جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

قیمت بالای بلیت, جوانان را فراری می دهد


قیمت بالای بلیت, جوانان را فراری می دهد

انگلستان چندی است كه قیمت بلیت مسابقات فوتبال افزایش زیادی پیدا كرده و این باعث شده جوانانی كه درآمد كمی دارند, قادر به پرداخت هزینه بلیت ها نباشند و در خانه به تماشای فوتبال باشگاه مورد علاقه خود بپردازند

هر باشگاهی به دنبال آن است تا در بازی های خانگی، هواداران بیشتری را در ورزشگاه ببیند و از طریق فروش بلیت بخش كوچكی از هزینه های باشگاه را تأمین كند.در انگلستان چندی است كه قیمت بلیت مسابقات فوتبال افزایش زیادی پیدا كرده و این باعث شده جوانانی كه درآمد كمی دارند، قادر به پرداخت هزینه بلیت ها نباشند و در خانه به تماشای فوتبال باشگاه مورد علاقه خود بپردازند.

روزنامه گاردین در مطلبی به این موضوع پرداخته كه در ادامه می خوانید:«تام وودهاوس» ۲۴ سال دارد و عاشق فوتبال است. او بیوگرافی اكثر بازیكنان انگلیسی را می داند و اكثر مسابقات را تماشا می كند. تام با وجود علاقه زیادی كه به فوتبال دارد، به همراه دوستانش در رستوران محله شان به تماشای فوتبال می پردازند. تامی هرگز نتوانسته یك مسابقه فوتبال را ازورزشگاه ببیند.از زمان كودكی وی بلیت ها افزایش فزاینده ای داشته اند، به طوری كه ترجیح می دهد به جای فوتبال، مسابقات راگبی یا كریكت را در استادیوم تماشا كند.

او می گوید:« از هنگامی كه با فوتبال آشنا شدم به دلیل قیمت زیاد بلیت ها نتوانستم هیچ مسابقه ای را در ورزشگاه ببینم؛ چراكه نمی توانم به طور متوسط هفته ای ۳۰ پوند برای بلیت بپردازم.»وی می گوید:« اكنون شاغل هستم و درآمد نسبتاً خوبی دارم و می توانم در هفته، ۳۰ پوند صرف خرید بلیت كنم اما با وجودعلاقه ای كه به فوتبال دارم، ترجیح می دهم ۳۰ پوند را برای سایر امور زندگی خود خرج كنم. شاید در ۹۰ دقیقه بتوانم ۳۰ پوند به درآمدم اضافه كنم و در پایان ماه مشكل كمتری داشته باشم.»

هنگامی كه قیمت بلیت مسابقات لیگ برتر فوتبال انگلستان افزایش یافت، هیچ كس به این موضوع توجه نكرد كه افزایش قیمت باعث می شود افراد جوان و دوستدار فوتبال نتوانند هزینه بلیت را بپردازند و از نزدیك به تماشای فوتبال بنشینند.

پیش از آنكه بلیت رقابت های لیگ برتر افزایش یابد، فوتبالدوستان جوان در باشگاه و محل تمرین حاضر می شدند و با تمام وجود تا آخرین دقایق بازی تیم محبوب خود را تشویق می كردند اما پس از آنكه در سال ۱۹۹۲ نخستین دوره رقابت های لیگ برتر انجام شد، باشگاه ها برای حرفه ای تر شدن مجبور شدند بخشی از درآمد خود را از راه فروش بلیت تأمین كنند و این سرآغاز جدایی فوتبالدوستان و ورزشگاه ها بود.

با گذشت نزدیك به ۱۵ سال از لیگ برتر، قیمت بلیت برای نوجوانان ۱۶ ساله گران است. در این سن در انگلستان نوجوانان در آغاز كار قرار دارند و یا محصل هستند؛ بنابراین پرداخت ۳۰ پوند در هفته كه در سال به رقمی معادل ۴۰۰ پوند می رسد، كمی زیاد و غیرمنطقی است.طبق آخرین نتایج بررسی شده در لیگ برتر تنها در سال گذشته ۹درصد از افراد حاضر در ورزشگاه را افراد زیر ۲۴ سال تشكیل می دهند. همچنین طبق این تحقیقات، متوسط سن افراد حاضر در ورزشگاه ها۴۳ سال است. این افرادبیشتردرزمانی كه بلیت رقابت ها ۲ یا ۳ پوند بود به ورزشگاه می رفتند و پس از آن هیچ گاه از باشگاه دلزده نشدند.

اینها مردمان نسل گذشته هستند كه همچنان به فوتبال و ارزش های آن و باشگاه محبوبشان وفادار مانده اند. آنها دوران شیرین نوجوانی را به خاطر دارند كه پس از مدرسه با اشتیاق پشت محل تمرین حاضر می شدند تا الگوهای ورزشی خود را ببینند.تحقیقاتی كه در سال ۱۹۸۳ و توسط دانشگاه لستر انجام شد، نشان داد ۲۲ درصد از هواداران، سنی بین ۱۶ تا ۲۰ سال دارند. این رقم در آستون ویلا و در سال ۱۹۹۲ ، ۲۵ درصد و در كل لیگ ۱۷درصد بود.

این ارقام نگران كننده بود، زیرا نشان می داد درصد افراد حاضر در ورزشگاه ها سال به سال كاهش می یابد. از سوی دیگر با كاهش شمار تماشاگران، قیمت بلیت نیز افزایش می یافت. در سال ۱۹۹۰-۱۹۸۹ متوسط قیمت بلیت در منچستریونایتد ۷۱/۴ پوند ، در آنفیلد ۴۱/۵ پوند و در آرسنال ۷۱/۶ پوند بودكه نسبت به اوایل كار چیزی حدود۶۰۰ درصد افزایش داشته است.مركز آمار ملی انگلستان در گزارشی با اشاره به این افزایش ۶۰۰ درصدی آورده است در این مدت قیمت كلیه لوازم در كل كشور ۸۲ درصد رشد داشته است.

در منچستریونایتد قیمت بلیت بین ۳۰ تا ۳۷ پوند است. در لیورپول قیمت بازی های درجه A، ۳۴ و برای بازی های درجه B، ۳۲ پوند است.اما در آرسنال شرایط خیلی متفاوت است. برای بازی های درجه B، ۳۲ تا ۶۶ پوند و برای بازی های درجه A ، ۴۶ تا ۹۴ پوند در نظر گرفته اند . تمامی این باشگاه ها برای افراد زیر ۱۶ سال تسهیلاتی قائل شدند اما این تسهیلات آنچنان نیست كه بتواند فوتبالدوستان ۱۶ ساله را راضی كند.در سال ۱۹۹۲ ركوردی به یاد ماندنی برجا ماند و آن حضور ۷۶ هزار هوادار در ورزشگاه بود.

سخنگوی لیگ برتر در این باره می گوید:«۹درصد از تماشاچیان، زیر ۲۴ سال داشتند. ما از باشگاه ها خواسته ایم تا آنجا كه امكان دارد قیمت بلیت را كاهش دهند تا فصل آینده افراد بیشتری در ورزشگاه حضور داشته باشند.»بررسی دیگر نشان می دهد در خلال سال های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۱ متوسط سن افراد حاضر در ورزشگاه ها افزایش یافته و اكثراً مسن هستند و جوانترها در خانه ،فوتبال را تماشا می كنند.ریچارد كابورن، وزیر ورزش انگلستان اعتقاد دارد باشگاه ها باید به این نتیجه برسند كه با حضور افراد جوان و باانگیزه بالا ،تیم ها بهتر كار می كنند.

برای این كار می بایست قیمت بلیت را كاهش دهند. از سوی دیگر برخی نگرانند كه با ورود مجدد افراد جوان به ورزشگاه ها، آشوبگری و هولیگانیسم كه در دهه ۸۰ در فوتبال انگلستان بیداد می كرد، بار دیگر بر لیگ برتر فوتبال انگلستان سایه افكنده و دیگر شاهد نظم و انضباط حاكم بر بازی ها نباشیم.

در فوتبال آلمان كه از لیگ های معتبر اروپا و جهان به حساب می آید، قیمت بلیت ها در حدود ۶ پوند است كه رقمی معقول می باشد كه هركسی می تواند آن را بپردازد. «استیون پاول» رییس اتحادیه هواداران فوتبال معتقد است نمی شود در انگلستان رقابت ها را با ۶ پوند برگزار كرد اما به نظر من در انگلستان ۱۵ پوند برای هر بازی رقم قابل قبولی است.