پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
این طوری قوای جنسی مردانه خود را حفظ کنید
![این طوری قوای جنسی مردانه خود را حفظ کنید](/web/imgs/16/161/sukx41.jpeg)
تستوسترون یا هورمون مردانه نقش مهمی در زندگی مردان دارد. این هورمون جنسیت جنین را معلوم میکند و خصوصیات جنسی اولیه و ثانویه مردان هم ناشی از عملکرد این هورمون است و در سلامت مردان هم نقش مهمی دارد. این هورمون باعث افزایش توده استخوانی و عضلانی در مردان میشود. افزایش میزان هورمون تستوسترون در مردان میانسال میتواند باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی شود، همینطور روی تمرکز، حافظه و محاسبات هم نقش دارد و کاهش آن هم یکی از علتهای احتمالی ابتلا به بیماری آلزایمر در سن بالاست. با توجه به این مسائل و نقش این هورمون در عملکرد جنسی و صاحب فرزند شدن همه مردان باید بدانند چه مسائلی روی این هورمون تاثیر مثبت و منفی دارد.
● اینها دوست تستوسترون هستند
▪ کاهش وزن
اهمیت متعادل بودن
با خوردن چربیهای سالم و کاهش شکر و قند در غذای روزانه و داشتن اعتدال در مصرف تمام گروههای غذایی و جلوگیری از افزایش وزن میتوانید میزان تستوسترون بیشتری داشته باشید. این را هم یادتان باشد که این رابطه «برد- برد» است زیرا با بالا رفتن میزان تستوسترون چربی بیشتری خواهید سوزاند. یکی از کارهای خوب این است که برای میانوعده غذایی در نیم روز از آووکادو و در اواخر شب از مغزهای مفید استفاده کنید.
نتایج مطالعهای که اخیرا در کشور فنلاند انجام گرفته نشانگر آن است که اگر ۱۰ سانتیمتر به اندازه کمر شما اضافه شود، میزان تستوسترون شما حتی تا حدود ۷۵درصد کاهش مییابد.
▪ ارتباط زناشویی
میزان هورمون صبحها حداکثر است
مردان متاهل باید بدانند که نداشتن ارتباط زناشویی میتواند باعث کاهش میزان تستوسترون آنها شود. حداقل میزان ارتباط زناشویی برای داشتن سطح متوسط تستوسترون یکبار در هفته است. این را هم بدانید که میزان این هورمون طی صبح بیشتر از هر زمان دیگری است.
▪ سویا و گریپفروت
اینها را نخورید
سویا ماده غذایی محبوب بسیاری از افراد است که فواید زیادی هم دارد، اما پروتئین سویا باعث افزایش استروژن و کاهش تستوسترون در بدن میشود. دیده شده افرادی که طولانی مدت و بسیار زیاد سویا مصرف میکنند میزان سلول جنسی مردانه کمتری دارند.
از طرف دیگر گریپفروت هم با تاثیر روی کبد مانع از متابولیسم و تجزیه استروژن میشود و درنتیجه به افزایش میزان آن در بدن و کاهش تستوسترون میانجامد.
▪ استراحت
روزی ۸ ساعت استراحت کنید
همانطور که ورزش برای تنظیم میزان تستوسترون شما مفید است، استراحت کافی هم میتواند همینگونه عمل کند. استراحت کافی بهخصوص پس از ورزش میتواند به بدن شما در ریکاوری کمک کند و عملکرد هورمونی بدن را تنظیم میکند. مطالعات نشان داده که افرادی که کمخوابی مزمن دارند و بدن آنها فرصت لازم برای بازسازی پیدا نمیکند نسبت به دیگران میزان هورمون تستوسترون کمتری دارند.
▪ سبزیجات خانواده کلم
اینها را بخورید
۶-مطالعات نشان داده که خوردن منظم گلکلم، کلم بروکلی و همینطور تربچه و شلغم میتواند بر میزان تستوسترون آزاد بدن بیفزاید و در عین حال باعث کاهش استروژن بد موجود در بدن شود. مطالعات جداگانهای هم نشان داده افرادی که کرفس جایگاه ثابتی در رژیم غذاییشان دارد بهطور متوسط دارای سطح بالاتری از هورمون تستوسترون در بدنشان هستند.
