چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
آخرین هشدارهای وایبری
![آخرین هشدارهای وایبری](/web/imgs/16/163/t1lpl1.jpeg)
میخواهید با فناوری مبارزه کنید؟ چرا فقط نیمه خالی لیوان را میبینید؟ عصر، عصر ارتباطات است و نمیتوان با روشهای ارتباطی جدید مبارزه کرد. کمیفکر کنید و بعد تصمیم بگیرید.
شاید از یک منظر حرفهای شما درست باشد، اما قصد ما متهم کردن دنیای جدید ارتباطات نبوده است. در هفتههای گذشته سعی کردهایم بگوییم این مهمان ناخوانده که به خانه بسیاری از ما آمده و مهمان گوشیها و تبلتهای همیشه همراهمان شده است، میتواند چه مشکلاتی را درست کند و چگونه باید اثرات این مشکلات را در خانواده کم کرد.
من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم / تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال
مهمترین مشکلاتی که بر شمردیم از قرار زیر است:
وقتی برای با هم بودن
زندگی مدرن، ترافیک و مردان دو شغله، زنان شاغل و فرزندانی که تمام وقتشان را برای به دست آوردن موفقیت بیشتر در کلاسهای کمک آموزشی میگذرانند، فرصت کمی را برای با هم بودن فراهم کرده است. بسیاری از ما تنها دو تاسه ساعت از شبانه روز را کنار هم هستیم. تا پیش از این میگفتیم تلویزیون و رسانههای موازی با آن باعث میشوند کنار هم بنشینیم و به آنها زل بزنیم، بدون آنکه به یکدیگر نگاه کنیم و یا حرفی بینمان رد و بدل شود؛ اما امروز میگوییم همان کنار هم نشستن و به طور مشترک به یک فیلم یا برنامه نگاه کردن، خیلی بهتر از شرایط امروز است. هر کدام جداگانه، در دنیاهای متفاوت و مجازی پرسه زدن و گفتن و شنیدن فرصتی برای همصحبتی، همراهی و زندگی خانوادگی به معنی واقعیاش باقی نگذاشته است.
اگر از وایبر یا هر فضای مانند آن استفاه میکنید، زمان خاصی را تعیین کنید و بکوشید بدون قانون شکنی هر وقت زمان تان تمام شد، به زندگی خانوادگی زیبایتان برگردید.
خط قرمزهای زندگی
دیگر زمان قدیم نیست و خانمها در دانشگاه و محل کار کنار مردان به تحصیل و کار مشغولند. ارتباط دو جنس مخالف باهم زیاد شده و برای مصون ماندن از خطا و وفاداری نسبت به همسر و زندگی مشترک باید قواعد خاص آن را بدانند. پیش از اینها میگفتیم شماره تلفن همراه یک وسیله شخصی است و نباید در دست همه باشد، اما برخی روابط فرامدرن آنقدر دوست در دوست میشود که شماره شخصی هر کسی در دست بسیاری از آشنایان و غریبهها قرار میگیرد. امروز باید در روابط، مراعات بیشتری کرد. باید مراقب خط قرمزها بود. همان قوانین دنیای واقعی در این دنیا هم جاری است. خیانت آن هم از نوع وایبری و لاینی و...، بزرگترین مشکلش این است که در گامهای اول چهره بسیار موجهی دارد. افراد متوجه نمیشوند خیلی ساده بسیاری از اصول را زیر پا میگذارند و یک روز از یک رابطه معمولی، طبل رسوایی خیانت زندگیشان را نابود میکند.
وقتی وارد هر فضای جدید و متفاوتی میشوید یک نکته را به خود یادآوری کنید: اصول شما نباید تغییر کند. حفظ زندگی زناشوییتان مهمترین نکتهای است که همیشه باید مد نظر قرار دهید. اگر مجرد هم هستید، حفظ حریم و پاکی شما بر قواعد این دنیای بیقاعده ارجح است.
عکسهای جنجالی
هر چند وقت یکبار یک فیلم از زندگی و لحظات خصوصی کسی لو میرود که باعث میشود جنجالی به پا شود. یک هنرپیشه معروف بیشتر در معرض چنین اتفاقاتی است اما شما هم بهعنوان یک انسان معمولی حتما دوست ندارید برخی از عکسهای شما را دیگران ببینند. وقتی نوشته و عکسی را در این فضا ارسال میکنید دیگر اختیاری روی آن ندارید.
در مراودات وایبری یا هر نوع ارتباط نوظهور دیگر حواستان به حرفهایی که میزنید و عکسهایی که ارسال میکنید باشد. اینها همه میتواند یک سند باشد و در آینده به ضررتان تمام شود.
زمان، دکمه بیبرگشت زندگی
یکی از مشکلات بزرگی که ارتباطات مجازی ایجاد میکند، سرگرمی زیادی است که باعث میشود فرد گذر زمان را متوجه نشود. شاید به نظرتان این مشکل چندان بزرگی نباشد اما زمان، ارزشمندترین دارایی ما انسانهاست؛ داراییای که ورشکستگی در آن به هیچ صورتی قابل جبران نیست. زندگی یک فرصت محدود است بسیار محدود. روزگار جوانی، درس خواندن و ساختن آینده روزهایی است که به سرعت ما فوق صوت میگذرد. انجام کارهای مفید هم زندگی خودمان را پربارتر میکند و هم در روزهایی نهچندان دور و در زمان پیری کارنامه مفیدی برای مرور مقابلمان میگذارد.
تنها راهی که به شما کمک میکند اگر از وسایلی چون وایبر استفاده میکنید، زمان را فدا نکنید. همان قانونی است که در بالا هم به آن اشاره کردم. برای استفاده از وایبر زمان مشخص کنید و بعلاوه حواستان باشد چه نوع استفادهای از این زمان صرف شده در وایبر میکنید. مثلا در گروهی عضو هستید که فقط عکس و مطالب خندهدار رد و بدل میشود یا گروهی که سخنان بزرگان در آن به اشتراک گذاشته میشود؟ وقت استفاده از وایبر را محدود کنید و در همان زمان هم استفاده بهینه داشته باشید.
اعتمادهایی که خدشهدار میشود
یکی از موضوعاتی که این روزها با حضور روابط مجازی و وایبری باعث آسیب رساندن به خانواده و همچنین روحیه افراد میشود، بالارفتن بی اعتمادی است. دوستیهای بدون ریشه که مانند اسکناس بدون پشتوانه عمل میکند، میتواند روابطی را ایجاد کند که در نهایت فرد از نظر روحی آسیب ببیند و به روابط انسانی بد بین شود. همچنین نشر دروغهایی که باعث میشود افراد براحتی شنیدهها را باور نکنند حتی اگر واقعی باشد.
برای مصون ماندن از این مشکل باید در هر فضایی که وارد میشوید برای اعتماد به دیگران زمان لازم را صرف کنید. حرفهایی را که میشنوید خیلی زود باور نکرده و انتقال ندهید. برای دوستی به چیزی فراتر از یک عکس و شماره احتیاج دارید. دوستی را به دنیای واقعی واگذار کنید.
آنچه در این نوشتهها باعث نگرانی ما بود، آسیب دیدن چاردیواری خانه شما به خاطر ورود این مهمان تازه بود. امیدواریم که اگر پذیرای آن هستید، مراقب آیین مهمانداری از یک مهمان پرحاشیه باشید. خانواده شما مهمترین است، هیچ چیز نباید خوشبختیتان را خدشه دار کند.
ندا داوودی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست