شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کنترل پارکینسون با حس بویایی


کنترل پارکینسون با حس بویایی

کاهش حس بویایی نخستین علامت ابتلا به پارکینسون در افراد مستعد شناخته شده است. محققان با انجام آزمایش متعدد بر مدل‌های پژوهشی و تعدادی از بیماران مبتلا به پارکینسون، دریافته‌اند …

کاهش حس بویایی نخستین علامت ابتلا به پارکینسون در افراد مستعد شناخته شده است. محققان با انجام آزمایش متعدد بر مدل‌های پژوهشی و تعدادی از بیماران مبتلا به پارکینسون، دریافته‌اند تست حس بویایی یکی از روش‌های مطمئن و سریع به منظور تشخیص زودهنگام بیماری در مبتلایان به پارکینسون است.پژوهشگران آلمانی معتقدند، با انجام آزمایش‌های ساده که تشخیص از دست دادن حس بویایی در مراحل اولیه به سرعت امکان‌پذیر می‌شود، احتمال پیشرفت بیماری در بیماران مبتلا به پارکینسون به میزان قابل توجهی کاهش یافته و کنترل بیماری آسان می‌شود.محققان با اندازه‌گیری پروتئینی به نام آلفا سینوسلین که مقادیر بالای آن در خون باعث پیشرفت بیماری در افراد مبتلا به پارکینسون می‌شود، به ارتباط میان کاهش حس بویایی در نخستین مراحل شیوع اختلال در بیماران پی بردند.

پارکینسون ازجمله اختلالات مهلکی است که به طور مستقیم بر عملکرد سیستم عصبی مرکزی تأثیر گذاشته و باعث ایجاد مشکلات رفتاری، حرکتی، اختلال در صحبت کردن و مهارت‌های شناختی می‌شود.در حال حاضر به منظور درمان این بیماری پیشرونده و مزمن، روش خاصی وجود نداشته و تنها کنترل بیماری به منظور پیشگیری از ضعف ماهیچه‌ها و اختلال در عملکرد سیستم عصبی مرکزی امکان‌پذیر است.از این رو با انجام آزمایش‌های ساده تشخیص حس بویایی که اولین علامت ابتلا به این بیماری است، امکان کنترل علائم میسر شده و از پیشرفت آن جلوگیری می‌شود.



همچنین مشاهده کنید