقلابی در ضمیر جوانان می داند و از تحول در منابع علوم انسانی به عنوان یکی از راهکارهای اصلی تداوم و صدور انقلاب یاد می کند.

وی ادامه می دهد: «باید به عقبه خود نگاه کنیم. ما در عقبه چه داریم و چه کرده ایم؟ اگر به نقص های گذشته پی ببریم، برنامه ریزی آینده منسجم تر و کارآمدتر خواهد بود. به نظر می رسد در شرایط فعلی باید به تهیه منابع فکری بومی و خودی روی بیاوریم تا جوانان با اندیشه های ایرانی و انقلابی تربیت شوند. چطور می توان از کتاب های روانشناسی و جامعه شناسی که سراسر بر پایه افکار و نظرات غربی ست، یک نیروی متعهد انقلابی و آشنا به مسائل خودی خروجی بدهیم؟ این ها دردهایی ست که باید سریعا به آن پرداخته شود.»

● مبارزه اندیشه با اندیشه در کنار جدول های جدایی

یک زمانی بود که نیروهای آمریکایی حق کاپیتولاسیون داشتند و ارزش حیوانات آنها از هموطنان ما بیشتر تعیین شده بود. حقارت سختی بود. سخت ترین توهینی که می توانست متوجه یک ملت باشد. براستی پایان پذیرش مهربانی گرگ ها چیزی جز این است؟ هنوز هم خوش خیال هایی هستند که می پندارند با همپیمانی می توان تحول ایجاد کرد، اما به راستی چطور می توان با گرگ ها همپیمان شد؟! سراسر تاریخ آمریکا و انگلیس را که ورق می زنیم جز دام گسترانی و بسط سلطه به قصه جدیدی نمی رسیم. این ها حقایقی است که باید به نسل جدید منتقل شود تا با بصیرت تصمیم بگیرند و ارکان تحول را متکی به بازو و اندیشه خود ترسیم کنند. الان شرایط به گونه ای ست که غرب در فکر ایجاد تردید و تزلزل در باورهاست، اما اگر تاریخ و حقایق انقلاب به درستی بازگو شود، بخش اعظم این توطئه ها خنثی خواهد شد.»

قهرمان عوض زاده دانشجوی ارشد رشته روابط بین الملل از دانشگاه شهید بهشتی توضیح می دهد: «یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی حاکمیت مردم بر سرنوشتشان بود. بعد از پیروزی انقلاب هم همه سلیقه های معتقد به انقلاب و نظام فرصت ابراز افکارشان و ارائه عملکردشان را پیدا کردند، از اصلاح طلب گرفته تا اصولگرا. اتفاقا اوج اعتماد مردم بعد از سی سال به انقلاب، انتخابات اخیر بود که ۳۰میلیون نفر شرکت کردند. این در حالی ست که نظام های دیگر نتوانسته اند چنین اعتمادی را برای خودشان ایجاد کنند. ما خوشحالیم که انقلاب با این همه فراز و نشیبی که داشته توانسته است اعتماد را محقق کند.»

وی که برخاسته از تفکر مخلصانه بسیج است، ادامه می دهد: «در آشوب های تفرقه چه تهمت هایی که به جوانان انقلابی نزدند! ما هوادار کرسی های آزاداندیشی هستیم. در اوج آشوب ها کنار آتش تفرقه و جدول های جدایی روبروی دگراندیشان ایستادیم و تک به تک مناظره کردیم. منطق ما مبارزه اندیشه با اندیشه است. ما هرگز نقش پلیس نداشتیم، اتفاقا مأموران آگاهی دهنده بودیم. بچه حزب اللهی ها با کسانی که از حقایق به دور بودند، ساعت ها گفت وگو می کردند و چه بسیار از این مناظره ها که باروبوسی و دست دادن تمام شد. برای مثال خیلی ها فکر می کردند که اکثر بچه های شهید بهشتی دگراندیش باشند، اما درپی آگاهی دهی و گفت وگو خیلی ها به بسیج دانشگاه ملحق شدند و در خط حقایق انقلاب فعالیت کردند.»

وی تأکید می کند به جای تکیه زدن بر اخبار دشمنان وعوامل داخلی شان که نیروهای معتقد را با افکار رادیکالی جلوه می دهند، بیایید و اوج اخلاص را در بین این بچه ها ببینید. وی در تکمیل صحبت هایش می گوید: «ما علاوه بر اعتقاد به کارنامه پربار انقلاب معتقد به وجود برخی چالش ها نیز هستیم.

درعین حال نمی پذیریم که نسل جدید یک نسل منفک از ارزش هاست.

هزاران جوان شبیه شهید زین الدین داریم که هریک می توانند تحول برانگیز باشند. البته برای تحول اساسی بازهم به تحول در منابع فکری دانشگاه ها و نهضت نرم افزاری اعتقاد راسخ داریم. از تفکر استادی که ۳۰ سال یک جزوه را تدریس کرده، چطور می توان نتایج تحول برانگیزی استخراج کرد؟»

● تولد تفکر استکبار ستیزی

هیچ کس نمی تواند به اساسنامه انقلاب معترض باشد. اصولی که برپایه ایمان به حق، عدالت محوری، خودکفایی و هزاران مفهوم خوب و متعالی نوشته شده نمی تواند محل اعتراض باشد. اتفاقا خوبی ها را همه انسان ها با هر تفکری درک می کنند، این گونه است که پس از پیروزی انقلاب و احیای اسلام، موج اسلام گرایی در جهان به تفکرات مادی و پوچ گرایی غربی ضربه مهلکی وارد ساخت.

محمدرضا کاشفی، دانشجوی مدیریت مالی از دانشگاه شهید بهشتی وقوع انقلاب اسلامی را مصادف با تعریف یک جایگاه جدید برای نسل جوان کشور معرفی می کند و می گوید: «انقلاب اسلامی زمانی به وقوع پیوست که در جامعه سیطره تفکرات مادی وجود داشت.

جوانان انقلابی از همان ابتدا جهت گیری های فکری را متحول کردند. تسخیر لانه جاسوسی که از آن به انقلاب دوم یاد میشود، تولد تفکر استکبارستیزی و پشت پا زدن به ایسم های غربی در نگاه جوانان بود.»

وی ادامه می دهد: «شور و شوق جوانان برای حضور در دفاع مقدس، بازسازی بعداز جنگ، پیشرفت های علمی جدید و هزاران عرصه برای حضور مثبت جوانان جایگاه های جدید تعریف شده به برکت انقلاب بود. با پیروزی انقلاب خودکفایی به عنوان جهاد مطرح شد و علم در خدمت معنویت قرار گرفت. البته سه دهه با همه فراز و نشیب هایش گذشته و ما با اعتقاد به کارنامه پربار انقلاب برای برنامه ریزی های آینده می توانیم نگاه آسیب شناسانه داشته باشیم.»

وی با اشاره به توطئه های ضدانقلاب، ترور، جنگ، تحریم، مسائل سیاسی داخلی می گوید: «همه این نقشه ها برای این است که ما نتوانیم حقایق و واقعیت های انقلاب را منتقل کنیم. الان سنگین ترین جنگ روانی وجود دارد. سایت ها، شبکه های مجازی، ماهواره، اینترنت و برخی اخبار داخلی به نحو خصمانه ای حقایق را وارونه جلوه می دهند.ما نباید هویت بخشی انقلاب را به تفکر ایرانی نادیده بگیریم.

البته هیچ کس منکر ضعف های حداقلی نیست. درهمین فضای دانشجویی دقت کنید. یک دوره ای بود که جریاناتی جنبش را مصادره کردند و آسیب رساندند، اما الان شرایط خوبی برای تعالی مهیاست. از پتانسیل جوان و جنبش می توان برای تحول در فضای علمی و فکری دانشگاه و درپی آن جامعه سود برد.»

● کلید بصیرت در دست جامعه

نریمان جامه شورانی معاونت تحلیل و بررسی سازمان بسیج دانشجویی در پاسخ به این سؤال که در آینده هم با چالش روبرو هستیم یا خیر؟ می گوید: «با تحلیل منطقی مادامی که انقلاب ماهیت مستقل و متعارض با نظام سلطه دارد، ما با چالش روبرو هستیم. چالش ها پیچیده تر هم می شود. دور کردن نظام و نخبگان از ماهیت انقلاب اسلامی، زیرسؤال بردن مردمی بودن نظام، زیرسؤال بردن حاکمیت ولایت فقیه و... همگی از ترفندهای دشمنان محسوب می شود. دشمن به دنبال چالش هایی است که چند هدف را محقق کند: مشروعیت زدایی نظام، اعتبارزدایی از نظام و کارآمد زدایی نظام. آنها می خواهند این سرزمین ثبات را در میان تلاطم بی ثباتی منطقه، ناامن جلوه دهند. آنها می خواهند امید مردم و نخبگان را به یأس تبدیل کنند.»

وی در جواب این سؤال که چه چیزی می تواند در زمان ما راهگشا باشد؟ کوتاه و عمیق پاسخ می دهد: «بصیرت».

بی تفاوتی عامل تشدید نابهنجاری

فرشتگان به توبه کاران دعا می کنند

انقلاب اسلامی از زخم دل و سرپنجه خونین هزاران شهری و روستایی در اقصی نقاط کشور که خواهان عدالت و آزادی بودند و همیشه پابرهنه و با قضاوت سلایق وارداتی عقب مانده فرهنگی خوانده می شدند، زاده شد. انقلاب جشن تولد تفکر پابرهنگان همه تاریخ و ظلم ستیزان همه قرن های آینده است.

هنوز هم همین گمنامان بی ادعا هستند که در سنگرهای انقلاب ایثار می کنند. در دورافتاده ترین نقاط ایران برطاقچه ایمان و باورها دستمالی گلدوزی شده، قاب عکس امام(ره)، مقام معظم رهبری و عکس یک شهید عمق ارادت همیشگی این مردم را نشان می دهد. انقلاب اسلامی برای ما هدف، انگیزه، باور و مفهوم زندگی متعالی را ترسیم کرد، اما باید برای این سوال جواب روشنی داشته باشیم که ما برای انقلاب اسلامی چه کرده ایم؟

به گذشته ها برگردیم. آن جا که موکتی ساده، فرش اتاق بزرگترین فرماندهان جنگ بود و رفتن و رسیدن آرزوهایشان. آن جا که مادر شهید می گفت: «خوشحالم که فرزندم در مسیر خدا قدم زد.»

به گذشته ها برگردیم. آن جا که کودکی قلکش را و پیرزنی تکه ای نان و پنیر نذر جبهه می کرد. همه چیز در گرو وحدت و انسجام معنا می گرفت و کسی برای رسیدن به قدرت و ثروت دست به هر ریسمانی حتی آویخته به دار بیگانگان نمی زد.

به قول جامه شورانی مسئول تحلیل و بررسی سازمان بسیج دانشجویی؛ مردم ایران یکی از داناترین و با مسئولیت ترین مردم جهان هستند و امروز جنگ پیش روی مدیران آینده است. آقایان احساس تکلیف کنند و خدمت بی منت ارائه دهند.

قاطعیت در باورها و به کارگیری جوانان

تولد انقلاب اسلامی زلزله سیاسی قرن بیستم قلمداد می شود. یکی از وجه تمایزات بارز انقلاب اسلامی نسبت به سایر انقلاب ها این است که مدل جدیدی از حاکمیت مردم سالاری به جهان ارائه شد و توانست برای ملت های استقلال طلب امید بیافریند. مدلی که تنها بر توکل به خدا و قدرت مردم شکل گرفت.

پرویز سروری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می گوید: «در مدل جدید حاکمیت مردم سالاری دینی، مشارکت مردمی و تشخص بخشیدن به جایگاه مردم یک شاهکار سیاسی محسوب می شد. پیروزی انقلاب اسلامی به دنیا ثابت کرد که می شود با تکیه بر قدرت مردم برخلاف قدرت استکباری حرکت کرده، پتانسیل نهفته در قدرت مردمی را به صورت طوفانی درآورده و بر علیه ظلم و ستم به کار گرفت. به همین دلیل انقلاب اسلامی از بدو تولد با مخالفت شدید غرب روبرو است.»

وی ادامه می دهد: «در عرصه نوع وقوع انقلاب نیز مدل جدیدی ایجاد کردیم. برخلاف انقلاب های دیگر که بر پایه جنگ های خشن پارتیزانی (مدل شرقی) و یا به صورت نرم (مدل غربی) شکل گرفته اند، انقلاب اسلامی از بطن شبکه های اجتماعی کوچک، اما عمیق و با تکیه بر رهبری متنفذ آن متولد شد. در این مدل حزب معنا نداشت و وحدت مردم حرف اول را می زد. مردم خودشان به صحنه آمدند و با تشکیل شبکه های اجتماعی انقلاب را به ثمر رساندند. این شبکه های مردمی آن قدر قوی بودند که حتی سرویس های امنیتی ساواک و استکبار نتوانستند کاری از پیش ببرند.»

عضو کمیسیون امنیت ملی به نقش ایجادکننده و تداوم بخش جوانان در انقلاب اشاره کرده و می گوید: «انقلاب حتی پیران را جوان کرد و به صحنه آورد.»

همه تحلیل شان این است که هرچه انسان پیرتر می شود، محافظه کارتر خواهد شد، اما انقلاب آن چنان شوری آفرید که حتی پیران جامعه را به صحنه قالب شکنی، اعتراض و شورانقلابی کشاند. حتی امام خمینی(ره) هم با آن سن اندیشه ای جوانانه داشت و با قاطعیت تغییر روش ها و ساختارها را مطرح کرد. ما اگر می خواهیم مسیر شکوه انقلاب دنبال کنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که به جوانان بها داده و در باورهایمان قاطعیت داشته باشیم. هر جا نیروی جوانان را به کار گرفته ایم موفق بوده ایم. انقلاب با مشارکت جوانان به ثمر نشست. جنگ با مدیریت جوانان پیروز شد و باز هم با مشارکت جوانان انقلاب تداوم پیدا می کند. برای مثال در موضوع انرژی هسته ای متوسط سن دانشمندان جوان است. مادر عرصه هسته ای جوانان را به میدان مبارزه علمی آوردیم و نتیجه درخشانی گرفتیم.»

سروری به احساس خطر دشمن اشاره کرده و می گوید: «آنها متوجه شده اند که با تکیه بر نیروی جوان و خودباوری داریم به جایگاهی نزدیک می شویم که در همه عرصه ها برای جهان خالق الگو و مدل هستیم. آنها چنین چیزی را نمی پذیرند، به همین دلیل همه توانشان را برای ضربه زدن به کار گرفته اند.»

● کارنامه انقلاب درخشان است

نظام جمهوری اسلامی فقط سلبی نبوده، بلکه ایجابی هم بوده است.

انقلاب اسلامی با سرنگون کردن سلطه گرایان، نظام استکبار را بی آبرو کرده و خار چشم آنها شده است.

نریمان جامه شورانی مسئول تحلیل و بررسی سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به مهمترین دستاوردهای انقلاب می گوید: «مردمی که قبلا دستورپذیر بودند از موقعیت بازیچه قرارگرفتن خارج و به بازی گردانی رسیدند. در شرایط فعلی آن قدر سطح آگاهی مردم ما بالا رفته که هر یک قادر به تحلیل مسائل پیرامون خود هستند. در عرصه فرهنگی توانستیم روحیه خودباوری را احیا کنیم. روی پای خود ایستادن باور هر یک از هموطنان ما است. شرکت ۳۰میلیونی مردم در انتخابات اخیر نشان داد که مشارکت مردم نه تنها کمرنگ نشده، بلکه پایان ناپذیر است.

در عرصه نظامی یک زمانی وابسته کامل به مستشاران خارجی بودیم، اما الان دانشمندان جوان حافظ مواضع ما هستند. اتفاقاً پیروزی انقلاب دکترین نظامی جهان را به هم ریخت. هیچ کس فکر نمی کرد با کمترین امکانات نظامی در ۸سال دفاع مقدس پیروز میدان باشیم. امروز دیگر هیچ کس از قدرت آمریکا نمی ترسد.»

وی ادامه می دهد: «کسی که در یک نعمتی غرق است، قدر نمی داند. ما با طرح نظریه ولایت فقیه به اندیشه پوچ سکولاریسم پشت کردیم. شعار نه شرقی و نه غربی، استقلال طلبی این انقلاب را به جهانیان اعلام کرد. آیا این ها تحولات عظیمی برای یک ملت نبوده است؟»

جامه شورانی به ضعف جبهه نرم افزاری در قشر دانشگاهی اشاره کرده و می گوید: «ما هنوز هم معتقدیم که اگر تحول عظیم تر و تولد دستاوردهای جدید می خواهیم باید در جبهه نرم افزاری قدرتمندانه وارد شویم و خودمان را بیش از پیش به دانش روز مجهز کرده تا خالق عرصه های جدیدی به نام ایران و به نام انقلاب اسلامی در دنیای علم باشیم.»

● هنوز هم آرمان خواه هستیم

مجتبی باباخانی دانشجوی معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) می گوید: «از این زاویه وارد شویم که انقلاب اسلامی چه تفاوتی با انقلاب های دیگر داشت؟ چرا این همه می خواهند به انقلاب ضربه بزنند؟ خیلی از انقلاب ها شکل گرفته اند. ولی بعد از مدتی دوباره با استکبار همپیمان شده اند. اما در انقلاب اسلامی کسانی که انقلاب کردند، آرمان خواه بودند. هنوز هم بعداز سی سال آرمان خواه هستند. وقتی شخصی خودش را انقلابی و مسلمان می داند، نگاه جدیدی پیدا می کند که شور می آفریند. ویژگی جامعه اسلامی که اسلام در آن حاکم است، زاویه دید جدیدی است که مطرح می کند. همین نگاه جوانان را جذب کرده و آنها با حس آرمان خواهی به دنبال استقلال و خودکفایی و رشد در عرصه فرهنگی، علمی و سیاسی هستند.

در بسیج هم همین رویکرد آگاهی دهی جریان دارد، ما فقط زاویه نگاه را مشخص می کنیم وگرنه پیش برنده خود جوانان هستند.»

وی پیرامون فراز و نشیب های پیش روی انقلاب می گوید: «معمولا تاریخ انقلاب را کسانی نوشته اند که نگاه زاویه دار و برگرفته از غرب داشته اند و مغرضانه نوشته اند. و یا در عرصه هنر به ویژه سینما ما یا فیلم غربی دیده ایم و یا فیلم ایرانی با مدل و الگوی فکری غرب ساخته ایم. الان خود ما باید وارد عرصه آگاهی دهی و کار فرهنگی شویم. کار فرهنگی به صورت ستادی جواب نمی دهد، باید از قلب نیروهای جوان و با بصیرت بجوشد.»

● تبیین حقایق انقلاب با عزم جوانان آگاه

کسی که بصیرت داشته باشد هم دشمن را به موقع می شناسد و هم راهکار ارائه می دهد و هم می گوید که چطور عمل کنیم؟ امروز جنگ پیش روی مدیران آینده است. باید ابزار جدید را تعریف کنیم.

نریمان جامه شورانی که خود در جایگاه پدری هم راهنمای فرزندانش و هم راهنمای دانشجویان اطرافش است، ضمن اشاره به مطالب بالا به خاطرات دانشجویی خود گریز زده و می گوید: «قبل انقلاب یادم هست که یکی از همکلاسی هایم از استاد پرسید: دلیل عقب ماندگی ما چیست؟ او هم که یکی از طرفداران پروپاقرص نظریه های غربی بود، چندین بار تکرار کرد: اسلام!!! فضای قبل از انقلاب نسبت به دین و تفکر معنوی این گونه بود. بعد از پیروزی انقلاب پیش روی جوان ها افق های تفکر اسلامی و معنوی گشوده شد. آنها به این درک رسیدند که تفکرات اسلامی نه تنها بازدارنده نیست، بلکه تعالی بخش است. ایجاد انگیزه برای تلاش و رشد در سایه چنین تفکری شکل می گیرد. الان دختر خود من که دانش آموز است در وبلاگش برخی یادداشت ها و تحلیل هایی دارد. باور بفرمایید خط دهی فکری اش هم از خودش است، هرگز یاد ندارم چیزی را به فرزندانم دیکته کرده باشم. فقط گه گاهی می آید و می پرسد: آیا این چیزی که نوشتم، به نظر شما با تفکر انقلابی و معنوی مغایرتی دارد یا نه؟ همین.»

وی با تأکید بر این مسئله که اتفاقا جوان ها به سطح آگاهی خوبی رسیده اند، می گوید؛ «از طیف دانشگاهی طی چند روز ۲۰۰ هزارنفر برای رفتن به غزه ثبت نام کردند. آیا این رقم خودگویای آگاهی بالای این نسل نیست؟ لطفاً تحلیل گران بدبین نباشند، اما بی برنامه هم میدان را رها نکنیم. من معتقدم ما نیروهای جوان و انقلابی بسیاری داریم و چون افراد زیاد و کار گسترده است، چینش همه این ها کنار هم کار دشواری به نظر می رسد. ما به بچه ها فرصت آزمون و خطا و پرسشگری می دهیم. بعضا یک نفر هم انتقادش را به نحو نادرستی ابراز کند، ما باز هم حوصله و سعه صدر داریم. چه اشکال دارد که یکی از فرزندان من یکجایی اشتباه کند و بعد راهنمایی شده و

تجربه اندوزی داشته باشد؟ حساب این ها از آن هایی که خارج از قانون و نظام ضربه می زنند، جداست.» جامه شورانی با اشاره به این تکلیف که هیچ کس نباید فکر کند که اگر من نباشم، اتفاقی نمی افتد، می گوید: «همه باید وارد صحنه آگاهی دهی و بصیرت شوند. از فرزند من که در وبلاگش یادداشت می نویسد تا استاد دانشگاه که سرکلاس درس تدریس می کند، همه سرباز این میدان هستند. تبیین حقایق برای نسل چهارمی ها کار بسیار دشواری است.»

مزایایی چون ماهیت ایدئولوژیکی، قـدرت رهـبری و عـمق تـحولات نـاشی از انـقلاب موجب شد که بـسیاری از صـاحب نظران علوم سیاسی در تئوریهای انقلاب در کشورهای اسلامی تجدید نظر کنند و الگوی جدیدی را مورد بررسی قرار دهند .

الگویی که با نام جنگ نرم و جنگ روانی به عنوان سلاح بـرنده ای در قطع ریشه های کهن سرزمین هدف رخنه کرد تا شمارش معکوس آخرین نفس های

انقلاب های مردمی را آغاز کند. اما از آنجا که انقلاب اسلامی ایران معجزه ای الهی با ریشه هایی اسلامی بود با گذشت ۳۰ سال و تحمل جنگ، فشارهای اقتصادی، تحریم های بین المللی و هجمه های فرهنگی همچنان زنده و پویا تداوم یافته است.

انـقلاب اسـلامی ایران، بـی هیچ تردیدی معجزه ای الهی بـود که بـه دست معجزه گر مردی از سلاله پـاک پـیامبـراعظم(ص) بـه پیروزی رسید .

تـاثیر عـملی و سریع انقلاب اسلامی در منطقه و بـرآشفتن خشم مردم مسلمان و غیر مسـلمان در بـسـیاری از کشورهای تـحـت سـلطه استعمار، گواه روشنی بر این مدعاست .

انقلاب اسلامی ایران به عنوان جنبشی اسلامی و انسانی همه متفکران و سیاستمداران جهان را به حیرت و تعجب واداشت، چرا که هیچ یک ازصاحب نظران و تـحلیلگران غربی در آن هنگام قادر به پیش بینی چنین انقلاب شگرفی آن هم در دوره اقتدار رژیم شاهنشاهی حاکم بر ایران نبودند .

حادثه بزرگی که از یکسو معادلات سیاسی استکبارجهانی در ادامه سـیاستهای سلطه جویانه واستعماری و در عین حال چپاول گرانه غرب را بهم زد و از دیگر سو یکی از اسـتـوارترین رژیـم های وابـسته به غرب را کـه از حـمایت قـدرتهای بـزرگ برخوردار بود ریشه کن نمود و تحولی سیاسی - مردمی بوجود آورد .

رمز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران موضوعی است که در این گزارش بدان می پردازیم.

حمایت مردمی از تمامی اقشار

امروز بزرگترین ثمره انقلاب اسلامی را می توان حمایت عظیم مردم و خرسندی آنها از همه تلاش های ۳۰ ساله شان برشمرد .

نشانه های آشکار آن را می توان در تمامی صحنه ها و عرصه ها با توجه به اتفاقات خوشایند یا ناگوار رخ داده جستجو کرد و تمامی اقشار مردمی را در آن سهیم دانست .

صادق رمضانی، معلم با سابقه مقطع دبیرستان،که ۲۳ سال تجربه تدریس درس تاریخ معاصر را که شامل همه اتفاقات ریز و درشت وقوع انقلاب اسلامی ایران است را با خود به همراه دارد و همیشه از معجزاتی که انقلاب بهمن ۱۳۵۷ ایران را به ثمر رسانده حرف می زند .

وی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش روز کیهان حرف های شنیدنی اش را اینطور بازگو می کند: مرور هر ساله وقایع حین پیروزی انقلاب و مقایسه حوادث سیاسی و اجتماعی پیش از پیروزی با دوران استقرار نظام جمهوری اسلامی نشان می دهد اگر تمامی مشکلاتی که دیگر کشورها به ملت ایران تحمیل کردند در دوران رژیم پهلوی اتفاق می افتاد حتی ذره ای ازاین نوع حمایت مردمی رژیم طاغوت را همراهی نمی کرد بنابراین محکوم به شکست می شد .

رمضانی پیروزی انقلاب اسلامی را فراتر از یک انقلاب بلکه تحول بزرگی در عرصه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فرهنگی می داند که پذیرفتن اقتدار ایران اسلامی حداقل اعتراف محافل غربی خواهد بود .

وی البته به این نکته هم اشاره می کند که آگاهی مردم شرط موثر پیروزی و تداوم انقلاب بوده است. آگاهی های عمیقی که در مـیان مـلت پدید آمد مرهون رهنمودهای امام خمینی(ره) طی سال های مبارزه با رژیم ستم شاهی بود همانطور که ملت های مسلمان جـهان بـویژه مردم کشورهای اسلامی الگوگیری کردند و زمـینه تـحولات و حرکات ریشه دار و سازماندهی های سیاسی فراهم آمد .

فـروغ انـقلاب اسـلامی کـه پس از صدر اسلام مهمترین، ریشه دارترین و شـکوهمندترین حـادثه تـاریخ اسلام است همه درخشندگی های فرازهای بـرجسته تاریخ اسـلام را دربـرگرفت و جـایگزین همه الگوهای گذشته تاریخ اسلام شد .

انـقلاب اسـلامی بـلوک بندیها و نـظام دوقـطبی تـثبیت شده و به ظاهر مقتدر در نظام بـین الملل جهان را درهم ریخت و با وجود تضاد عمیقی که بر روابط دو ابرقدرت حاکم بود و آن دو را آشتی ناپذیر می نمود وادار بـه سازش و اتخاذ موضع واحد در برابر این پدیده سیاسی جدید نمود و تحولات عمده ای را در مسأل مختلف جهان بدنبال آورد .

نمونه اخیر آن را می توان در استقامت بی بدیل ملت فلسطین در برابر رژیم غاصب صهیونیسم، مقاومت در لبنان با الهام از انقلاب اسلامی و زنده شدن روح عدالت خواهی و ظلم ستیزی در دیگر کشورهای اسلامی برای غرب بیش از آنچه که تصور می کرد وحشتناک و طلیعه جهنمی سوزان برای استکبار بود، نام برد .

● خلأهای دینی و احیاگر کبیر

بی شک هر مومن معتقدی در جهان اسلام در پی تعظیم و تکریم نظام ارزشی و اعتقادی مسلمانان است و می کوشد تا با اثبات برتری علمی و علمی دیدگاه ها و ساختار فکری اسلام ناب محمدی(ص) بر سایر ادیان و ایدئولوژی ها،آن را به عنوان تنها راه رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی بشری معرفی نماید.

همواره ابر مردانی بوده اند که در جهت اثبات حقانیت دین خود جانفشانی کرده و نامشان با افتخار در تاریخ بشریت به ثبت رسیده است.

اما آفت اصلی یک جنبش یا حرکت دینی همانست که گاه زورمداران دنیاپرست که ارزش های دینی را سدی در برابر منافع دنیویشان می بینند در مقابل آن می ایستند وگاه نیز زمینه تحریف حقیقت آن را فراهم می کنند تا شاید بتوانند از رهگذر چنین ترفندی به خواسته های نامشروع و غیر اسلامی خود برسند .

همان مفهومی که ربابه خلیلی از مادران مسن که تجربه حضور در راهپیمایی های دوران انقلاب را داشته است ابراز می کند .

وی در این زمینه معتقد است: تحریفات و شبهات در آن زمان در بین جوانان فراوان به چشم می خورد. خب ما هم در آن دوران جوان بودیم و شبهات دینی فراوان بود که حتی برخی منبری ها هم با توجه به کثرت دروغ و فسادهای رسانه ها نمی توانستند مفهوم واقعی را برای جوانان و نوجوانان جا بیاندازند .

این خانم ۵۴ ساله می گوید: انقلاب اسلامی که درایران به پیروزی رسید، در محافل غربی پرسش های بسیار خصمانه و پرشماری را در قبال اسلام ناب برانگیخته است. پس از گذشت ۳۰ سال شناخت مجدد این نکته مهم است که بدانیم انقلاب اسلامی حقیقت بنیان های سیاسی- مذهبی را آشکار کرد که هنوز از سوی مسلمانان درک نشده بود .

وی البته این موضوع را امتیاز انقلاب اسلامی می داند و اظهار می دارد: اگر امروز دشمن سعی دارد در دانشگاه یا حتی مدارس ایجاد شبهه کند یا توسط برنامه های ماهواره ای تلاش می کنند مفاهیمی که در ذهن جوانان هست را تغییر دهند به علت خطر مفاهیم اسلامی است. مثل عدالتخواهی، حق طلبی و ... .

تضعیف شعائر دینی یکی از کمین گاه های شیطانی غرب است که تمامی ملت های مظلوم و در عین حال مسلمان را تهدید می کند.

در بسیاری موارد یک نظام مذهبی تحت تاثیر تفسیرهای سلیقه ای و یا عادات و آداب غیر دینی در هاله ای از ابهام تغییر شکل داده و از درون تضعیف می گردد. در این مواقع است که برداشت های ناقص و نارسا از دین به عنوان اصل و حقیقت قدسی آن معرفی می شود .

طبیعی است در این شرایط به آسانی هجمه های نرم بیگانگان اثر کرده و در جهت نابودی ارکان دینی و نظام اسلامی حرکت خواهند کرد.

اما انـقلاب اسـلامی در مـقایسه بـا انـقلاب های دیگر جهان از یک سلسله ویژگیها و امتیازهای اصولی برخوردار است که از نظر فرهنگ و دانش و تـئوری انــقـلاب آن را در رده بـالای پـدیده های سـیاسی بـزرگ و انقلابهای مهم جهان قرار داده است .

مزایایی چون ماهیت ایدئولوژیکی، قـدرت رهـبری، و عـمق تـحولات نـاشی از انـقلاب موجب گردیده که بـسیاری از صـاحب نظران علوم سیاسی در تئوریهای انقلاب در کشورهای اسلامی تجدید نظر کنند و الگوی جدیدی را مورد بررسی قرار دهند .

● حادثه ای شبیه معجزه

با مطالعه حتی سطحی و گذرا در ماهیت انقلاب اسلامی و بازتابهای جهانی آن که برای ملل مسلمان بویژه ملت مـسلمان ایـران به ارمغان آورده است به این نتیجه می رسیم که انـقلاب اسلامی نه تنها حادثه بزرگ قرن بـــلــکـه خـود از مــهـمترین فـرازهـای تـاریـخ اسـلام و پـدیده ای شگفت انگیز و معجزه ای است الهی که تجلی قدرت لایزال خداوند محسوب می شود.

هاشم جوانمرد دانشجوی بسیجی است که در کتابخانه پای حرف هایش می نشینیم.

وی معجزه انقلاب را حق ملت ایران و البته از الطاف الهی برمی شمارد و در توضیح بیشتر به گزارشگر کیهان می گوید: احساس نیاز به تغییر و تحولی عظیم در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی که تحت تاثیر فرهنگ غربی در حال مسخ شدن بود همچنین نیاز به حکومت اسلامی در وجود مردم ایران آنها را محق ساخت که پیروزی انقلاب را به چشم ببینند و در تحقق آن بکوشند.

وی ادامه می دهد: لذا در این حین و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هم دیدیم که چطور غرب از هر ترفندی برای مبارزه و جبران شکست خود بهره گرفت اما در نهایت نتوانست پیروز شود. بنابراین تثبیت انقلاب اسلامی ایران هم یک معجزه ای در آن دوران جنگ و فشارهای اقتصادی وابتذالات فرهنگی بود. اما هنوز این فشارها به صورت های دیگری ادامه دارد،گرچه ممانعت از به انحراف رفتن نهضت عظیم امام خمینی(ره) و حفظ ارزش های متعالی آن اهمیت بسیار دارد و نیازمند هوشیاری ملت است.

این دانشجوی رشته اقتصاد معتقد است: اکـنون کـه در مقطع خـاصی از تـاریخ تـحـولات جـهان و هم چـنین موقعـیت حـسـاس و سـرنوشـت سـازی از دوران انقـلاب اسـلامی قـرار گرفته ایم مسئولیت ما ایجاب می کند تا واقعیت ها، ریشه ها و علل و آثـار پـدیده های مخـتـلف انقلاب را در ابـعاد سیاسی، اقتـصادی و فرهنگی بشناسیم تا بتوانیم بـا یک بـرنامه ریزی حساب شده ارکان انقلاب را تثبیت کنیم .

● تداوم انقلاب و حضور مردم

تثبیت انقلاب اسلامی جز با مردمی ماندن نظام مقدور نخواهد بود. چیزی که طی این سال ها و با برپایی همه پرسی های مردمی به خوبی به اثبات رسیده است.

نباید از ذهن دور نگه داشت که تنها و در فرصتی، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و حکومت مردمی شد که خود مردم زمامدار آن شدند و بهترین ها را انتخاب کردند.

حسن مرادی هم که مقطع کارشناسی ارشد حسابداری را به تازگی به اتمام رسانده دیگر فردی است که با وی در مورد شرط تداوم انقلاب اسلامی صحبت می کنیم.

وی در همین خصوص می گوید: تا زمانی که مردم پای انقلاب باشند و با آن همراهی کنند نظام دچار خطر و هراس نخواهد شد. بنابراین اولین عاملی که انقلاب را بیمه می کند همان مردم هستند که با رهبری حضرت آیت الله خامنه ای دل به انقلاب بسته اند و یاری اش می کنند.

مرادی راهپیمایی و حضور حماسی مردم در نهم دی ماه را دلیلی بر صحت سخنانش می داند و البته متذکر می شود که توجه به تهدیدات بین المللی نیز از سوی سیاستمداران لازم است، چون

معرفی نظام به عنوان چهره مخوف و خطرناک نزد افکار عمومی جهان یا اعلام ناکارآمدی دین در اداره جامعه موضوعی نیست که بشود براحتی از کنارش گذشت.

به راستی جلوگیری از این نوع تهدیدها یک امر عقلانی و اصل مسلم است که استراتژیست های داخلی برای ترسیم راهبردهای نظام نیازمند اجماع سطوح تصمیم گیری کشور، برخورد علمی با آنها، همگانی و مردمی کردن امنیت همچنین همگرایی علمی و تئوریک مراکز ثبات بخش در بر طرف سازی تهدیدات است.

محسن محمدی دبیر فرهنگی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز با اشاره به اینکه آنچه که تا به امروز انقلاب اسلامی و روح آن را زنده نگه داشته، حضور همیشگی مردم در صحنه بوده است، به فارس می گوید: همانگونه که امام خمینی(ره) اشاره کرده اند وظیفه اصلی ما این است که مردم را در صحنه نگه داریم و اگر چنین باشد همه چیز هست و اگر نباشد هیچ چیز نیست، در واقع ما انقلاب کردیم تا مسلمانان همیشه در صحنه حضور داشته باشند و یک لحظه هم صحنه را خالی نکنند.

دبیر فرهنگی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان می گوید: ترفند بزرگ دشمن در این سال ها آن است که این حضور مردم در صحنه را از انقلاب اسلامی بگیرد که البته این حضور در صحنه مردم ناشی از بینش، معرفت و آگاهی عمیق سیاسی آنها است و به همین دلیل هیچ گاه ملت ایران صحنه را ترک نخواهند کردند.

محمدی با بیان اینکه اگر این حضور مردم در صحنه نبود قطعا انقلاب در همان سال های نخست شکست می خورد که البته ما تجربه آن را در گذشته تاریخ ایران داشته ایم؛ مانند انقلاب مشروطه و نهضت ملی شدن نفت که عدم حضور ملت در صحنه آن حرکت ها را ناکام گذاشت، تصریح می کند: حضور مردم در صحنه از یک سو روح انقلاب را تا امروز زنده نگه داشت و مانع از آن شده که انقلاب در همان سال های نخست شکست بخورد و از سوی دیگر موجب تداوم انقلاب در سال های اخیر شده است.

وی می گوید: این حضور گسترده مردم در صحنه هزینه ها و خطرهای زیادی را از انقلاب اسلامی ایران دور کرده است و اگر این حضور نبود تهدیدات خارجی و داخلی، انقلاب را نابود می کرد و از طرفی این حضور پتانسیل های عظیمی را همواره برای انقلاب اسلامی به وجود آورده است که در تهدیدات اخیر علیه جمهوری اسلامی که شاید بتوان گفت یکی از بزرگترین خطرات در تاریخ ۳۰ ساله انقلاب بود، این حضور گسترده مردم نه تنها باعث شد که انقلاب اسلامی ضربه ای نبیند، بلکه این خطر و تهدید را به یک نقطه عطف و یک پتانسیل عظیم برای انقلاب تبدیل کرد.

عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان معتقد است که حضور گسترده مردم در صحنه یکی از بزرگترین خطرات علیه انقلاب را تبدیل به بزرگترین سرمایه که همان حضور مردم در صحنه است تبدیل کرد.

محمدی با بیان اینکه تهدیدات اخیر نیاز به حضور در صحنه را در ملت ایران چندین برابر کرد،می گوید: در اتفاقات اخیر نیز شاهد آن بودیم که انقلاب اسلامی دچار رستاخیز دوباره و زایشی دوباره شد و روحی تازه در کالبد انقلاب اسلامی دمیده شده که تجلی آن را در قیام نهم دی مشاهد کردیم که چشم فتنه را کور کرد.

وی در ادامه می گوید: اگر جمهوری اسلامی در مسائل اخیر هزینه کوچکی را پرداخت کرد در مقابل آن هزار برابر سود و بهره برد و این سود و بهره چیزی جز افزایش آگاهی و بصیرت مردم و احساس نیاز به بودن در صحنه نیست که چندین برابر از قبل شده است.

دبیر فرهنگ اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه افزایش چندین برابری بصیرت و احساس نیاز به بودن در صحنه در قیام ۹ دی به جهانیان نشان داده شد، تاکید می کند: البته باید گفت مردم بسیار گسترده تر و با شکوه تر در ۲۲ بهمن امسال حضور خواهند یافت که این مسئله کاملا طبیعی است.

محمدی با بیان اینکه امسال قطعا با توجه به مسائل پیش آمده اخیر در کشور و تهدیداتی که علیه انقلاب اسلامی بوده است و با توجه به احساس نیاز بودن مردم در صحنه، راهپیمایی ۲۲ بهمن بسیار متفاوت تر از سال های گذشته از لحاظ کیفی و کمی خواهد بود، خاطر نشان می کند: مردم نیک می دانند آنچه که چشم فتنه را در ۹ دی کور کرد همین حضور گسترده آنها در صحنه بود و برای آنکه اندک خطرات باقی مانده از این جریان را به طور کلی از ریشه بکنند حضور گسترده تر و متفاوت تری را در راهپیمایی ۲۲ بهمن خواهند داشت.

در اندیشه اسلامی اصل برابری انسان ها از جمله اصول مهم است. در اندیشه اسلامی تمامی خلایق از برای خداوند بپا می خیزند و هیچ تبعیضی براساس رنگ، پوست، نژاد و جایگاه وجود ندارد. انقلاب اسلامی ایران هم انقلابی مردمی و بر پایه اسلام بود. در این انقلاب هیچ ارتشی فعال نبود هیچ چریکی فعالیت های مسلحانه نکرد یا هیچ حزب سیاسی فعال نبود. در این انقلاب فقط مردم حضورداشتند. در انقلاب ایران دکترین پیروزی خون بر شمشیر سبب احقاق حقوق مردم و در نتیجه واژگونی رژیم پهلوی شد. . .

اینها اظهارات سید جعفر الثقوف نویسنده و خبرنگار آزاد اهل کشور مالزی است که در کتاب پس از انقلاب به رشته تحریر درآورده است.

این فارغ التحصیل دانشگاه کمبریج بارها متهم به تبلیغ روح انقلاب اسلامی در میان مسلمانان شد و محرومیت از اتمام حج تمتع تا بازداشت های مکرر و تبعید به بد آب و هوا ترین منطقه مالزی را به دلیل خاستگاه انقلابی اش متحمل شد. چون قصدش صدور انقلاب اسلامی ایران به مجامع دیگر بود .

صدور انقلاب اسلامی ایران تا آن درجه از اهمیت برخوردار است که تاکنون توانسته بسیاری از مجامع ستمدیده را با خود همراه کند و موجبات گرایش آنها را به اسلام سبب شود .

پی بردن به رمز و راز این حرکت الهی که منشأیی جهانی یافته است در حد گفتارو نوشتار نمی گنجد و شاید بتوان آن را در ایمان مردم و رهبر آن جستجو کرد .

در انقلاب اسلامی بهمن ۵۷ در ایران هیچ تکیه ای بر قدرت های بزرگ زده نشد و عدم حضور نه شرق و نه غرب دلیل این مدعاست و پس از پیروزی انقلاب توطئه های دشمنان ایران بر همه بر ملا شد.

پایداری در مقابل جنگ تحمیلی و تحمل ترورها، توطئه ها و یا همراهی منافقین با دشمنان این آب و خاک از جمله دست آوردهایی بود که نشان می داد این انقلاب از ایمان راستین به اسلام ناب محمدی(ص) الهام گرفته است و مهمتر از آن رهبری عظیم الشان پرچمدار این نهضت بزرگ و الهی بود.

می گویند لحظه تولد بهتر است آدم ها به نوعی پوست بیاندازند و تغییر کنند تا بزرگتر شوند.

انقلاب عظیم ایران اسلامی هم نیاز به پوست اندازی داشت تا اینکه حوادث اخیر این پوست اندازی را به جامعه تحمیل کرد تا کاملتر و جامعتر از پیش به سوی فتح قله های توسعه پایدار و پیشرفت های علمی و فن آوری حرکت کنیم.

● پیروزی، متضمن حضور ولایت بود

به ادعای کارشناسان بسیاری از افکار آن دوران امام خمینی را می توان زنده و نمونه مدیریت کارآمد ایشان که افقی دور دست از انقلاب را می دیدند، جستجو کرد.

مدیریتی که به جهت الهی بودن، مشروعیت نظام را نیز تضمین می کرد.

حجت الاسلام محسن لنگرودی استاد دانشگاه و کارشناس معارف اسلامی یکی از مهمترین نیازهای انسانها را به عنوان مبدا تحول و وقوع انقلاب اسلامی ایران، بحث امنیت می داند.

وی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش روز کیهان معتقد است: مهمترین مصداق امنیت، امنیت فرهنگی است. آن کسانی که احساس ناامنی کنند و چه آنها که احساس ناامنی نکنند وظیفه دارند برای امنیت خودشان تلاش و کوشش کنند. روایت آن داستان همان شخصی است که مشغول سوراخ کردن کشتی شد و تصور می کرد با این کار امنیت دیگران را به خطر نمی اندازد بلکه فقط خود او غرق خواهد شد.

وی تلاش برای ایجاد و حفظ امنیت فرهنگی را وظیفه مردم می داند و اظهار می دارد: قبل از انقلاب آنچه که مردم را نگران کرده بود این بود که به امنیت ما لطمه وارد می شد بخاطر اینکه به امنیت فرهنگی مسلمانان و ذخایر مذهبی مان حمله می کردند. دشمن می خواست محمدرضا پهلوی پلی شود تا ذخایر و ارزش های مان را بگیرند. با توجه به قدرتی که محمدرضا در منطقه داشت تصور می کردند اگر او را حفظ کنند دیگر کشورها را هم حفظ کرده اند پس ناامنی ایجاد می کردند تا منابع ما را تصاحب کنند و ناامنی فرهنگی هم نوعی تهاجم بود که زیرکانه قلمداد می شد.

وی همچنین تصریح می کند: خب اگر کسی به حجاب همسرش اهمیت ندهد برای مغزی هم که از این مملکت می رود اهمیت نمی دهد. اما ملت ایران شیعه بود و نسبت به حرکت امام حسین(ع) و روز عاشورا حساس بود پس نتوانست سکوت کند و در مقابل این ناامنی فرهنگی ایستادگی کرد. در این موقع مردم معمولا به دنبال امام و پیشوا می گردند تا آنها را رهبری کند و به حرکت آنها نظم دهد.

مشروعیت شرط بقای نظام اسلامی

در تعاریفی که از نظام دموکراسی در تمامی کشورها ارایه می شود خواستگاه مردم حکومتی است که بتواند ضمن احترام به آراء مردم،مردم سالاری را به معنای واقعی کلمه عینیت ببخشد. بدین مفهوم که حکومت تنها با حضور مردم می تواند مستحکم و پایدار بماند و در غیر اینصورت همانطور که تاریخ اثبات کرده است شکست آن حتمی است.

احمد علی برهانی مبارز دوران انقلاب و عضو کانون زندانیان سیاسی، مشروعیت نظام را عامل مهمی برای تداوم انقلاب اسلامی ایران می داند و در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان می گوید: مهمترین شرط بقای نظام جمهوری اسلامی ایران مشروعیت آن است.

وی البته در اشاره به عوامل دیگر، مقابله رژیم پهلوی با مذهب همچنین ظلم و ستم های موجود در آن دوران را بیانگر سرخوردگی مردم از رژیم طاغوت برمی شمرد که می توان این موارد را در پازل نارضایتی ملت از رژیم های سلطنتی و آمادگی برای ایجاد انقلاب همچنین استقرار آن با تمامی وجود اشاره کرد.

این مبارز انقلابی که قریب به ۲۷ ماه از زندگی اش را زیر سخت ترین شکنجه های ساواک گذرانده است، حضور ساواک و دستگیری یاران امام خمینی(ره) را نتیجه استیصال حکومت پهلوی می داند و اظهار می کند: خودخواهی های رژیم طاغوت و ستم پیشگی آن شرایط بیزاری مردم را از شاه و همدستانش فراهم کرد. به قول پیامبر اعظم (ص) حکومت با عدل باقی می ماند اما با ظلم نه و همین زورگویی ها و ظلم ها و عدم تعهد دینی باعث شد که ملت ایران به ندای الهی امام پاسخ مثبت دهد، البته درصد گرایش مردم به مذهب هم موثر بود. اکنون هم نظام اسلامی تداوم دارد چون هر چقدر مردم مذهبی تر باشند نظام از استحکام بالاتری برخوردار خواهد بود.

برهانی می گوید: در زمان حاکمیت طاغوت هرگز نه عدالت ظاهری و نه عدالت اقتصادی و اجتماعی در جامعه پدیدار نشد. جنگ نبود، شرایط اقتصادی ثبات داشت اما درآمدهای ملی خرج مردم نمی شد. در حالی که با وجود نبود تحریم و فشارهای اقتصادی

می بایست مردم از شرایط بهتری برخوردار می شدند. اگر شاه فشارهای بعد از پیروزی انقلاب را تجربه می کرد همان سال های اولیه انقلاب سقوط کرده بود.

در دهه اول انقلاب زمانی که دشمنان انقلاب منافعشان به خطر افتاد جنگ را تحمیل کردند و فشارهای اقتصادی آغاز شد و هم به طور فیزیکی شرایط نامساعد را برای ملت ایران بوجود آوردند و تلاش می کردند ارزش ها را زیر سوال ببرند.

● ۱۸۰ درجه چرخش

تاسی انقلاب های رخ داده در جهان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در قاره های امریکایی و آفریقایی و حتی نهضت های اسلامی آسیایی نمایانگر وسعت و عظمت انقلاب اسلامی ایران است.

همان مساله ای که حنیف حسین ستاریان عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت در گفت و گو با گزارشگر کیهان تصدیقش می کند.

ستاریان نیاز به انقلاب را تنها مربوط به ملت ایران نمی داند و در این زمینه تاکید می کند: با توجه به ابعاد اجتماعی اسلام و ضرورت اجرا شدن قوانین اسلامی در جامعه و روند انحرافی در طول تاریخ ضرورت ایجاد جامعه اسلامی احساس شد تا قوانین اسلام در آن پیاده شود. به تبع آن با گذشت ۱۴۰۰ سال این اتفاق در ایران افتاد و مردم به بلوغ اجتماعی رسیدند.

طبیعتا رهبری امام خمینی (ره) مکمل این بلوغ بود و این فرایند علی رغم خواست نظام های جهانی که وقوعش راغیرقابل پیش بینی می دانستند و همواره این پرسش را مطرح می کردند که چطور ممکن است چرخشی ۱۸۰ درجه ای به وجود بیاید، اتفاق افتاد.

به اعتقاد ستاریان، این فرایند کوچکی است که اتفاق افتاد و طبیعتا باید منتظر فرایند بزرگتری در میهنمان باشیم که بحث صادر کردن گفتمان انقلاب به دیگر کشورها مطرح شد.

وی اضافه می کند: به نظر می رسد انقلاب ما مقدمه ای است برای انقلاب جهانی و بالاخره انقلاب با وجود تمام ضعف ها که به کمبودها و ناکارآمدی های برخی برمی گردد پیروز شد همانطور که بعد از ۹ دی با حضور مردم شاهد پوست اندازی دیگر در انقلاب بودیم که نشانگر روشن شدن برخی فتنه انگیزی ها بود.

فتنه های اخیر با وجود همه صحنه های تلخی که به نمایش گذارد اما این تضمین را به انقلاب داد که ملتش همچنان آماده دفاع از همه ارزش هایش هستند.

برهانی نیز با ابراز اینکه تمامی سختی هایی که در زمان انقلاب تحمل کرده کوچکترین وظیفه اش بوده و پشیمان نیست، می گوید: هر چند مردم شیرینی معنوی پیروزی انقلاب را درک کرده بودند اما در صورتی که جنگ به ما تحمیل نمی شد شاید شیرینی بیشتری نصیب مردم می شد اما خب کسی که برای ارزش ها انقلاب کند طبیعی است که هزینه هایی هم باید پرداخت کند که بحمدالله با گذشت ۳۰ سال از پیروزی انقلاب همچنان این نظام مستقل و سرپا ایستاده است اما این دلیل نمی شود که عده ای مغرور شوند بلکه نهایت خدمت رسانی به مردمی که

ولی نعمت انقلاب هستند ضروری است و نباید مسئولان از آن غفلت کنند.

● همه خصیصه های امامم

تمامی رهبران در طول تاریخ دارای وجوه مشخص و منحصر به فردی بوده اند که تا حد خود توانسته اند طرفدارانی را برای خود کسب کنند تا به هدفی که در نظر دارند نایل شوند.

رهبرانی که کاریزما خوانده می شوند و دارای ویژگی های ظاهری اند و یا آن دسته از هدایت گرانی که توانسته اند با دیگر وجوه گروهی را با خود همراه کنند.

اما وجود امام خمینی (ره) که یکی از شروط وقوع انقلاب همچنین بقای آن عنوان می شود باعث شده انقلاب ایران به مرزهای این کشور خلاصه نشود و راهی دورترین نقاط دنیا شود.

حجت الاسلام لنگرودی ویژگی های رهبر انقلاب اسلامی را در چند مورد برمی شمارد: اول آنکه خداوند در قرآن در مورد انبیا بیان کرده است حرکت خدایی داشتن است. ویژگی دیگر اینکه از مردم تقاضای مزد نکند. خداوند می فرماید به مردم بگویید من در مقابل مسئولیتی که دارم از شما تقاضای مزد نمی کنم.

امام خمینی هم دلبستگی به دنیا نداشتند.

وی دیگر ویژگی ایشان را فقاهت برمی شمارد با این عقیده که فقیه نیازهای مردم را با فقاهت خود کامل درک می کند. دیگر ویژگی امام ظلم ستیزی حضرت امام بود که از کودکی ابهت خاصی در مبارزه با افراد ظالم داشتند.

این استاد دانشگاه به خبرنگار گزارش روز کیهان می گوید: این ویژگی را مردم ملاک انتخاب رهبر قرار دادند.

دیگر خصوصیت، همت امام در رابطه با مردم بود، اینکه تمام مظلومان عالم اعم از مسلمان یا غیرمسلمان را یاری کند.

به درستی این ویژگی ها دست به دست هم داد و از امام خمینی رهبری والامقام ساخت و هدف بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بزرگواری و کرامت جامعه اسلامی بود که مردم با این ملاک ها رهبری ایشان را پذیرفتند.

با ورود امام همه جا شور وعشق و رهایی از اسارت، طاغوتیان موج می زد، همه با وحدت و یکدلی و برای یک هدف مشترک یعنی از میان برداشتن حکومت ظلم و جور و مبارزه با استکبار واستبداد گام برداشتند و جان را در طبق اخلاص نهادند... و امروز اما درحالی رهایی از اسارت و روز پرواز و آزادی را جشن می گیریم که پس از گذشت سی و یک سال از بهمن ۵۷، ملت سلحشور ایران همچون روزهای اول انقلاب، روحیه استکبارستیزی خود را نه تنها حفظ کرده و به اوج خود رساندند، بلکه بیش از پیش درصدد تقویت این روحیه هستند.

سی و یک سال قبل در چنین روزهایی دلاوران وغیورمردانی با مشت هایی گره کرده و عزم و اراده ای آهنین به خیابان ها آمدند و به جنگ ظلم و سیاهی رفتند و پرده های غفلت و بی خبری را کنار زدند در آن روزگار، چشم ها به روی حقایق گشوده شد و مردم با ایمانی راسخ کاخ های استبداد واستعمار را سرنگون کردند و پنجره هایی روبه افق آینده روشن گشودند.

مردم درس استکبارستیزی و مبارزه با مستکبران را به خوبی از معلم بزرگ اخلاق و معمار اولیه انقلاب آموختند و از پس هر امتحانی سربلند بیرون آمدند. آنها این درس را ره توشه ساختند و امروز می بینیم که درخت تنومند انقلاب اسلامی نیز هرروز پربارتر از گذشته در سراسر گیتی سایه افکنده است و همه از ثمره آن که درس شهامت، شجاعت و ایستادگی در برابر هرگونه ظلم و ستم می باشد بهره ها می برند. حضور یکپارچه و گسترده مردم در صحنه های مختلف انقلاب ومبارزه با رژیم ستمشاهی دفاع مردانه و جانانه در طول هشت سال جنگ تحمیلی ودفاع مقدس وسربلند و پیروز میدان شدن در این عرصه ها، با سرلوحه قراردادن شعار مبارزه با استکبار، برداشتن گام های محکم و استوار در راه بازسازی کشور عزیزمان ایران و صعود به قله های عظیم علم و فناوری همچنین به اهتزاز درآوردن پرچم ایران در عرصه های گوناگون پیشرفت و توسعه همه وهمه با عزم و اراده ملت و تقویت روحیه استکبارستیزی به بار نشسته است تا جایی که ما امروز شاهد همین حضور گسترده با همان روحیه انقلابی هستیم. گواه این مدعی حضور یکپارچه و میلیونی مردم در ۹ دی بود که با همان روحیه استکبارستیزی به میدان آمدند و این روحیه را به اوج خود رساندند و با حضور میلیونی خود، فتنه فتنه گران را درهم پیچیدند.

رمز و راز ماندگاری روحیه استکبارستیزی بعد از گذشت ۳۱ سال از بهمن ۱۳۵۷ و چگونگی تقویت این روحیه والای انسانی برای نسل های امروز و فردای انقلاب مهمترین محور بررسی ما در گزارش امروز و فردای کیهان است.

● مبانی انقلاب اسلامی

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در دیداری با رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان در سال گذشته در تبیین شاخص های اصلی انقلاب اسلامی تأکید کردند: «عدالتخواهی، استقلال و آزادی به معنای حقیقی کلمه، استکبارستیزی و منفعل نشدن در مقابل دشمن، مردم گرایی، مستضعف نوازی و گرایش به طبقات محروم و پرهیز از اسراف و زندگی اشرافی گری جزو مبانی انقلاب اسلامی هستندکه به هیچ وجه نباید تغییر کنند.»

● افزایش خشم مسلمانان در مواجهه با روند استکبار جهانی

دکتر صادق کوشکی استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت وگو با گزارشگر کیهان اولین عامل در ایجاد و پرورش روحیه و تفکر مقابله با ظلم و استکبارستیزی در جامعه اسلامی ایران و حتی بسیاری دیگر از جوامع انسانی را فطرت بیدار الهی می داند و می گوید: «برمبنای فطرت الهی انسان ها است که همه از ظلم، تعدی و حق کشی نفرت داشته و در مقابل به عدالت، حق جویی و مظلوم نوازی علاقه مند می باشند، این خصوصیت فطری در جامعه ایرانی به ویژه در فضای نهضت اسلامی حضرت امام خمینی و پس از آن در عصر انقلاب به چند دلیل تقویت شد.»

وی با ذکر این دلایل، به توضیحات بیشتری درمورد آنها می پردازد و می گوید: «آمیخته شدن مبانی فطری با آموزه های اسلامی به ویژه تعالیم و تفکرات شیعی درخصوص لزوم مقابله با اشکال ظلم و استکبار و حتی تبیین مبارزه دائمی با جبهه باطل به عنوان معنا و فلسفه حیات و افزایش آگاهی های سیاسی و بین المللی نسبت به ابعاد وحشتناک و گسترده ظلم و استکبار بین المللی و به دنبال آن افزایش خشم و نفرت مردم مسلمان ما در مواجه با روند جهانی استکبار، دلایل تقویت روحیه استکبارستیزی در مردم ایران می باشد.»

وی با ذکر مثالی می گوید: «افزایش جدی آگاهی مردم مسلمان ایران نسبت به عمق فجایع و ظلم و ستم روا شده بر حق مردم مسلمان فلسطین و لبنان ازسوی صهیونیسم بین الملل و حامیان غربی آن و به دنبال آن افزایش روحیه مقابله با استکبار به ویژه در قالب صهیونیستی آن نمونه ای بارز از این افزایش روحیه استکبارستیزی است.»

دکتر کوشکی با اشاره به اینکه افزایش جدی فشارها و تهدیدات ظالمانه جهان استکباری علیه کشورمان دلیل دیگری بر تقویت روحیه استکبارستیزی در جامعه ایرانی شده است، چنین می گوید: «از آنجا که ملت مسلمان ایران در طول سال های قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از جمله قربانیان مستقیم رفتارهای وحشیانه و ظالمانه جهان استکباری بود. لذا این نکته نیز به افزایش روحیه استکبار ستیزی درمیان مردم مسلمان ایران منجر شده است.»

دکتر کوشکی به راههای تقویت این روحیه هم اشاره می کند و می گوید: «در مسیر تقویت روحیه استکبار ستیزی می توان برای تبدیل این روحیه به یک تفکر سازمان یافته منطقی با روند تبدیل احساس و عقلانیت، تلاش کرد، میزان آگاهی و بینش جامعه اسلامی را نسبت به گستره و عمق خشونت و ظلم جهان استکبار درعرصه بین المللی بویژه در مناطق مرتبط با جامعه مانند عراق، افغانستان، یمن و بویژه فلسطین افزایش داد، ضمن اینکه بازگویی ناگفته های تاریخی و معاصر درخصوص ابعاد ظلم گسترده جهان استکبار در حق ملت مسلمان ایران در این زمینه می تواند بسیار مؤثر باشد.

وقتی از این استاد دانشگاه می خواهم به مصادیق استکبار در عصر کنونی هم اشاره ای داشته باشد، قبل از آن به تعریف مفهوم استکبار می پردازد و خاطرنشان می سازد: «در معارف دینی ما مفهوم استکبار نمایانگر طغیان انسان در برابر خداوند و تعالیم او و خود برتر بینی انسان در مقایسه با سایر انسانها و جوامع و تلاش برای ستیزه طلبی نامشروع بیان شده است. از این رو تمامی مصادیق استکبار در فرهنگ دینی ما در قالب جبهه تاریخی باطل که در طول تاریخ بشر گسترش یافته، تجلی می یابد.»

این مدرس دانشگاه در ادامه می گوید: «در ادبیات قرآنی مصداق بارز مفهوم استکبار، فرعون معرفی می شود چرا که او واجد تمام خصوصیاتی است که در مفهوم مستکبر نهفته است که ظلم بی حد و مرز، خود برتربینی و گردن کشی در برابر خداوند و تبدیل شدن به یک طاغوت از جمله این مفاهیم است و طبیعی است که این مصداق در دوران تاریخی مختلف چهره های جدیدی را در زمره مستکبرین قرار داده است، اما وجه مشترک تمامی این چهره ها از گذشته تا به امروز همین خصوصیات بوده و تمامی چهره ها به یک جبهه تاریخی که همان جبهه باطل است، منصوبند و جالب آنکه درهر مقطع تاریخی یک یا چند چهره شاخص به مصادیق استکبار در آن دوران تبدیل شده است، همانگونه که در روزگار معاصر جهان غرب با تمثیل در سه قالب امپریالیسم، لیبرالیسم و دموکراسی و برپایه اومانیسم عنوان مصداق امروزین استکبار در برابر صفوف جبهه حق صف آرایی نموده و با تمام قوا به مقابله با جبهه حق پرداخته است.»

● تبعیت از ولایت فقیه مؤلفه مهم اقتدار نظام اسلامی

تبیین استکبار ستیزی و تبعیت از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان دو اصل عزت و افتخار نظام اسلامی در جامعه امروز ایران محسوب می شود.

حجت الاسلام والمسلمین حسن مظهری نویسنده و پژوهشگر مسائل سیاسی در گفت و گو با کیهان می گوید: «ما باید گوش به فرمان مقام معظم رهبری ضمن هوشیاری در برابر ترفندهای معاندان و عوامل آنها، از ارزشهای والای نظام به طور قاطع دفاع کنیم.»

وی در ادامه با اشاره به فرمایشات امام راحل تاکید می کند: «ما نباید در ارتباط با کشورهای استکباری حسن ظن داشته باشیم، چون آنها به هیچ خیر و صلاح ما را نمی خواهند و از عداوت به ما کوتاه نمی آیند.»

این محقق و پژوهشگر می گوید: «ما در نظامی که رهبری آن را حجت امام زمان(عج) و مقام عظمای ولایت عهده دار هستند، زندگی می کنیم، لذا نباید ترس به خود راه دهیم و باید همواره در صحنه های دفاع از ارزشهای نظام فعالانه حضور تأثیرگذار داشته باشیم.»

حجت الاسلام والمسلمین حمید رسایی نماینده مردم تهران و عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هم در گفت وگو با گزارشگر کیهان می گوید: «آموزه های دینی و بیانات رهبر معظم انقلاب، از مهمترین محورهای ایجاد روحیه استکبارستیزی، در ملت ایران است. کاری که حضرت امام در آن روز کردند و رهبر معظم انقلاب هم در ۲۰ سال گذشته در همین راه قدم برداشته و تلاش کردند.»

حجت الاسلام رسایی در ادامه می گوید: «خیلی از جوامع دیندارند، اما از خودباوری ای که در تقویت روحیه مبارزه با ظلم و استکبار بسیار مهم است، بی بهره اند و همانطور که در آیات قرآن و سنت هم داریم که کفار حق استعلا (برتری جویی) را بر مسلمانان ندارند، اما متاسفانه شاهدیم که در مجامع ملی، کشورهایی که معتقد به اعتقادات دینی هستند، اما عامل خودباوری را در خود زنده نکردند، به همین دلیل دستورات دینی در آن جامعه ظهور پیدا نمی کند و طبق آیات قرآنی در رفتارهای آنها رابطه ای بین استکبارستیزی و مقاومت در برابر استکبار و جامعه دینی را می بینیم و خداوند درسوره مائده صفات و نشانه های مردمی را ذکر می کند که یکی از آنها برتری مؤمنین است.

یعنی مؤمن باید در برابر برادران دینی متواضع و در برابر کفار عزیز باشد و این تقدم تواضع بر برتری، دلیلی بر این مسئله است که تا ما در برابر برادران دینی متواضع نباشیم، نمی توانیم در برابر کفار عزیز واقع گردیم.»

عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس می گوید: «اگر امروز جمهوری اسلامی با شجاعت اعلام می کند که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، به این دلیل است که در برابر مؤمنین متواضع است.»

وی با اشاره به مصادیق استکبار داخلی و خارجی می گوید: «در بعد خارجی، آمریکا و اسرائیل در راس استکبار قرار دارند که بدون هیچ مبنا و منطقی برای خود حق حاکمیت قائلند و در داخل هم پس از گذشت ۳۰ سال از انقلاب شاهد ظهور خواصی هستیم که خود را نخبه های علی البدل و من الاول می دانند و برای خود شرف و عزت قائلند و همیشه خود را برتر از مردم عادی می دانند و وقتی جامعه به یک جمع بندی می رسد، آنها ادعا می کنند چون ما در این جمع بندی نیستیم. لذا نباید مثلا فلان مسئله تحقق یابد.»

رسایی می گوید: «در انتخابات دهم ریاست جمهوری، دیدیم با توجه به اینکه دکتر احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم شناخته شد، تعدادی از خواص و نخبگان مدعی شدند چون انتخاب ما نبوده پس گزینه خوبی نیست، که این هم نوعی روحیه استکباری و زورگویی است.»

● دفاع از مظلوم، شاخصه هویت بخش انقلاب اسلامی

انقلاب اسلامی، انقلابی برای عدالت، استکبارستیزی و دفاع از مظلومین است و هویت انقلاب دفاع از آرمان مظلومان و استکبارستیزی است.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درگفت وگو با گزارشگر کیهان نظر خود را در مورد حسن عدل و قبح ظلم اینطور بیان می کند: «فطرت الهی انسان از ظلم متنفر است و عقل سلیم نیز پلیدی و ناپاکی ظلم را درک می کند، با این وجود ادیان الهی می آیند و همین پلیدی و ناپاکی ظلم را به طور مکرر، تذکر می دهند به علاوه این نکته دقیق را تعلیم می دهند که ظالم علاوه بر آنکه به دیگران ظلم می کند به خود نیز ظلم می نماید. همین موارد مصداقی بارز در تحقق پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است.»

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه می گوید: «وقتی درجه ظلم تشدید شد، یعنی ظالم مرتکب ظلم بزرگی شد، به میزان شدت ظلمی که کرده است، به همان شدت منحط می گردد و از ارزش انسانی او کاسته می شود و دیگر نمی توان بر او نام انسان گذاشت، با آن ظلم بزرگ مسخ می گردد و دیگر نمی توان از کرامت ظالم سخن گفت.»

دکتر خاموشی اضافه می کند: «درمیان ادیان آسمانی، هیچ دینی به اندازه دین اسلام در مورد قبح ظلم و محکوم بودن ظالم و مقابله با آن سخن نگفته است و حجم کمی و محتوای عمیق و عالی تعالیم اسلام در مورد ظلم بی نظیر و بی سابقه است و لغت ظلم و مشتقات آن حداقل ۳۳۹ بار در قرآن بکار رفته است.»

وی می گوید: «در اسلام بیشتر از هر دین و مکتبی در مورد ارزش والای تقوا و منفور بودن ظلم سخن گفته و تاکید شده است و از دیدگاه قرآن تزکیه، تهذیب و تقوی و اقامه عدل و مقابله با ظلم دو هدف اساسی برای بعثت انبیاء می باشد.»

ماهیت مستقل و ضد امپریالیستی انقلاب اسلامی و تلاش برای ایجاد نظام بین الملل فارغ از سلطه قدرتهای استکباری موجب به هم زدن تعادل بلوکهای قدرت جهانی و به چالش کشیدن قدرت پوشالی دنیای غرب و شرق گردید. انقلاب اسلامی با شعار «نه شرقی، نه غربی» توانست نظمی جمعی مبتنی بر برابری دولتها و حاکمیتها و تحقق حقوق الهی وانسانی ملتها در نظام بین الملل را رقم زند و با احیای ظرفیتها و امکانات فراموش شده ملتهای غیر متعهد و نفی انفعال و مرعوبیت در برابر استکبار در صدد قطع ریشه های وابستگی ملتها برآید.

انقلاب شکوهمند اسلامی با افشای ماهیت سلطه گرانه و سیاستهای یک جانبه گرایانه قدرتهای بزرگ خط بطلانی بر اسطوره شکست ناپذیری آنان کشید و بارقه های امید را در دل تمام آزادیخواهان و مستضعفان جهان پدیدار ساخت.

به اعتقاد کارشناسان و صاحب نظران مسائل سیاسی انقلاب اسلامی همزمان به مبارزه در دو جبهه استعمارستیزی و نفی وابستگی پرداخت و همین امر موجب شد که فرهنگ استقلال خواهی و آزادیخواهی در سطوح مختلف مردم، دولتها و جنبش های

آزادی بخش رسوخ یابد، چرا که الگوی نظام سیاسی جمهوری اسلامی با دو الگوی رایج لیبرالیستی و سوسیالیستی مقابله کرد و مبانی سکولاریستی و ماتریالیستی را به چالش کشید و همین امر موجب شد که از جذابیت ایدئولوژیهای مارکسیستی و ناسیونالیستی به عنوان ایدئولوژی مبارزاتی اومانیستی و ملتهای آزادیخواه کاسته شود. از اینرو انقلاب اسلامی با گشودن جبهه ای ثالث در نظام بین الملل با راه حلی سوم در جهان آزادیخواه، توانست با نظم بین المللی مادی گرایانه به مقابله برخیزد و به فرهنگ سازی در زمینه های استقلال طلبی در میان ملتهای جهان خصوصا جهان سوم مبادرت نماید.

● عمق استراتژیک انقلاب اسلامی

مهدی عباسی مهر، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت در گفت وگو با کیهان با اشاره به اینکه عامل اصلی رشد و تقویت بنیه ملی ملت ایران در مقابله با استکبار در زمان انقلاب و پس از آن، هویت ملی و دینی مردم می باشد، می گوید: آنچه که بیانگر قدرت ضد استکباری مردم می باشد، روحیه انقلابی نشات گرفته از تفکر عاشوراست که همین مسئله عامل اصلی تهدیدکننده استبداد و استکبار جهانی است.»

وی می گوید: «در ۳۰ سال اخیر بویژه آنچه باعث شد غرب و شرق در برابر انقلاب اسلامی عاجز شوند، عمق استراتژیک انقلاب است.»

وی در ادامه با تاکید بر اینکه عمق استراتژیک انقلاب اسلامی فراتر از مباحث مادی است و منتهی به فطرت انسان می باشد، می گوید: «شعارها، و استراتژی انقلاب اسلامی زنده نگه داشتن فطرت بشری بر پایه شعائرو اندیشه اسلامی است.»

عباسی مهر با بیان این که انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب ارزشی و ارزشمند است و تحت هیچ عنوان استعمار، استبداد و ظلم را نمی پذیرد می گوید: «این انقلاب ناشی از بصیرت و بیداری ملتها است که به واسطه نزدیکی به فطرت انسان بسیار پرقدرت است همانطور که دیدیم حضرت امام ۵۰ سال قبل انقلابی را پایه گذاری نمود که با توجه به گذشت ۳۰ سال از پیروزی آن، الان شاهد آن هستیم که این انقلاب مرزها و قاره ها را درنوردیده به طوری که غیرمسلمانها هم حرف انقلاب ما را تکرار می کنند و حرف از مبارزه با استبداد می زنند و طبیعتا این موفقیت و قدرت برجسته ناشی از همان تفکرات انقلابی است و هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند.»

دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت در ادامه می گوید: «کارنامه انقلاب، کارنامه ای درخشان است که موج ایمان گرایی و علاقه مندی به معنویت را در ایران و جهان به وجود آورد و خدا محوری را در سطح جهان اشاعه داد و این مهم، عامل اصلی رشد و پیشرفت انقلاب اسلامی است و چون انقلاب یک انقلاب ارزشی است، طبیعی است افراد ارزشی را هم تربیت می کند.»

وی می گوید: «اولین چیزی که در وجود افراد ارزشمند حک می شود شعار «هیهات من الذله» است که مردم ایران با سرلوحه قرار دادن این شعار از اول انقلاب تا به امروز، برای رسیدن به اهداف والای اسلامی و انسانی تلاش کردند و خون خود را پای درخت انقلاب ریختند و این درخت روز به روز تنومندتر می گردد و امروز در عصری که شاهد قدرت نمایی غرب و شرق هستیم ملت یک تنه در برابر تفکرات دشمنان ایستاده و در بدترین شرایط ممکن به فعالیت خود ادامه می دهد.»

● رویکرد جامعه جهانی به ارزشهای انقلاب

عباسی مهر در ادامه به عامل تداوم و تقویت این روحیه اشاره می کند و می گوید: «ماهیت ضداستکباری انقلاب اسلامی باعث شناسایی انقلاب است، ماهیتی که عده ای مغفولانه فکر می کنند عامل اصلی شناساندن انقلاب پیشرفتهای علمی و نظامی است، البته نمی توانیم منکر پیشرفتهای به دست آمده بعد از انقلاب باشیم، اما آنچه باعث شناسایی انقلاب شده شعائر و ارزشهای آن و ماهیت ضداستکباری است.»

● فلسفه انقلاب، عدالت طلبی و استکبارستیزی

استکبار ستیزی مردم ایران در واقع بازگشت و اصرار به فلسفه انقلاب اسلامی است، چون چرایی به وجود آمدن آن، تحقق عدالت اسلامی و انسانی بر همه کره زمین و در چارچوب اعتقادات دینی است که مرزی بین جامعه اسلامی و غیراسلامی و کفر و ایمان نمی شناسد.»

دکتر عطاءالله رفیعی مدرس دانشگاه در گفت وگو با گزارشگر کیهان می گوید: «ما به عنوان مسلمان در برابر همنوعان خود وظایفی برای دفاع از حقوق آنان داریم، لذا هر کجا از کره زمین فردی مظلوم واقع شود، موضوع دفاع از مظلوم و مبارزه با ظالم هم پیش می آید و این مسئله که مردم انقلابی ایران، مسئولیت خود را محدود به داخل ایران و فقط کشورهای اسلامی نمی دانند، برخاسته ازاین روحیه انقلابی و استکبارستیزی است.»

وی می گوید: «با توجه به اینکه انقلاب اسلامی بر مبنای اعتقادات اسلامی شکل گرفته است، پس وظیفه ما دفاع از تمام مسلمانان، ضعفا و مظلومان عالم است و از این جهت تفاوتی بین مسلمان و غیرمسلمان نیست، لذا بر این مبناست که امروز ۳۱ سال پس از پیروزی انقلاب می بینیم برای پیروان و علاقه مندان امام، تفاوتی بین ملتهای مختلف و دفاع از آنان در هر دین، آئین و یا جامعه ای وجود ندارد.»

دکتر رفیعی اضافه می کند: «در طول این دوران یعنی از سال ۱۳۴۰ تا الان که حدود ۵۰ سال از آن می گذرد ما همچنان می بینیم انقلاب اسلامی در تمام عرصه ها پرقدر ت تر از گذشته ایفای نقش کرده است و مردم همیشه مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم را پیشه خود ساخته اند، مثل دفاع از آرمان و اهداف مردم فلسطین در خارج از کشور و یا در مبارزه با رژیم پهلوی که در داخل ایران مطرح بود.»

دکتر رفیعی ادامه می دهد: «حضور مردم در صحنه های مختلف سیاسی و اجتماعی به دلیل رد پای استکبار جهانی در کشور است و آنها با این هوشیاری و بیداری و با این انگیزه به مبارزه با استکبار و ظلم و ستم جهانی برمی خیزند که بتوانند انقلاب اسلامی و این ام القرای جهان اسلام را حفظ کنند و نمونه بارز این حضور را در ۹ دی مشاهده کردیم و دیدیم که مردم غیور چگونه با افرادی که با انقلاب اسلامی وارد جنگ شدند، به مبارزه برخاستند.»

وی در ادامه برای تقویت و ماندگاری روحیه استکبارستیزی هم توضیحات بیشتری می دهد و می گوید: «مهمترین کار اصرار بر مبنای انقلاب اسلامی است، ما هر اندازه انقلاب را پاس بداریم و از آن حفاظت کنیم بهتر می توانیم در تقویت این روحیه موفق باشیم. روحیه استکبارستیزی یعنی تداوم انقلاب، اسلام و نظام اسلامی، بنابراین تا زمانی که انقلاب پایدار باشد این روحیه هم ماندگار خواهد بود و با توجه به این که انقلاب اسلامی در متن و بطن زندگی ما وجود دارد و با خون و پوست ایرانیان عجین شده است، قطعا روحیه استکبارستیزی را هم همیشه به دنبال خود خواهد داشت.»

● ثمره خون دل خوردن ملت، پیروزی و استکبارستیزی

«عزت و اقتدار حاکم بر کشور، ثمره خون دل خوردن یک ملت در طول سال ها مبارزه علیه استبداد و استعمار است که به برپایی نهال انقلاب اسلامی در این سرزمین منجر شده است و با خون صدها هزار شهید گلگون کفن آبیاری گردیده و امروز استقلال و آزادی و حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی در این سرزمین مدیون شهدا، جانبازان و ایثارگران و ملت بزرگ ایران است». مجید صفاتاج کارشناس مسائل سیاسی، پژوهشگر و نویسنده در گفت وگو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان با بیان مقدمه فوق در توضیحات بیشتری خاطرنشان می کند: «با شروع نهضت امام خمینی شاهد چند ویژگی در وجود آن هستیم که این ویژگی ها به مردم منتقل شد و آنها با تاسی و پیروی از رهبر و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران توانستند در برهه های مختلف انقلاب را یاری کنند و سینه های خود را در مقابل حوادثی که قصد انحراف مسیر انقلاب را داشتند سپر نمایند.»

صفا تاج به تحرکات دشمن در دوران کنونی علیه جمهوری اسلامی اشاره می کند و می گوید: «این مردم علی رغم بمباران شدید تبلیغات رسانه های غربی مثل ماهواره، اینترنت و روزنامه ها و جراید همسو و وابسته به نظام سلطه جهانی، راه اصلی انقلاب و تفکر امام راحل را دنبال می کنند و امروز در دهه فجر انقلاب اسلامی، با حضور گسترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن بار دیگر بیعت خود را با آرمانهای بلند امام راحل و حضرت آیت الله خامنه ای اعلام می کنند.»

وی در ادامه به راههای تقویت روحیه استکبارستیزی هم اشاره می کند و می گوید: «تأکید بر حفظ ایمان مردم، تقویت روحیه اعتقادی و باورهای دینی و زدودن عوامل و زنگارهایی که به گونه ای فطرت دینی مردم را خدشه دار می کند، می تواند به تقویت این روحیه کمک کند. همچنین شناسایی دشمنانی که امروزه از طریق جبهه نرم سعی در تضعیف و نابودی روحیه مردم دارند و در مقابل مردم صف آرایی کرده اند، یکی دیگر از راههای تقویت روحیه استکبار ستیزی بین مردم و جوانان می باشد.»

● رهبران دینی در ظلم ستیزی بی نظیرند

حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در گفت وگو با کیهان با اشاره به اینکه ویژگی بنیادین انقلاب اسلامی ایران نسبت به دیگر نهضتهای ایران در سده اخیر، مکتبی و اسلامی بودن آن می باشد، تصریح می کند. «ملت ایران پس از گذر از نهضت ضداستبدادی مشروطه و نهضت ضد استعماری ملی شدن صنعت نفت به این تجربه گرانبها دست یافتند که علت اساسی عدم موفقیت نهضتهای یاد شده مکتبی نبودن مبارزات بوده است، گرچه در نهضتهای اخیر، خط فکری اسلامی و رهبری روحانیت مبارز سهم اصلی و اساسی را برعهده داشت، ولی به دلیل دور شدن این مبارزات از مواضع اصیل اسلامی، جنبش ما به سرعت به رکود کشانده شد و مردم ایران خوب تشخیص دادند که رمز استمرار انقلاب اسلامی حفظ نمودن مواضع اصیل اسلامی است.»

دکتر خاموشی می گوید: «آنچه مردم میهن ما را این چنین نسبت به ظلم و بیداد حساس کرده این است که اولاً دین و رهبران دینی آنها در ظلم ستیزی بی نظیرند، ثانیاً ایرانیان در طول تاریخ هم از ناحیه استبداد داخلی و هم از ناحیه استکبار و استعمار خارجی همواره مورد ظلم مضاعف بودند. آن سوابق ایمانی و این سوانح تاریخی و اقلیمی مردم ایران را مصمم ساخته است که با تمامی مظاهر ظلم، بی وقفه ستیز کنند و هرگز با این شعار فریبنده که باید در مقابل استبداد ایستاده از استعمار اجنبی غافل نشوند، ایرانی غیور در عین حال با استبداد می ستیزد به هیچ وجه با استعمار سازش نمی کند.»

● انقلابی برخاسته از متن قرآن

اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در گفت وگو با گزارشگر کیهان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی، با محوریت ولایت و الگوی محرم و عاشورای حسینی شکل گرفت و به پیروزی رسید، می گوید: «انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی و با شعارهایی برخاسته از متن و بطن قرآن کریم شکل گرفت و بیانگر یک حرکت معنادار بود که با روحیه استکبارستیزی و مقابله با زورگویان و چپاولگران دنیا با عزم و اراده آهنین ملت به پیروزی رسید.»

وی می گوید: «حضرت امام خمینی، این انسان الهی با دست خالی و با تکیه بر ایمان و عزمی راسخ و با هدف تداوم نهضت اسلامی در جهت محو استکبار به پا خاست و با شعار نه شرقی، نه غربی، انقلاب اسلامی را با توکل به خداوند و پشتوانه مردمی در برابر استکبار و نظام طاغوت به پیروزی رساندند.»

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی می گوید: «با این سرعت عمل حضرت امام و حمایت مردم از ایشان نوع نظام تغییر و به نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد و این برای مستکبران به هیچ وجه قابل قبول نبود، اما اراده حضرت امام و ملت ایثارگر ایران آنچنان سرعت گرفت و خواسته ها عملی شد که استکبار جهانی جز توطئه برعلیه نظام جمهوری اسلامی کار دیگری نتوانست انجام بدهد . همچنین با دشمن شناسی دقیق حضرت امام و حضور همه جانبه مردم نه تنها در برابر توطئه ها ایستادگی کردند، بلکه آنها را یکی پس از دیگری خنثی نمودند.»

من باز می گویم همه مسؤلان نظام و مردم ایران باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان ـ به خیال خام خودشان ـ بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست. نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور، همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظه ای آرامتان نمی گذارند.

این توصیه امام خمینی (ره) یکی از مهم ترین پیام های ایشان به تمامی ایرانیان است که همواره بر بصیرت و نگاه عمیق مردم مسلمان نسبت به تجاوزات و دست اندازی های غرب تاکید داشتند. از همان زمان که جنگ تحمیلی، ترور و تحریم قصد نابودی این سرزمین را داشت تا امروز که فشارهای اقتصادی، سیاسی و جنگ نرم دستاویزی برای تسلط از سوی غرب تجویز می شود.

طی سال های اخیر پیچیده ترین مدل استکبار در قالب استعمار فرانو با غلبه بر فضای فکری و فرهنگی و یارگیری از میان مردم و نخبگان کشورها صورت بندی شده و پذیرش سبک زندگی غربی به عنوان مدل معیار در دنیا پیگیری می شود.

در این نوع از استعمار، دیپلماسی عمومی به عنوان نوع جدید اثرگذاری دیپلماسی سامان یافت و انقلاب های مخملین و نرم و خاورمیانه جدید در این بین خودنمایی کردند.

اما تنها معضل نظام سلطه، اسلام انقلابی به مرکزیت جمهوری اسلامی به عنوان آلترناتیو و جایگزین نظام سلطه و ابرقدرت هاست که با استقلال و بدون پذیرش سلطه هیچ یک از ابرقدرتهای غرب و شرق، تنها انقلاب دینی عصر حاضر را به پیروزی رساند.

این انقلاب در طول عمر بیش از سه دهه، دستاوردهای متعدد علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... از خویش به جای گذاشت تا جایی که افسانه شکست ناپذیری ابرقدرت ها و ضرورت پیوستن به نظام نابرابر جهانی برای تداوم حیات را شکسته و منابع قدرت و منافع نظام سلطه را در منطقه در معرض خطر و تهدید قرار داده است.

با این شرایط نظام اسلامی ایران زیر انواع فشار و تحریم و جنگ داخلی و خارجی و تجدید نظر طلبی و تهاجم فرهنگی با اتکا به خداوند و مردم نظام سلطه را از براندازی جمهوری اسلامی ناامید کرده است.

علاوه بر این امر امروزه و در شرایطی که همه آگاهان و فعالان غربی دست در دست هم به دنبال چینش سیاست هایی برای انهدام و نابودی اسلام و ارزش های انقلاب هستند و زمینه انحرافات بسیاری را به بدنه ایران اسلامی تزریق می کنند نیاز است گام هایی برای جلوگیری از انحراف میراث ارزشمند انقلاب اسلامی برداشته شود.

● استراتژی سرگرم کردن ایران

اقدامات کنونی در تقابل با سیاست های جنگ نرم دشمنان به حتم کافی نیست و هرگز سیاست ایستایی در تقابل با هجمه های نرم غرب و پرداختن به امور دیگر و غفلت از این حوزه مناسب نخواهد بود.

چرا که به زعم کارشناسان و نظریه پردازان با هر لحظه غفلت از فشارهای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و ... به شمار آسیب هایی که انقلاب اسلامی را تهدید می کند افزوده می شود.

صادق شهبازی عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان اهمیت وجودی این ویژگی را برای جاری کردن خواست خدا و آئین اسلام در حیات انسان می داند که به همین علت پیامی فراگیر و فراملی برای همه ملت های مسلمان و همچنین ملتهای آزادیخواه و تحت ستم جهان داشته است.

به اعتقاد وی این پدیده نوظهور به ایران و لبنان و فلسطین اختصاص ندارد. در آفریقا دولتهای اروپایی و امریکا تاکنون هزینه گزافی برای پیشگیری از پیروزی اسلامگرایان پرداخته اند. الجزایر، مصر، سودان و ... نمونه های این ادعا هستند.

مهم ترین استراتژی نظام سلطه متوقف کردن صدور انقلاب با سرگرم کردن ایران اسلامی به مسائل داخلی و مشکلات و حل مسئله ایران هراسی است.

در پروژه انقلاب های مخملی در هر کشور نمادی انتخاب می شود.

در ایران چون مسئله اصلی ایران هراسی و مشغول سازی ایران بود، یکی از مهم ترین نمادهایی که در خارج از کشور طرح شد، موبایل و تصویربرداری آن بود.

یعنی مهم تصویر سازی از خشونت جمهوری اسلامی در مبارزه با یک آشوب که به وسیله ی رسانه های مختلف و شبکه های اجتماعی الکترونیک در التهابات و اغتشاشات پسا انتخاباتی پی گیری شد.

از همین رو جریان های دانشجویی تاکید دارند در داخل کشور باید یک جریان قوی سر اصول اساسی انقلاب و خط امام نظیر عدالتخواهی، استکبارستیزی، مردم گرایی، تحجرستیزی، اشرافیت ستیزی و... شکل بگیرد.

● رمز انحراف را بیابیم

باید توجه داشت که رمـز انـحراف هر نهضتی در انحراف از ریشه های استـواری آن نهضت نهفته است.

نهضتی که ایمان و ایدئولوژی در آن حرف اول را می زند، گر چه از تـاثیر عوامل اقتـصادی بـر کنار نخواهد ماند اما تهاجم فرهنگی بـرنده تـرین سلاح در قطع ریشه های آن خواهد بود.

لذا در این حین و پس از تثبیت انقلاب اسلامی ایران جلوگیری از به انحراف رفتن این نهضت و حفظ ارزش های متعالی آن اهمیت وافری دارد.

سید محمد ظریفی عضو هیات عالی نظارت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور می گوید: پیش از آنکه انقلاب ایران را بررسی کنیم بهتر است نظری اجمالی به بقیه جنبش های مردمی در دنیا داشته باشیم.

مرور نهضت مشروطه موضوعی است که وی در گفت و گو با خبرنگار سرویس گزارش کیهان اشاره کرده و در توضیح بیشتر می گوید: به طور مثال مرور نهضت مشروطه و رهبرانی که باعث خیزش مردمی شدند به موقعیت هم دست یافتند اما گوشه عزلت گزیدند و عنان حرکت را به دست نااهلان سپردند. در بین نااهلان کسانی بدنبال سهم خود بودند تا اینکه امثال

شیخ فضل الله نوری قربانی شدند و هزینه گوشه نشینی را با شهدای مشروطه دادند.

ظریفی در مقایسه انقلاب اسلامی ایران با نهضت مشروطه اظهار می دارد: امام(ره) از ابتدای حرکت یعنی سال ۴۲ و حوالی آن عقیده داشتند با پشتیبانی مردم باید رهبری کنند همین عاملی شد تا سهم خواهان نتوانند کاری از پیش ببرند و دست رد به سینه شان زده شد مثل منافقین، نهضت آزادی و مجاهدین که با این تاکتیک امام راحل آفت های زیادی دفع شد.

● آنها که بر موج انقلاب سوار بودند

آنهایی که بر موج انقلاب سوار بودند خودشان را امروز نشان می دهند.

اگر حرکت و تیزبینی امام نبود شاهد افول انقلاب می بودیم، گرچه پس از حیات امام راحل تدابیر مدبرانه مقام معظم رهبری در برخورد با حوادث مختلف و فتنه ها را نباید نادیده گرفت.

دبیر سابق تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان این مطلب به آسیب هایی که انقلاب ایران را تهدید می کند اشاره کرده و می گوید: برخی از آسیب ها تاکنون چهره خود را نشان داده اما برخی ممکن است بعدها اتفاق بیافتد. به طور مثال ساختار نظام اسلامی ایران پتانسیل تفرقه را با قومیت ها و مذاهب مختلف دارد. همان که دشمن طی سال های اخیر به آن روی آورده است. مسئولان باید در کوتاه کردن دست آنها اقدام کنند و تفرقه را که یکی از تهدیدات است خنثی کنند. اجازه نباید داد چهره طاغوتی از حکومت ارایه دهند. از همان اوایل حرکت، امام می فرمایند : اگر حکومتی روح اسلام و نام اسلام در آن نباشد طاغوت است و اگر جمهوری اسلامی را بر مبنای اسلام نهادیم باید جلوی دشمنان این خاک بایستیم تا چهره متفاوت نشان ندهند .

ظریفی تهدید بعدی را سوء استفاده از آزادی از سوی برخی از خواص و مسئولان اعلام و تصریح می کند: نخبگان ومسئولان بدانند که استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را از مردم امانت گرفته اند وباید حافظ آن باقی بمانند.

البته اتفاقات اخیر نشان داد برخی آزادی را که ارمغان انقلاب اسلامی بود لگدمال کرده و به مفاهیم آن توهین کردند.

همواره باید توجه داشت یکی از ارکان قانون، مجلس، قوه قضائیه، شورای نگهبان و ... استحکام قانون است و تضعیف این جایگاه یعنی تضعیف نظام که نباید اتفاق بیافتد و در صورت خلل در یکی از این موارد نظام با خطرات بیشتری مواجه خواهد شد.

اشرافیت و تجمل گرایی و تن ندادن به وابستگی اقتصادی بعد دیگر تهدیدات نظام فتنه و سران غربی است که در تمامی هجمه ها به نوعی تحمیل می شود. در حالی که رهبر کبیر انقلاب اسلامی فرمودند:

کوخ نشینان باید به آنچه برایش انقلاب کردند برسند. چرا که تجمل گرایی بین مردم و مسئولان و ارزش های انقلاب فاصله می اندازد و به اختلافات دامن می زند.

ظریفی ابراز می کند که از توان بالقوه مردمی که در انتخابات دهم ریاست جمهوری حضور باشکوهی داشتند و نهم دی ماه هم آن را اثبات کردند باید استفاده شود تا نفوذ افراد غیر صالح در مراکز قدرت به صفر برسد.

همانطور که امام با سیاست دفع حداقلی و جذب حداکثری انجام می دادند و هر جا با کیان نظام بازی می شد کوتاه نمی آمدند تا افراد ناصالح در حکومت جایی نداشته باشند.

بنابراین با توجه به ضرورت حفظ نظام اسلامی و جلوگیری از تهدیدات بین المللی، تلاش برای حفظ این میراث قابل توجه است.

انگیزه های اصلی مردم مسـلمان ایران در رویارویی با رژیم طاغوت، استقلال فرهنگی، آزادی سیاسی و جـمهوری اسلامی است که بـا تـحلیل دقیق این انگیزه ها و رفع شبهات می توان بر تـداوم انقلاب اسلامی ایران تـا ابـد تاکید کرد.

● منازعه فکری و همت نهادهای فرهنگی

از نگاه صاحبنظران سیاسی اگر این جریان فعالانه به طرح دیدگاه های خود پرداخته و از راس و کانون نخبگانی تا کف نیروهای ارزشی یک منازعه فکری و فرهنگی را در قالب مجادلات و بحث ها پی گیری کند بسیاری از حقیقت ها مشخص خواهد شد و هم اینکه در این فضا آن چه انفعال نیروهای انقلابی مطرح می شد، خواهد شکست و فضای عدم انگیزه برای کار در میان نیروی های انقلاب از بین خواهد رفت.

رشیدی نیا رییس سازمان ملی جوانان استان لرستان هم در گفت و گو با گزارشگر کیهان مهمترین خطر و تهدیدی که نظام جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کند بحث تهاجم فرهنگی غرب می داند.

وی ضمن تاکید بر توجه به تهدیدات فرهنگی غرب می گوید: با توجه به اینکه دول غربی از نفوذ فرهنگی غنی اسلام احساس خطر می کنند و می دانند اندیشه های اسلام در تضاد با بنیان های فکری آنان است درصدد نفوذ و رخنه در میان جوانان برآمده اند.

رییس روابط عمومی استانداری لرستان ادامه می دهد: غرب درصدد تزلزل اندیشه های ناب جوانان ایران اسلامی است اما آرزوی آنها با توجه به ریشه های غنی و قوی که جوانان در بحث هویت دینی دارند تحقق نمی یابد،چرا که جوانان از سال ها قبل با این فرهنگ عجین شده و این فرهنگ را بخشی از زندگی خود می دانند.

وی وظیفه دستگاه های متولی را در جهت خنثی سازی شبیخون فرهنگی که مقام معظم رهبری به عنوان ناتوی فرهنگی برشمردند مهم دانسته و اظهار می کند: در مباحث تئوریک تدوین فرهنگ ناب اسلامی و اتصال بیشتر جوانان به هویت ناب اسلامی وظیفه اصلی نهادهای فرهنگ ساز است. البته تلاش های زیادی شده اما به علت تهدیدات زیاد می بایست بیشتر تلاش شود.

گالیا توانگر

تصحیح

بدین وسیله تاریخ خاطره آقای جامه شورانی مسئول تحلیل و بررسی بسیج دانشجویی که در گزارش روز سیزدهم بهمن ماه جاری، زمان قبل از انقلاب عنوان شده بود به زمان بعد از انقلاب و سال های ۷۵ تا ۸۰ یعنی دوران اصلاحات تصحیح می شود.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.