سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
خلال بادام فلهای نخرید
در روم باستان، بادام شیرین شده را به اشخاص مهم پیشکش میکردند، امروزه نیز با توجه به ارزش غذایی این مغز، از خلال آن برای تهیه نقل و شیرینی و حتی برخی غذاها استفاده میشود...
برای تهیه خلال بادام در صنعت، ابتدا پوست چوبی آن را جدا میکنند و بعد پوسته نازک قهوهای رنگ مغز بادام را با انداختن آن در آب گرم و مالش دادن بادامها به هم میگیرند. پس از این مرحله، بادام را خلال و آن را روی صفحاتی پهن میکنند. در گذشته خلال بادام را با آفتاب خشک میکردند و امروزه این کار را با خشککنهای صنعتی انجام میدهند. خشک کردن بادام با خشککنهای صنعتی بهتر از خشک کردن آنها در آفتاب است زیرا خلال بادام در مدت زمانی کمتر و با سرعت بیشتری خشک میشود. با توجه به اینکه اندازه بادامها متفاوت است، معمولا در کارگاهها به کمک نیروی انسانی آن را با چاقو خلال میکنند.
برخلاف آنچه مردم تصور میکنند، این فراورده از مغزهایی که کیفیت خوبی دارد، تهیه میشود و کارخانهها معمولا در فصل برداشت که قیمت بادام پایین است، بادام میخرند، بنابراین خلال بادام تهیه شده از نظر کیفیت مشکلی ندارد مگر اینکه به مدت طولانی در انبارها مانده باشد.
از آنجا که خلال بادامها خشک هستند و محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم، کپک، مخمر و باکتریها به شمار نمیآیند، میتوان آنها را برای چند ماه نگهداری کرد. تهیه خلال بادام به مقدار زیاد و نگهداری طولانیمدت آن حتی در یخچال درست نیست، باید خلال بادام را به مقدار کم تهیه و آن را در محیطی خشک، خنک و بیرون از یخچال نگه داشت. نگهداری خلال بادام در شرایط نامناسب باعث اکسیداسیون روغن موجود در آن میشود بنابراین نباید آن را بیش از ۳ ماه ذخیره کرد.
با توجه به اینکه با نگهداری خلال بادام در شرایط نامناسب این ماده غذایی بیشتر در معرض اکسیداسیون قرار میگیرد، بهتر است بادام را خام تهیه و آن را خلال کنید. اگر هم به صورت بستهبندی آن را تهیه میکنید، حتما به تاریخ تولید، انقضا، شماره ثبت، پروانه ساخت و... توجه داشته باشید و خلال بادامهای فلهای نخرید زیرا مشخص نیست در چه زمانی تولید شده و چه مدت در انبارها ماندهاند.
یادتان باشد اگر این ماده غذایی در محیطی گرم و مرطوب نگهداری شود، فقط برای مدت زمان کوتاهی قابل استفاده است زیرا در اثر رطوبت، روغن بادام اکسید میشود. تغییر در رنگ، بو و مزه خلال بادام نشانه کهنگی و کیفیت پایین آن است.
دکتر محمدحسین عزیزی
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست