چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چه لحظه پرافتخاری


چه لحظه پرافتخاری

«ماشین‌ها ۲»، آخرین انیمیشن سه بعدی کامپیوتری پیکسار، نقدهای متفاوتی از منتقدان دریافت کرده است. جهت‌گیری‌ای که هریک نسبت به فیلم اتخاذ می‌کنند به مقدار زیادی متکی بر نظر …

«ماشین‌ها ۲»، آخرین انیمیشن سه بعدی کامپیوتری پیکسار، نقدهای متفاوتی از منتقدان دریافت کرده است. جهت‌گیری‌ای که هریک نسبت به فیلم اتخاذ می‌کنند به مقدار زیادی متکی بر نظر آنها درباره فیلم اصلی «ماشین‌ها» است. نکته بارز برای زیر سوال بردن فیلم فقدان داستانی زیرکانه و جذاب است، ویژگی که همواره فیلم‌های پیکسار را طراوت می‌داد. با توجه به این امر که فیلم اصلی «ماشین‌ها» نقدهای ضعیف‌تری نسبت به سایر مجموعه پیکسار دریافت کرده بود، ساخت نسخه دوم به نظر تصمیم عجیبی بود. فیلم با قهرمان مسابقه ماشین‌رانی، مک کوین پرشتاب (اوون ویلسون) شروع می‌شود که پس از چندین سال برای وقت‌گذرانی با دوستان همشهری‌اش، به اسپرینگ رادیاتور بازگشته است. با این حال به محض رسیدنش برای شرکت در مسابقه خارجی جایزه بزرگ جهان برای انتخاب سریع‌ترین ماشین، به مبارزه طلبیده می‌شود.

مک کوین گروه تعمیراتی‌اش را همراه یدک‌کش فرسوده اما مورد اعتماد، تو ماتر (لری دکیبل گای) با خود می‌برد. هنگامی که مک کوین با رقیب قدری با صدای جان تتورو در مسابقه‌یی ایتالیایی مواجه می‌شود، ماتر در ماجرای یک ماموریت فوق سری با جاسوس عالیمرتبه بریتانیایی فین مکمیسل (مایکل کین) و همکارش هالی شیفت ول (امیلی مورتیمر) درگیر می‌شود. اندرو اُهِهیر منتقد سایت «سالن»، اظهار می‌کند «ماشین‌ها ۲» فیلم جیمز باندی بهتری نسبت به پنج یا شش فیلم اصلی جیمز باند است و این حقیقت که قهرمان آن یک یدک‌کش دهاتی دندان گرازی بدون کاپوت است از جذبه (براستی فروتنانه) آن نمی‌کاهد. راجر ابرت در شیکاگو سان‌تایمز هم رای خود را اینگونه بیان می‌کند که: «زمانی که برخی فیلم‌های اکشن بزرگسالان به گونه‌یی خستگی ناپذیر کم عمق و احمقانه هستند، فیلمی با چنین پیچیدگی است که حتی ماشین‌ها نیز باید درنگ کرده و آن را برای خود توضیح دهند.» بیشتر انتقادها متوجه «لری کیبل گای» است، کسی که نقشش مشخصا پر رنگ شده است.‌ ای.اُ اسکات در نیویورک تایمز چنین تعبیر می‌کند: «ماتر کندذهن، تحریک‌پذیر و مانند یک سگ وفادار است، مهارت اتومبیلی هوشمندنمایانه‌اش بر پایه سادگی کارگری و فروتنانه‌اش است. گمان نمی‌کنم کسی اعتراضی داشته باشد اما پیکسار «جارجار بینکز» دهاتی‌اش را یافته است؛ چه لحظه پرافتخاری! فیلم اصلی «ماشین‌ها» از نظر تجاری بسیار موفق بود و به نظر می‌رسد این نسخه نیز چنین باشد. با این حال همانطور که کلودیو پوئیگ در «یو.اس.‌ای تودی» نتیجه می‌گیرد: «ماشین‌ها ۲» اثبات می‌کند که هر فیلم پرفروشی شایستگی دنباله‌دار شدن را ندارد.»

نیک خسلا

ترجمه: آیدا محمودی