چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۶ سپر سرطان
خانمها میتوانند با این آزمونهای غربالگری، سرطان را در مراحل اولیه تشخیص بدهند. انجام آزمونهای غربالگری بهطور منظم سبب مشخص شدن بیماریها در مراحل اولیه شده و باعث میشود درمان آن راحتتر صورت گیرد. ۶ آزمون زیر مشت نمونه خروارند از آزمایشهایی که میتوانند کمکتان کنند بسیاری از انواع سرطان را زودتر تشخیص بدهید.
۱) ماموگرافی برای تشخیص زودرس سرطان پستان
ماموگرافی، هریک تا دو سال بعد از ۴۰ سالگی، یکی از آزمونهای غربالگری مهم در زنان است.
۲) پاپاسمیر برای تشخیص زودرس سرطان دهانه رحم
پاپاسمیر را در صورتی که زایمان کردهاید و بین سن ۲۱ تا ۶۵ سال قرار دارید باید هر دو تا سه سال انجام دهید تا با تشخیص زودرس سرطان دهانه رحم جلوی رشد آن را بگیرید.
۳) اندازهگیری قند، چربی و فشارخون
بالا بودن این سهعامل از عوامل خطرساز ابتلا به بسیاری از انواع سرطانهاست. با شروع ۴۵ سالگی لازم است بهطور منظم کلسترول یا همان چربی خونتان را اندازه بگیرید و اگر کمتر از ۴۵ سال دارید، در صورتی که مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا هستید و یا بیماریهای قلبی در خانوادهتان شایع است و یا سیگاری هستید، حتما در مورد زمان انجام آزمایش چربی با پزشک خود مشورت کنید. اگر مبتلا به فشارخون بالا نیستید، حداقل باید هر دو سال فشارخون خود را چک کنید.
۴) معاینه و کولونوسکوپی برای تشخیص زودرس سرطان روده
انجام آزمون غربالگری برای سرطان روده بزرگ همزمان با شروع سن ۵۰ سالگی است. پزشک در انجام این آزمون و زمان تکرار آن و اینکه آیا باید زودتر از ۵۰ سالگی آن را انجام دهید، به شما توضیح میدهد.
۵) معاینه روانپزشکی برای تشخیص افسردگی
همانطور که سلامت جسمی شما مهم است، سلامت روان شما هم از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر بیشتر اوقات احساس غمگینی و افسردگی دارید، حتما با یک روانپزشک مشورت کنید. به سلامت روان خود اهمیت دهید، چرا که شما هم در هر سنی که هستید، باید از زندگی خود لذت ببرید. ضمن اینکه افسردگی و سایر بیماریهای روان باعث کاهش سطح ایمنی بدن و افزایش احتمال ابتلا به سرطانهاست.
۶) معاینه و آزمون برای تشخیص عفونتهای رحمی و واژن
اگر ازدواج کردهاید و دچار عفونتهای رحمی و واژن هستید، حتما باید به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا با درمانهای دارویی بیماریتان برطرف شود. همچنین برای اطمینان از بهبود و برطرف شدن عفونت بهطور منظم برای معاینه مراجعه کنید. اگر خانمی هستید که ازدواج نکردهاید اما دچار عفونتهای زنانه شدهاید، باز هم باید برای رفع مشکل و اطمینان از بهبود تحتنظر پزشک باشید. عفونتهای مکرر نیز در صورت عدم پیگیری میتوانند زمینهساز برخی از انواع سرطان باشند.
منبع: mayoclinic
ترجمه: سهیلا عابدینپور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست