پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

عبرتهای صفین در خرداد ۸۸


عبرتهای صفین در خرداد ۸۸

صحنه انتخابات ریاست جمهوری دهم از این پس روز به روز پیچیده تر خواهد شد و تا روز ۲۲خرداد ۱۳۸۸ انبوهی از مسایل و برخی ترفندها یکی پس از دیگری و بر مبنای یک جدول زمانی مشخص به صحنه وارد خواهد شد

۱) معاویه در اول صفر سال ۳۷ هجری لشکری مرکب از ۳۰۰۰۰۰ نفر برای جنگ با حضرت علی (ع) براه انداخت و امیرالموئمنین (ع) نیز با لشکری قریب ۱۲۰۰۰۰ از کوفه حرکت کردند و دو لشکر در منطقه ای بنام صفین با یکدیگر برخورد نمودند این جنگ ۴ ماه طول کشید و در شرایطی که لشکر حضرت علی (ع) در آستانه پیروزی قرار گرفت و مالک اشتر فرمانده شجاع علی (ع) به نزدیکی خیمه معاویه رسیده بود, عمروعاص, وزیر معاویه حیله ای اندیشید و دستور داد قرآن ها را سر نیزه کنند . این حیله کارگر شد و عده ای از سربازان علی (ع) گفتند: یا علی ما در مقابل قرآن نمی جنگیم, جنگ را متوقف کن.هر چه حضرت امیر (ع) آنها را نصیحت کرد و فریبکاری معاویه و عمروعاص را به آنها خاطر نشان کرد فایده نبخشید تا بالاخره این دوستان نادان, آن حضرت را تهدید کردند و گفتند:چنانکه حکمیت قرآن را نپذیری همانطور که عثمان را کشتیم ترا هم می کشیم.آن حضرت به مالک اشتر پیغام فرستاد که:از جنگ دست نگهدار و بر گرد.مالک که سخت مشغول کارزار بود و پیروزی را نزدیک می دید پیغام داد:اگر یک ساعت دیگر مهلت دهید, خیمه دشمن را بر سرش فرود آورده و معاویه را خواهم کشت.بر اثر تهدید مجدد همان دوستان نادان ، حضرت امیر (ع) به مالک خبر داد:اگر دست از جنگ نکشی مرا خواهند کشت. ناچار مالک برگشت و جنگ متوقف و کار به حکمیت و رای گیری کشیده شد تا یک حکم از جانب حضرت امیر (ع) و یک حکم از جانب معاویه تعیین شوند و نسبت به سرانجام جنگ و نزاع طرفین تصمیم بگیرند. از جانب معاویه, عمروعاص مکار و حیله گر تعیین شد. اما از جانب حضرت علی (ع) ابتدا ابن عباس برای حکمیت پیشنهاد شد لکن اطرافیان تندرو نپذیرفتند و آن حضرت را مجبور کردند ابوموسی اشعری را بعنوان حکم بفرستند و نتیجه آن شد که همه می دانیم : "پوسته قرآن" بدون "علی" ، از شکست معاویه جلوگیری کرد.

۲) صحنه انتخابات ریاست جمهوری دهم از این پس روز به روز پیچیده تر خواهد شد و تا روز ۲۲خرداد ۱۳۸۸ انبوهی از مسایل و برخی ترفندها یکی پس از دیگری و بر مبنای یک جدول زمانی مشخص به صحنه وارد خواهد شد. طراحان و بازیگران این صحنه با این هدف که اگر انتخاب سیاسی مردم به فردی غیر از احمدی نژاد میل کند، زمینه برای حضور دوباره نیروهای مطلوب غرب درون حاکمیت ایران فراهم می‌شود، دست به تحرکات گسترده‌ای زده اند.

پیام سکانداری احمدی نژاد در دستگاه اجرایی کشور را قبل از هر کس، غربی‌ها و برخی هواداران داخلی آنها به خوبی دریافت کرده‌اند و این پروژه محصول درک آن پیام است. اکنون هیچ تردیدی باقی نمانده که تداوم بینش ، منش و روش احمدی نژاد در دستگاه اجرایی کشور برای همیشه غربگرایان و عناصر وابسته به اردوگاه دشمن را از صحنه تصمیم سازی و اجرایی ایران خارج خواهد ساخت و آنها چون برخی اسلاف خویش - از جمله نهضت آزادی- باید برای دورانی طولانی از انزوا و طرد اجتماعی آماده باشند. اینچنین است که تمدید دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد در خرداد ۸۸ ، عمود خیمه پایگاه دشمن در ایران اسلامی را بر سرش فرو خواهد ریخت.

درک عمیق این پیام توسط غرب و شدت هراسی که نسبت به گرفتار شدن غربگرایان ایرانی به چنین سرنوشتی وجود دارد، موجب شده- در یک برنامه ریزی هماهنگ و همه جانبه- یکی از سنگین ترین سرمایه گذاری‌های قابل رصد در طول تاریخ ایران برای زمین زدن این تفکر و مجریان آن ، در صحنه انتخابات آینده صورت گیرد. دشمن به درستی دریافته است که با بهره گیری از گفتمان برونزای اصلاحات نمی توان آراء ملت ایران را مصادره نمود. .پیشتازی احمدی نژاد در همه عرصه ها با اتکا به گفتمان "امام و انقلاب" ، استراتژیستهای دشمن را وا داشته است تا مانند عمروعاص که با دستاویز قرار دادن "قرآن منهای علی"، مانع از پیشروی مالک اشتر شد ، امروز با دستاویز قرار دادن "گفتمان امام و انقلاب منهای ولایت" ، نعل وارونه زده و نسخه ای تقلبی را به جای نسخه اصل به افکار عمومی غالب نماید.

دیروز با حیله عمروعاص پوسته ای از قرآن بر سر نیزه رفت و قائلان به تز "قرآن منهای علی" مانع شدند تا مالک اشتر آن ده ضربت نهایی را بر سر اردوگاه دشمن فرود آورد و کار را یکسره کند و امروز هم بازیگردان پنهان در تلاش است تا قائلان به تز "گفتمان امام و انقلاب منهای ولایت" را به میدان فرستد تا احمدی نژاد نتواند ضربت نهایی را در چهارسال آتی بر سر اردوگاه دشمن فرود آورد.

عبرت صفین اینک فراروی همه وفاداران به خط امام و رهبری است و مباد آن روز که دیگر بار پوسته های قرآن بر سر نیزه ، حیات و حکومت معاویه های زمان را تداوم بخشد و فتح و پیروزی در نبرد آخر را از اردوگاه علی(ع) دریغ نماید. نگذاریم در ۲۲ خرداد ۸۸ ، فرجامی "صفینی" رقم خورد.

دکتر عبدالرضا داوری