چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
موثرترین رژیم برای پیشگیری از سرطان
امروزه سرطان یکی از دشمنان خطرناک سلامتی انسانها به شمار می رود اما موثرترین سلا ح در برابر آن رژیم غذایی است. به گزارش انستیتو ملی سرطان در حدود یک سوم همه سرطان ها در ارتباط با رژیم غذایی می باشد ریچارد دال کارشناس انگلیسی این انستیتو رقم ۶۰ درصد تاثیر رژیم غذایی را داده است بنابراین انتخاب صحیح مواد غذایی می تواند از بروز ۳۸۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰۰ مورد سرطان های جدید و ۱۷۰۰۰۰ تا ۳۱۵۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان که در سال ۱۹۹۳ تنها در ایالا ت متحده اتفاق افتاده جلوگیری کند بروز این بیماری مهلک سریع اتفاق نمی افتد بلکه این بیماری سالها طول می کشد تا انسان یک سرطان بالقوه را عملا گرسنه نگه دارد و یا تغذیه کند از لحظه ای که یک یاخته تحت تاثیر تغییرات ژنتیکی که جهش نامیده می شود قرار گیرد تا زمانی که یک غده تشکیل می شود به طور معمول از دو تا سه دهه طول می کشد و در نتیجه چهار تا پنج دهه غیر معمول نیست آنچه جالب است این خبر است که آنچه ما می خوریم می تواند در بسیاری از مراحل سرطان جلوگیری کند از بذر اولیه تا رشد و گسترش آن برای مثال برخی از مواد شیمیایی قبل از آن که تولید سرطان کنند باید فعال شوند خوراکی ها می توانند از این فعال شدن جلوگیری کنند ترکیبات غذایی می توانند سامانه سم زدایی بدن را به فعالیت وا دارند و از تغییر خطرساز ژنتیکی یاخته ها که آغاز سرطان است جلوگیری کنند.
مواد آنتی اکسیدان موجود در خوراکی ها از جمله ویتامین ها می توانند جلوی کار عوامل سرطان زا را بگیرند و حتی برخی از صدماتی را که به یاخته ها وارد کردند ترمیم کنند حتی پس از آنکه یاخته های تجمع یافته و توده ای ریز را تشکیل داده اند که ممکن است به یک تومور خطرناک تبدیل شود ترکیبات غذایی در رشد آن اختلا ل ایجاد کنند و در واقع آن تجمع های سرطان زا را تحلیل برند! رژیم غذایی اگر چه در مراحل پیشرفته سرطان توانایی کمتری دارد، باز هم می تواند از گسترش سرطان یا رسیدن آن به اندام های دیگر کند. سلول های سرگردان سرطانی نیاز به شرایط مناسبی دارند تا بتوانند مستقر شوند و رشد کنند عوامل خوراکی می توانند محیط مساعد یا نامساعد را برای آنها ایجاد کنند . معلوم شده است که در خوراکی های مناسب می توانند حتی پس از بروز سرطان، زندگی را طولانی کنند.
درحقیقت هزاران راهی که مواد غذایی از طریق آنها موثر واقع می شوند و با بسیاری عوامل دیگر تداخل می کنند به راستی پیچیده اند و به درستی درک و شناخته نشده اند اما اگر ژنتیک و شیوه زندگی شما بر ضد شماست، رژیم غذایی باز هم می تواند تاثیر شگفتی بر احتمال ابتلا ی شما به سرطان بگذارد. در اینجا آخرین شواهد حاکی از خوراکی هایی که می توانند از بروز انواع سرطان جلوگیری کنند ارائه شده اند.
پادزهر حتمی و ثابت سرطان میوه وسبزی است به گفته دکتر پیترگرین والد مدیر بخش جلوگیری و مهار سرطان در انستیتو ملی سرطان «انسان هر چه بیشتر میوه و سبزی بخورد کمتر به سرطان ها از روده بزرگ و معده گرفته تا سینه و حتی ریه دچار می شود در بیشتر سرطان ها افرادی که میوه و سبزی بیشتری مصرف می کنند در حدود نصف افرادی که این خوراکی ها را کمتر مصرف می کنند احتمال ابتلا دارند» این گزارش نشان می دهد در هر جای دنیا افرادی که بیشترین مقدارمیوه و سبزی را می خورند پنجاه درصد افرادی که از این مواد کمترین احتمال ابتلا به سرطان را دارند این مصونیت شامل سرطان های ریه، روده بزرگ، سینه، گردن، زهدان، مری، معده، مثانه، لوزالمعده و تخمدان می شود پژوهش ها نشان می دهد خوردن دوبار میوه در روز به جای تنها ۳ بار در هفته خطر ابتلا به سرطان ریه را حتی در سیگاری ها کاهش می دهد هیچ کسی به درستی نمی داند میوه و سبزی می تواند ضد سرطان عمل کند، اما دست کم مصرف دوبار میوه و سه بار سبزی از انواع مختلف در روز را می توان میزان قرار داد افزودن میوه و سبزی بیشتر به جیره غذایی احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. میوه جات و سبزیجاتی که مقام اول را در مبارزه با سرطان دارند سیر، کلم، شیرین بیان، لوبیای سویا، زنجبیل، هویج، کرفس، پیاز، چای، زردچوبه، پرتقال، گریپ فروت، لیمو ترش، لیموعمانی، گندم با پوست، برنج، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، کلم براکلی، گل کلم، کلم فندوقی، جودوسر، نعناع، ارگانو (پونه کوهی) خیار، مریم گلی، سیب زمینی، آویشن، پیازچه، طالبی، ریحان، ترخون، جو، انواع ترما و اگر بخواهیم بهترین میوه جات و سبزیجات را در مبارزه با انواع سرطان بشناسیم این جدول را باید خوب به خاطر بسپاریم.
ـ سرطان ریه: هویج و سبزیجات دارای برگ سبز
ـ سرطان روده بزرگ: براکلی، کلم، کلم فندوقی، هویج
ـ سرطانهای مری، دهان و حلق : کلیه میوه ها
ـ سرطان حنجره: میوه ها و سبزیجات
ـ سرطان معده: به طور کلی میوه، کاهو، پیاز، گوجه فرنگی، کرفس، کدو به طور کلی سبزیجات خام
ـ سرطان لوزالمعده: میوه وسبزی
ـ سرطان مثانه: سبزیجات به ویژه هویج و میوه جات
ـ سرطان تیروئید: براکلی، کلم، کلم فندوقی
(گزارش جان پاتر دانشگاه مینه سوتا)
و اما خوراکی هایی که مانع گسترش سرطان می شوند:
روغن ماهی (به ویژه سرطان سینه) کلم وکلم برگ (به ویژه سرطان سینه)
آلیسین و آژوئن موجود در سیر که می توانند به طور کلی به عنوان شیمی درمانی سلول های سرطانی عمل کند. بتاکاروتن موجود در سبزیجات و میوه جات نارنجی رنگ و سبز تیره هویج، خرمالو،...
تری تیریپوئید موجود در شیرین بیان که می تواند رشد سریع سلول های سرطانی را فرو نشاند و برخی سلول های پیشین سرطانی را به رشد عادی خود بازگرداند.
برگرفته از مقاله دکتر جین کارپر
شیوه طبیعی جلوگیری از بیماری ها و درمان آنها
نویسنده : زهرا غفاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست