سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
سارکو امریکن
ساركوزی از اتحاد مدیترانه هم حمایت خواهد كرد و جریانی از منطقه گرایی را به راه می اندازد تا اسراییل را از انزوای جهانی خارج كند . احتمالا روابط ایران و فرانسه تا حدودی تحت این ارتباط آمریكا اسراییلی قرار می گیرد و تیره خواهد شد و فرانسه از صدر سرمایه گذاران ایرانی به درجات پایین تر نزول می كند و در سطح روابط دیپلماتیك ایران و فرانسه مشكلاتی به وجود خواهد آمد .
نیكلاس ساركوزی (Nicolas Sarkozy) ، در ۱۸ ژانویه ۱۹۵۵ در پاریس به دنیا آمد و در ۵۲ سالگی ،در ۶ می ۲۰۰۷ رییس جمهور فرانسه شد .
مادر ساركوزی (Andree )، یونانی و اصالتا یهودی سفاردیك (Sephardic Jewish)است. وی دانشجوی حقوق و فرزند بندیك مالا(BenedicMallah)
- پزشك اورولوژی و STO -بود . بسیاری از مالاها هم اكنون در اسراییل زندگی می كنند . سارکوزی معتقد است از خانواده مالاها ۵۷ نفر در هولوکاست سوزانده شده اند! .
خانواده ی پدر ساركوزی پال سارکوزی - از اشراف متوسط مجارستان بود كه یك قلعه بزرگ هم در ۹۲ كیلومتری بوداپست و روستای آلاتین Alattyn داشت. در جریان جنگ جهانی ، مجارستان به سمت هیتلر و حكومت های فاشیستی تمایل پیدا كردند و هنگامی كه ارتش سرخ در ۱۹۹۴ وارد مجارستان شد ، خانواده ساركوزی به آلمان فرار می کند . آنها سال ۱۹۴۵ دوباره به مجارستان برگشتند ولی تمام اموالشان توقیف شده بود.
از پال ساركوزی و آندره مالا در ناحیه ۱۷ پاریس ، ۳ فرزند متولد شد به نام های: Guillaume ۱۹۵۱ ، Nicolas - ۱۹۵۵ ، Frangois - ۱۹۵۷.
پال ساركوزی در ۱۹۵۹ خانواده اش را رها كرد و دوباره ازدواج كرد و ۲ فرزند هم از همسر دومش دارد .
پدر ساركوزی ، در كودكی ، خانواده اش را رها و از كمك مالی به آنها سرباز زده حتی با اینکه بعدا غنی و دارا شد .
پدربزرگ ساركوزی- بندیکت- ابتدا یهودی بود ولی بعدها كاتولیك شد و نیكلاس هم به تبعیت از وی كاتولیك است .
ساركوزی در مدرسه راهنمایی و دبیرستان كاتولیك سنت لویس موناكو درس خواند و یك شاگرد متوسط بود . وی لیسانس حقوق را از دانشگاه Paris nantero گرفت . همچنین در امتحان كانون وكلا هم شركت كرد و بعدها وكیل شد و از این مهارت خود یك بار در طلاق همسر اولش و یك بار هم در گرفتن خرجی از پدرش برای مادر استفاده كرد .
وی دو بار در سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۹۶ ازدواج كرده و سه فرزند به نامهای پیر ، ژان و لوییس دارد .
وی به شدت سخن پرداز و سیاسی است و در میان طرفدارانش به قاطعیت مشهود است و بی پروا از سیستم اجتماعی سنتی فرانسه ، گرایش به مدل های آمریكایی- انگلیسی در سیاست و اقتصاد دارد .
● زندگی سیاسی ساركوزی از ۲۲ سالگی با عضویت در شورای محلی
Sur - Sein Neuillg و عضویت در حزب نئوگئویست RPR - طرفداران مارشال دوگل - وارد مرحله جدیدی گشت زیرا وی بلافاصله شهردار نویلی می شود وی در آن زمان جوانترین شهردار شهرهای فرانسه بود .
نیکلاس در سال ۱۹۸۸ نماینده مجلس شد و سپس از ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ وزیر بودجه و سخنگوی دولت ادوارد بالادور (E. Balladar) می شود .
به علت آنكه شیراك نیکلاس را رقیب خود در حزب می دید، در سال ۱۹۹۵ با برنده شدن در انتخابات ریاست جمهوری ، ساركوزی را از دایره قدرت كنار می زند .
بعد از این شكست ، نیكلاس در انتخابات ۱۹۹۷ مجلس به عنوان مرد دوم RPR وارد مجلس ملی شد . در ترمیم كابینه ۳۱ مارس ۲۰۰۴ ، ساركوزی وزیر اقتصاد می شود درز این پست وی معتقد به نظام سرمایه داری تعدیل شده بود و از مدل حزب کارگر بلر بسیار تقلید می کرد. ساركوزی در سمت وزارت اقتصاد اقدامات متعددی را در كاهش هزینه ها و مالیات انجام داد.
وزارت سارکوزی در حالی بود كه میان او و شیراك در كسب ریاست UMP بعد از آلن ژوپه(Alain Juppe) اختلافات شدیدی در گرفت ،بطوری که كاملا آشكار ساركوزی به عنوان رییس جمهور ۲۰۰۷ در مقابل شیراک صف آرایی می کرد . به هرحال ساركوزی در نوامبر ۲۰۰۴ با ۸۲ % آراء رییس حزب UMP می شود.
یكی دیگر از مهمترین اختلافات ساركوزی با شیراك این بود كه شیراك خود و فرانسه را در برابر بوش و آمریكا مقلب می دید ولی ساركوزی به نزدیكی با واشنگتن اصرار داشت .
مدتی نگذشت كه نیکلاس وزیر كشور شد و با سیاست ضد مجرمانه و پلیسی توانست بسیاری از ناآرامی های فرانسه را خاموش كند . به همین دلیل به چهره مردمی هم بدل گشت .
از اقدامات ساركوزی تأسیس جامعه مسلمانان(Communaute Muslim ) در پاریس است . كه بدین ترتیب وی تشكلهای اسلامی را از یك سو قانونی كرد و از سوی دیگر جریان های اسلامی را بطور دقیق حكومتی و تحت كنترل در آورد و در جریان های مختلفی توانست از این بیانیه های این تشکل در توجیه اقدامات خود بهره ببرد .
وی در می سال ۲۰۰۲ ، با حمایت از ایجاد شورای فرانسوی ( جماعت دین) اسلامی (CFCM) به این جریان سرعت بخشید و با ارائه اصلاحیه بر قانون جدایی كلیسا از حكومت ، تأمین مالی مساجد و مؤسسات مسلمانان را با سرمایه دولتی امكان پذیر ساخت .
ساركوزی نسبت به مهاجران ایده های مثبتی ندارد . بحران ۲۰۰۵ و كشته شدن ۲ جوان درپست برق کلیشی سو - بوا و ناآرامی های ناشی از نژادپرستی سازمانهای دولتی و به خصوص پلیس از ابعاد این بحران است كه ساركوزی را تبدیل به یك سیاستمدار غیر دوست داشتن برای فقرا ، حاشیه نشینان شهرها و مهاجرین ساخته است . و " ارازل و اوباش " خطاب كردن این گروهها بوسیله ساركوزی بر دامنه آشوب ها افزود .
در پی قطعیت یافتن نماینگی سارکوزی برای انتخابات ۲۰۰۷ از سوی حزب، فرانسوا میتران و شیراك از ساركوزی حمایت كردند .شیراك در ۲۱ مارس ۲۰۰۷ با حمایت از ساركوزی به رأی های احتمالی وی افزود .
مهمترین رقیب وی در انتخابات ریاست جمهوری، سگلن رویال (S. Royal) كاندیدای حزب سوسیالیست بود كه در دور اول انتخابات بعد از ساركوزی كه ۱۸/۳۱ آراء را بدست آورده بود ، وی ۸/۲۵ آراء را كسب كرد و در دور دوم ساركوزی با ۵/۵۳ % آراء ،از رویال با ۵/۴۶ پیشی گرفت و رییس جمهور فرانسه شد ، تا در ۱۶ می ( شنبه ) ساركوزی جای شیراك را در كاخ الیزه بگیرد .
در شعار های انتخاباتی ،ساركوزی به خاورمیانه ی با اسراییل و بدون ایران هسته ای نگاه ویژه داشته است . و با صراحت تأكید بر این نكته داشته كه " من اسراییل امن را می خواهم و روابط صادقانه با اعراب ." [ ۱۷ آوریل ۲۰۰۷ ]
در جریان انتخابات ، دولتمردان انگلیس و آمریكا از ساركوزی حمایت می كردند ، مخصوصا اینكه ساركوزی سیاست های بین المللی آمریكا (بوش ) و سیاستهای اقتصادی انگلیس (بلر ) را با كمی اصلاحات تمجید می کرد .
به هر حال فرانسه آینده ای نزدیك به آمریكا خواهد داشت ، تا حدودی وضعیت آن در اروپا ارتقاء خواهد یافت و به نظر مشكلات اقتصادی آن ترمیم خواهد شد . ساركوزی از اتحاد مدیترانه هم حمایت خواهد كرد و جریانی از منطقه گرایی را به راه می اندازد تا اسراییل را از انزوای جهانی خارج كند . احتمالا روابط ایران و فرانسه تا حدودی تحت این ارتباط آمریكا اسراییلی قرار می گیرد و تیره خواهد شد و فرانسه از صدر سرمایه گذاران ایرانی به درجات پایین تر نزول می كند و در سطح روابط دیپلماتیك مشكلاتی به وجود خواهد آمد .
پژوهشگر: تفضلی (غ)
منابع:
۱-Sarkozy par lui meme,le poin ۱۴ juillet ۲۰۰۶
۲- Sarkozy Jewish roots, Austrian Jewish New, ۸ may ۲۰۰۷
۳- le Monde ,۸ may ۲۰۰۷
۴- sarkozy.fr
۵- ferenchelection۲۰۰۷.blogspot.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست