چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

هندوانه و انار و نکات تغذیه ای


هندوانه و انار و نکات تغذیه ای

هندوانه، میوه بومی جنوب آفریقاست و امروزه تقریباً در همه کشورها کشت می شود.

هندوانه، میوه بومی جنوب آفریقاست و امروزه تقریباً در همه کشورها کشت می شود. هندوانه در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت ها نقش موثری دارد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف هندوانه در کاهش علایم استئوآرتریت و روماتیسم نقش دارد.شکوفا باقری نیا کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت با بیان این مطلب افزود: شش درصد وزن هندوانه را ماده جامد و بقیه وزن آن را تقریباً آب تشکیل می دهد. هندوانه منبع ویتامین C است و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی آن اندک است مگر آنکه چندین کیلوگرم آن در روز مصرف شود. به گزارش ایرنا، باقری نیا با بیان اینکه هندوانه حاوی بتا کاروتن (نوعی ویتامین) بالایی نیز است، افزود: ویتامین C و بتاکاروتن جزو آنتی اکسیدان های قوی است؛ هندوانه مقدار زیادی کاروتنوئید لیکوپن دارد؛ لیکوپن ترکیباتی است که خطر ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان های پروستات، ریه و معده را کاهش می دهد. وی ادامه داد: ویتامین های B۱ و B۶ از اجزای تشکیل دهنده هندوانه است. پتاسیم موجود در هندوانه به کاهش فشار خون و خطر تشکیل سنگ کلیه کمک قابل توجهی می کند؛ همچنین هندوانه فاقد کلسترول و دیگر چربی هاست.

انار و ارزش های تغذیه ای آن

انار غنی از ویتامین های B۲, B۱, C و مواد معدنی مانند سدیم، فسفر،آهن، منیزیم،پتاسیم و ترکیبات قندی ساکارز ، فروکتوز، گلوکز و همچنین اسید های مالیک و سیتریک (نوعی ترکیبات که از اختلالات کبدی جلوگیری می کند) است.وی با اشاره به خواص دارویی میوه انار، خاطرنشان کرد: از نظر طب قدیم ایران، انار میوه ای سرد و تر است و برای مصارف دارویی از گل،برگ،پوست درخت،پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود.کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: انار ادرار آور ، خنک کننده ،مقوی قلب ،نافع کلیه و معده ،تصفیه کننده خون،شاداب کننده و خون ساز است و برای بیماری های مجاری ادرار، ترشح صفرا، اسهال، پولیپ بینی،گرفتگی صدا و اضافه وزن مناسب است.

باقری نیا افزود: برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار یا جوشانده برگ انار استفاده می شود؛ اگر برگ های له شده انار روی پوست قرار داده شود خارش را از بین می برد. برای برطرف کردن سوختگی پوست نیز گل های انار را له کرده با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی قرار دهید.وی ادامه داد: دم کرده گل انار نیز اسهال مزمن و زخم های دهان را برطرف می کند. انار باعث از بین رفتن سموم بدن و معالجه اسهال ،التهاب معده و سرگیجه می شود.باقری نیا گفت: میوه انار سرشار از آنتی اکسیدان هاست و از بدن در مقابل ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلب و عروق مراقبت می کند.