چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پرسه تاریخ در کاروانسرای لرستان
کمبود امکانات رفاهی از یک سو و نبود اطلاعات و معرفی شایسته جاذبههای گردشگری یکی از آفتهای جاذبههای گردشگری ایران است.
استان چهارمحال و بختیاری نیز یکی از استانهایی است که قربانی این آفتهاست.
فارسان یکی از شهرستانهای چهارمحال و بختیاری است که نقاط دیدنی، تفریحی، طبیعی و تاریخی بسیاری دارد که از آن جمله میتوان به چشمهسارهای زیبا، جنگل، قلعهها، بناهای تاریخی و سنگنوشتهها اشاره کرد.
یکی از مشهورترین نقاط این شهرستان قلعه دزک است که کتابخانهای در آن قرار دارد به نام کتابخانه سردار مفخم و علیاکبر دهخدا در زمان جنگ جهانی کار خود را برای نوشتن و گردآوری واژهها و اصطلاحات زبان فارسی از آنجا آغاز کرد.
نمای زیبای زندگی عشایر بختیاری با چشمانداز طبیعی و زیبای این منطقه بسیار جذاب و دیدنی است. در کنار لذت بردن از زندگی در کنار طبیعت میتوانید با فرهنگ عشایر خونگرم و مهربان آشنا شوید.
تماشای کوچ ایل و عشایر بختیاری، آن گاه که مرد، زن و حتی کودکان دست به دست هم می دهند تا در کنار هم و با هم مسیری دیگر را در زندگی جستجو کنند، بسیار دیدنی است.
طبیعت زیبای این منطقه همچون رود سرآب، آبشار درهعشق و کوههای سر به فلک کشیده خود میتواند بهانهای برای سفر به این شهرستان باشد.
کوههای دنا، زرک، زنبن، سرخدوش، سالدوران، کیکاووس و هفتتنان نشان از کوهستانی بودن منطقه دارد و پیام هوای خوب و دلانگیز را به شما میدهد.
وجود آب و هوای سردسیر و کوهستانی بودن منطقه و همچنین نوع موقعیت جغرافیایی استان چهارمحال باعث شده است که در طول تاریخ کاروانسراهای متعددی برای اسکان کاروانهایی که با اهداف گوناگون سفر میکردند در این منطقه ساخته شود.
یکی از این کاروانسراها که امروزه بقایای آن در این استان دیده میشود و قرنها میزبان مسافرانی بوده که در طول مسیر در پناه دیوارهای آن دمی آسوده و خستگی سفر از تن به در کردهاند کاروانسرای طاق سنگی است.
این کاروانسرا در جاده اردل، پل اول، ابتدای تنگ درکش ورکش در شهرستان فارسان قرار گرفته است. مجموعه در مسیر جاده ایل راه و زیارت قرار گرفته و کاربری کاروانسرا و نگهبانی داشته است.
کاروانسرا از لاشه سنگ ساختهشده و ورودی آن از ضلع شمالی به صورت سطح شیبدار اجرا شده است و تزئینات خاصی در آن دیده نمیشود.
در ضلع شرقی یک ورودی دالان مانند طاقدار دیده میشود که ورودی آن بقایای یک اتاق مربع شکل را نشان میدهد که روزگاری مسافران و زائران خستگی جاده را در گوشه و کنار آن از تن میزدودند.
دور تا دور حیاط مرکزی ۱۵ اتاق وجود دارد که امروزه تنها دو اتاقی که در ضلع شمالی قرار دارد، سالم مانده است.
در ضلع شرقی و سمت چپ ورودی در داخل حیاط، دو اتاق تو در تو به صورت داخلی وجود دارد که احتمالا کاربری انبار داشته و بازرگانان مالالتجاره خود را در آن میگذاشتند.
گرچه این کاروانسرا در کنار رودخانه ساخته شده است، اما در مرکز حیاط بقایای یک چاه دیده میشود که منبع آب کاروانسرا بود.
در سمت جنوب کاروانسرا رودخانهای جریان دارد که یکی از سرچشمههای اصلی کارون محسوب میشود. در ضلع غربی نیز بقایای فضای بزرگ سنگی دیده میشود که احتمالا مورد استفاده چارپایان بوده است.
چهارمحال و بختیاری از آن استانهایی است که میتواند پیشنهاد هر باره ما در سفرهای تابستانی شما باشد.
این کاروانسرا تنها نمونهای است برای دوستداران اینگونه بناها وگرنه این استان بیش از آن که در این ستون بگنجد جای دیدنی بسیار دارد.
راحله رجبی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست