دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
تکرار اشتباهات روسیه توسط آمریکا
تنفر ملت افغانستان از نظامیان آمریکا و ناتو افزایش یافته است.کشتار غیر نظامیان و زنان و کودکان بیگناه به دست این نیروهای اشغالگر ،چهره واقعی مدعیان حقوق بشر را برای مردم کابل،مزارشریف و بدخشان نمایان ساخته است.زندان بگرام در نزدیکی کابل همانند گوانتانامو و ابوغریب به کانون شکنجه و وحشت تبدیل شده است.کشت خشخاش در افغانستان چند برابر شده و سرمایههای ملا افغانها یک به یک توسط نیروهای آمریکایی،آلمانی و انگلیسی به غارت می رود.در چنین شرایطی مردم افغانستان خواهان خروج فوری نیروهای اشغالگر از کشور خود هستند.در این میان کشورهایی مانند روسیه که قبلا تجربه شکست در افغانستان را دارند(در زمان حیات اتحاد جماهیر شوروی)از دیدگاه واقع بینانه تری تحولات این کشور تحت اشغال را مورد بررسی قرار می دهند.
اخیرا روزنامه روسی کامرسانت در گزارشی تحلیلی نوشته است که که آمریکا دچار همان اشتباهی در افغانستان شد که روسیه چند دهه قبل آن را مرتکب شده بود.
کامرسانت با اشاره به تجربه روسیه در امور افغانستان نوشته است که توصیف علل واکنش سرد و مردد مسکو به بن بستی که آمریکا و ناتو در افغانستان برخوردهاند، چندان مشکل نیست.
ما به خوبی اشتباه کشور خود را در افغانستان به یاد داریم و میبینیم که آمریکاییها هم همان اشتباهات را مرتکب میشوند.
روسیه که دلیل معتبری برای دخالت در افغانستان نداشت،فکر نمیکرد که غرب شدیدا با حمله بهافغانستان مخالفت کندو افراطیون را در مقابل روسیه تجهیز کنند. آمریکایی هم دلیل معتبری برای حمله به افغانستان نداشتند، به این معنا که حادثه ۱۱سپتامبر و اسامه بن لادن دلیل معتبری برای حمله به افغانستان نبودند. اشتباه دیگری که آمریکاییها مانند روسها مرتکب آن شدند، تلاش برای حکومت بر افغانستان با همان سیستم ایدئولوژیک بود که کشور خود را با آن اداره میکردند،اما غافل از اینکه دموکراسی غربی در این کشور جایی ندارد.
واقعیت امر این است که وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به لحاظ حقوقی و سیاسی نمی تواند بهانهای جهت حمله آمریکا به افغانستان باشد.بسیاری از مدارک و شواهد به دست آمده نشان دهنده خودساخته بودن حادثه انهدام یا به عبارت دیگر،انفجار برجهای دوقلو بوده است.از سوی دیگر،با فرض اینکه حادثه ۱۱ سپتامبر توسط القاعده طرح ریزی و اجرا شده باشد،این مسئله مجوزی جهت حمله ایالات متحده آمریکا به افغانستان نیست.دولت نومحافظه کار بوش بعدها نتوانست حمله خود به افغانستان را در شورای امنیت سازمان ملل متحد توجیه نماید.هم اکنون واشنگتن و لندن به عنوان اصلی ترین اشغالگران افغانستان باید در قبال رفتارها و جنایات خود در این کشور پاسخگو باشند.
چنانچه رسانه های روسی اذعان داشته اند،روسیه با حمایت از ائتلاف ضد تروریسم ، امیدوار بود که روابط با غرب و شرق بهبود یابد،اما در عوض آنچه به دست آمد یک افغانستان ناآرام، جنگ شتابزده آمریکا در عراق و افزایش مواد مخدر بود.
روسیه هماکنون خوشحال است که میبیند کشور دیگری در افغانستان گرفتار شده و آمریکا باید تاوان آن را پس بدهد.
البته روسیه از فاجعه ای که غرب در افغانستان به بار آورد، در امان نخواهد بود و یک افغانستان تولیدکننده مواد مخدر و تا دندان مسلح برای روسیه بسیار خطرناک است. حضور ناتو در افغانستان نیز این روند را تقویت خواهد نمود.
در نهایت اینکه ماجرای شکست روسها در افغانستان این بار به گونه ای دیگر در حال رقم خوردن است.منتهی این بار آمریکاییها به طرف شکست خورده این مخمصه تبدیل خواهند شد.شکستی که هیمنه کاذب و پوشالی کاخ سفید در نظام بین الملل را در هم خواهد شکست.
فاطمه جوانشیر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست