یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
همه راه ها به SMS ختم می شود
در چند سال اخیر پیامک و یا همان SMSها تمامی دارندگان موبایل را مجذوب و شیفته خود کرده است؛ تا جایی که شست به وسیلهای برای برقراری ارتباط کاملا خاص تبدیل شده است.
آیا هنوز کسی را سراغ دارید که در اعیاد و مناسبتهای گوناگون نامهای عاشقانه و یا تبریکات را از طریق پست ارسال کند؟ برای این کار فرستادن یک پیامک کافیاست! اما این عمل که امروزه بهصورت عادت درآمده نشانگر چیست؟ بیایید روی دیگر پیامکها را که از دیدگانمان پنهان مانده است بشناسیم...
بالغ بر۷۲ درصد اروپائیان صاحب یک دستگاه تلفن همراه هستند و SMSها بخش مهمی از این تحول رقمی را تشکیل میدهند. در انگلستان، ماهانه بیش از یکمیلیارد پیام از طریق SMS فرستاده میشود. در فرانسه، در اول ژانویه ۲۰۰۶،۳۵ میلیون تبریکات الکترونیک از این طریق مبادله شده است.
● چه کسانی پیامک میفرستند؟
انگشتان چه کسانی مرتبا در حال وول خوردن است؟ طرفداران پرو پا قرص SMS که از این روش برای برقراری ارتباط استفاده میکنند، اساسا جوانترین افراد جامعه هستند. ۹۰ درصد جوانان و نوجوانان ترجیح میدهند به جای صحبت کردن با صدای زنده در تلفن به یکدیگر پیامک بفرستند. بزرگسالان جوان نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛۷۸ درصد فرانسویان ۱۸ تا ۲۴ سال از مشترکان دائمی SMS هستندو ۸۰ درصد افراد زیر ۴۵ سال معتقدند که ارسال پیامکها از مفیدترین کارکردهای تلفنهایشان به شمار میآید. زنها، بدون آنکه بتوان صحبتی از ظرافت شست آنها به میان آورد، کمی بیش از مردان تمایل به فرستادن پیامک دارند. همچنین نباید تصورکرد که SMSها صرفا از جهت عملی و یا کاربردیشان مورد استفاده قرار میگیرند؛ کمتر از یک سوم افراد بدینمنظور از آن استفاده میکنند.
اکثر پیامکها شامل پیامهای عاشقانه، دوستانه و نقشهای دیگر آن اجتماعی و برای ایجاد ارتباط است. گسترش و روند رو به رشد پیامکها به حدی است که برخی از کارشناسان بیدرنگ از اعتیاد سخن به میان میآورند و حتی برخی کلینیکها روشهای ضداعتیاد برای درمان این افراد را پیشنهاد میدهند.
● دنیایی ویژه
اما امروزه پیامکها روشی کاملا خاص برای برقراری ارتباط و تماس با شبکه دوستان و نزدیکان شده است و در عمل این روش منحصرا در حلقه دوستان صورت میگیرد.تحقیقی که در این زمینه در انگلستان انجام گرفته حاکی از آن است که «فرستندگان پیامکها» SMSها را بهطور یکسان به همه افرادی که اسامیشان در دفترچه تلفنشان ثبت شده نمیفرستند. پیامکها را با شدت بیشتری به جمع کوچک و خودمانی دوستان میفرستند. SMSها کمتر بین اعضای خانواده فرستاده میشوند. از طرفی ارتباط این جمع دوستانه به واسطه کلیدهای روی صفحه مرتبا در حال افزایش است، بر خلاف آنچه که تصور میشود، این نوع رابطه مجازی شدیدتر خواهد شد! زیرا ارتباطات از طریق پیامکها بیشتر و عمیقتر خواهند شد. از کارکردهای جدید SMSها که موجب تقویت این پدیده میشوند، میتوان از دسترسی به برنامههای انتقال پیامهای آنی شبکه اینترنت به موبایل نام برد.
● شست افراد کمرو و خجالتی
برخی متخصصان، SMSها را فراتر از وسیله گفتوگو و تبادل نظر میدانند، SMSها وسیله نجات افراد به شدت کمرو و خجالتی و کسانیکه در رویارویی با اجتماع دچار ترس و واهمه میشوند، خواهند بود و یا به زبانی ساده تر، SMSها به کمک افرادی که در ابراز احساساتشان در رویارویی با افراد دچار مشکل هستند، میشتابد.
این «معلولان اجتماعی» به گونهای شدهاند که حتی از مکالمات تلفنی اجتناب کرده و پیامکها را به آن ترجیح میدهند. محققان ثابت کردهاند افرادی که تمایل بیشتری به برقراری دوستی در دنیای مجازی اینترنت دارند، به پیامکها نیز علاقه بیشتری نـــشــان مـیدهــنــد. SMSها حتی بهصورت «چت» و یا همان اتاق گفتوگو نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
تبادلات پیامهای آنی که در هر زمان امکان پذیرهستند، سبب میشوند تا بدون صحبت کردن به بحث و گفتوگویی واقعی در مورد موضوعات گوناگون پرداخت و به این ترتیب افراد کمرو وخجالتی وقت بیشتری برای فکر کردن به پاسخهایشان خواهند داشت. اگر SMSها روشی برای برقراری ارتباط بهصورت کاملا خاص شده اند، قطعا زبان خاص خود را نیز دارا هستند، که از طرفی مو را بر بدن طرفداران دستور و قواعد صحیح زبان راست میکند.
نگارش آوایی و حروفی که به جای سیلابها میآیند شامل یکسری حروف و کلمات رمزی است که روی صفحه کوچک موبایل نمایان میشوند و همین امر حس تعلق و وابستگی به گروهی را که با زبان و رموز خاصی با یکدیگر گفتوگو میکنند، شدت میبخشد.
اما از طرفی منتقدان پیامکها خاطر نشان میکنند، که همین سادگی و کوتاه کردن جملات از بار معنایی گفتوگو میکاهد، در واقع، بحث کردن با زبان SMS دشوار به نظر میآید. چنانچه شما نیز یکی از طرفداران SMS هستید، به خاطر داشته باشید دوستان و نزدیکانتان را در دنیای مجازی ملاقات میکنید. پس موبایلهایتان را خاموش کنید!
ترجمه: سپیده حسینعلی عراقی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست