دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

داوودی


داوودی

▪ نام علمی: Chrysanthemum Morifolium
▪ نام تیره: Compositae
▪ نام انگلیسی: Chrysanthemum
▪ خصوصیات: داوودی گیاهی است دایمی با ساقه ۱ ساله که در زمستان خشک شده و در بهار سبز می شود . برای نگهداری در منازل ارقام پاکوتاه با بوته …

نام علمی:

Chrysanthemum Morifolium

نام تیره:

Compositae

نام انگلیسی:

Chrysanthemum

خصوصیات:

داوودی گیاهی است دایمی با ساقه ۱ ساله که در زمستان خشک شده و در بهار سبز می شود . برای نگهداری در منازل ارقام پاکوتاه با بوته های متراکم استفاده می شود. قسمت تحتانی ساقه گیاه خشبی – برگها به رنگ سبز تیره – گل آذین کلاپرک – رنگ گل سفید ، صورتی، قرمز، بنفش و زرد – فصل گلدهی در پاییز و در بعضی از انواع در تابستان است.

نور:

مکان کاملآ آفتابی

دما:

معتدل تا گرم – طی دوران گلدهی درجه حرارت ۱۶-۱۲ سانتیگراد

آبیاری:

به میزان متوسط هر ۲ هفته ۱ بار ، خاک همیشه مرطوب بوده ولی باتلاقی نشود.

غبارپاشی: ۱بار در هفته ، باید دقت شود گلها خیس نشوند.

خاک:

۱ قسمت خاک باغچه + ۱ قسمت کود دامی + ۱ قسمت خاک جنگلی ، خاک داوودی بایستی سبک و دارای زهکش خوب باشد . اضافه کردن ماسه به مخلوط خاک مناسب است . همچنین از مواد آلی شامل : تورب ، کود دامی پوسیده و یا خاکبرگ میتوان استفاده کرد.

کوددهی:

معمولآ نیازی نیست . اما کود دامی و یا محلول پاشی با کودهایی که به خاک حالت اسیدی می دهند ، نظیر سولفات آمونیوم مناسب است.

ازدیاد:

قلمه علفی ( انتهای شاخه ) در بهار به طول ۸-۵ سانتیمتر

تقسیم بوته در پاییز پس از پایان گلدهی ، بذر در گونه های ۱ ساله

عوارض و درمان:

۱) رنگ برگها سبز روشن شده و به تدریج برگهای پایینی زرد و قهوه ای شده ، میریزند که نشانه کمبود ازت است.

۲) گاهی گلها باز نشده و بعضی از آنها خشک می شوند که نشانه تشنه بودن گیاه است و باید همیشه خاک آن مرطوب نگه داشته شود. گاهی نیز در اثر ناکافی بون نور می باشدکه باید گیاه را به محل پرنور منتقل کنیم.

۳) چروکیده شدن برگها و ساقه ها در اثر هوای خیلی گرم است که بایستی گیاه را به محلی خنکتر با جریان هوای ملایم منتقل نموده و غبارپاشی با آب سبک و ولرم را انجام داد.

نکته:

۱) داوودی به کود پاشی بیش از انداره حساسیت دارد و باعث مسمومیت و مرگ بوته های گیاه می شود.

۲) داوودی روز کوتاه است که میتوان از این موضوع جهت جلو یا عقب انداختن زمان گلدهی گیاه استفاده کرد . به این ترتیب که برای جلو انداختن گلدهی گیاه را علاوه بر شب در مدتی از روز در تاریکی قرار داده ، برای به تاخیر انداختن گلدهی در شب مدتی به گیاه نور میدهند.

۳) بهتر است گلها و برگهای خشک شده را حذف نموده تا باعث تقویت غنچه ها شود . برای داشتن گلهای درشت میتوان روی بوته ۴-۳ شاخه انتخاب و بقیه را قطع نموده و روی هریک ، یک غنچه باقی گذاشته و بقیه را قطع کرد.