● اینها تستوسترون را میکشند
▪ اضطراب
حرص نخورید
اضطراب را مادر بسیاری از بیماریها میدانند. بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات قلبی، سکته مغزی، مشکلات گوارشی و... همگی ممکن است تحتتاثیر اضطراب شکل بگیرد. اضطراب همینطور میتواند روی میزان تستوسترون تاثیر منفی بگذارد. براساس مطالعات انجام گرفته استرس میزان تستوسترون را کاهش میدهد و میزان کورتیزول را بالا میبرد. شاید مقدار کمی اضطراب و استرس برای شما خوب باشد اما مقدار زیاد آن تاثیرات مخربی روی همه اعضای بدن شما دارد. برای آنکه میزان تستوسترون شما تحتتاثیر اضطراب کاهش نیابد سعی کنید بیشتر و بهتر بخوابید. روزی ۵ تا ۱۰ دقیقه تمرینات آرامسازی هم میتواند به شما کمک کند که تاثیرات اضطراب را برطرف کند.
▪ تلفنهای همراه
خطر در جیب
براساس تحقیقات انجام شده در برزیل، اگر موشها ۵روز هفته برای ۴ هفته در معرض تابش امواج الکترومگنتیک در محدودهای که توسط تلفنهای همراه ایجاد میشود (۹۰۰ مگاهرتز) قرار گیرند، میزان تستوسترون در آنها کاهش مییابد. همینطور مطالعاتی که در کشورهای اروپایی انجام شده نشان میدهد که اشعههای تلفن همراه روی عملکرد سلولهای جنسی مردانه تاثیر منفی دارد. در واقع در این مطالعات مشخص شد که مردانی که اصلا تلفن همراهشان را در جیب شلوارشان نمیگذارند بهطور متوسط تعداد سلولهای جنسی بیشتری نسبت به آنهایی که همیشه تلفن همراهشان را در جیب شلوارشان میگذارند، دارند. البته این را هم بدانید که اشعههای تلفن همراه براساس برخی مطالعات میتواند تاثیرات منفی روی ارگانهای دیگر بدن نیز داشته باشد. برای همین بهترین کار این است که تا میتوانید تلفن همراهتان را از خودتان دور نگه دارید.
▪ تغذیه
فرق قدیمیها و جدید ها
رژیم غذایی معمول دوران باستان:گوشت، سبزیجات، غلات، میوهها و ریشههای خوراکی.
رژیم غذایی معمول دوران مدرن: غلات، شکر، چربی، پنیر، چیپس، نانهای بیکیفیت و...
افرادی که در رژیم غذاییشان چربی بیشتر از کربوهیدراتهاست بهطور طبیعی مقدار تستوسترون بیشتری دارند. این بهخصوص در مورد چربیهای سالم مثل چربیهای موجود درآووکادو، چربیهای اشباع شده حیوانات و حبوبات صادق است که چون هورمونها پایه چربی دارند به این وسیله به افزایش آنها میانجامد.
▪ سموم
از پلاستیکها دور
برخی مطالعات نشان داده که مردانی که بهطور منظم و مرتب از بطریهای پلاستیکی استفاده میکنند میزان کمتری تستوسترون دارند. مواد مشابه استروژن (مثل گزنواستروژن) که در پلاستیکها به میزان زیادی وجود دارد با وارد شدن به بدن میتواند میزان استروژن را در بدن بالا ببرد و باعث کاهش تستوسترون شود. برخی مطالعات هم مدعی است که این روند میتواند باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان شود (هرچند در این مورد باید مطالعات گستردهای انجام بگیرد) در ضمن باید یک نکته مهم را در نظر بگیرید و آن هم این است که پلاستیک در اثر گرما ثبات و ساختار مولکولی خود را از دست میدهد برای همین اگر ظروف پلاستیکی را در مایکروویو بگذارید ممکن است میزان سموم پلاستیکی در خون شما بالا برود. برخی متخصصان هم معتقدند که گذاشتن بطریهای پلاستیکی زیر نور مستقیم خورشید یا در نزدیکی رادیاتورها و منابع گرمازا میتواند میزان مواد مشابه استروژنی را درآنها بالا ببرد و روی هورمون تستوسترون تاثیرات منفی بگذارد. بهترین کار این است که آب و سایر نوشیدنیها را در بطریهای شیشهای نگه دارید؛ بهخصوص اگر این بطریها در معرض نور یا گرما قرار میگیرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست