چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
راه رسیدن به یک کشور مدرن
تلاش برای ساخت جامعهای دموکراتیک که از ابتدا و به طور اساسی با توجه به اندیشه، راه، تلاش و ممارست دموکراتیک بتواند در نهایت به ساخت کشوری مدنی و پیشرفته منجر شود که بر آن قانون و موسسات مدنی حکومت کنند و تضمینی برای حقوق شهروندان باشد و بتواند آینده آنها را پیشبینی کرده و به اندازهای قابل اطمینان باشد که شهروندان بتوانند به کمک آن از فرصتها استفاده کرده و آینده خود را طرح ریزی کنند، از آرزوی ما عراقیها است.
آرزویی که عراقیها به آن نمیرسیدند اگر دستگاه دیکتاتوری صدام حسین سقوط نمیکرد و رژیم بعث از قدرت پایین نمیآمد. زیرا رژیم بعث خود مصدر و راس تخریب دموکراسی بود. رژیم بعث با ساخت کشوری مدنی، متمدن و پیشرفته که بتواند آرزوهای فرزندان عراق را بر آورده کرده و آیندهای در خور توجه فرزندان عراق بسازد که مطابق با چارچوب کار سیاسی دموکراتیک باشد، به شدت مخالف بود.
به هر حال برای رسیدن به این هدف و متمایل ساختن کشور به این که تمام قوای میهنی مسئولیت کشور را بر عهده بگیرند باید در مقدمه از نیروهای متصدی امور که همواره در امتداد تاریخ حرکت کرده و تا عمق سرزمین عراق نیز نفوذ کردهاند، آغاز کرد.
پس از سقوط نظام دیکتاتوری تاریخ عراق تلاش میکند حرکت نوین و تازهای را آغاز کند تا ضمن دور شدن از فضای دیکتاتوری دوران صدام حسین پرونده مثبت و خوش آتیهای را برای کشور رقم بزند. از این رو رهبران عراق در ابتدا تلاش دارند با اتخاذ شیوه تغییر و اداره عملیات سیاسی به طور مستقیم با ملت نیز در ارتباط بوده و به طور مفصل از وضعیت معیشتی مردم آگاه شوند و مشکلات مردم را به روز حل و فصل کنند.
این مسئولیت ملی و رعایت آن در موقعیت فعلی و امروزی آن موجب تلاش تازه نیروهای مجاهد شده که از سویی با ملت آشنایی کامل دارند زیرا خود از ملت هستند و از سوی دیگر تمام امید خود را بر این گذاردهاند که کشور، تغییر را به روی خود ببیند و در تمام زمینههای علمی، عملی و انسانی هم گام با جهان مترقی و پیشرفته به طور زیربنایی پیشرفت کند.
در این شکی نیست که در جهت صلح حرکت کردن و در چارچوب دموکراسی بودن باعث تقویت بنیانهای اجتماعی شده و موفقیت پروژه عراق دموکراتیک متحد فدرالی یکپارچه را موجب خواهد شد.
اما رسیدن به این هدف مستلزم توسعه مشارکت سیاسی نیروهای ملی دیگر که البته خود مومن و معتقد به این هدف باشند و دل مشغولی خود را در وهله کنونی حضور در عرصه سیاسی کشور بدانند، است. حضور گروههای ملی سیاسی پیشینهای قدیمی دارد. پیشینه تمام این گروهها به دوران حضور استبداد در کشور باز میگردد و از آنجا که تجربه استبداد در میهن را داشتهاند از این رو ضروری است که از حضور آنها به عنوان پلی که میتوانند همکاری و گسترش روابط سیاسی میان گروهها را برقرار کرده و پروژه سیاسی عراق دموکراتیک را محقق ساخته، تقویت کرده و از آن حمایت کنند، بهره برد.
در این حالت بیشک توازن سیاسی در کشور به وجود خواهد آمد. توازنی که در تمام زمینههای اوضاع امنیتی، سیاسی و اداری استقرار برقرار خواهد کرد و این مقطع میتواند مرحلهای برای گذر به مرحله بعدی پیادهسازی پروژه دموکراسی در کشور که در آن مایحتاج مردم بر اساس حجمهای مختلف نیازهایشان تعریف و محقق میشود و محیطهای گوناگون را در بر میگیرد، به کار آید. مرحلهای که در آن از طریق انتخابات استانداریها، مناطق و نواحی که بسیار تلاش میشود، موفقیتآمیز برگزار شده و نهادینه شوند به عنوان مبدا ممارست تلاشی های سیاسی و قبول نتایج آن به عنوان یکی از مبادی دموکراسی نهادینه شود.
در این صورت است که کار و عملیات دموکراتیک موفقیت آمیز خواهد شد و از این رو به نیات ملی عالی خود با تمسک به قانون اساسی کشور از یک سو و رسیدن به یک راه صحیح سیاسی که بتواند اداره، عمل و خلاصی از فساد اداری و مالی کشور را موجب شود از سوی دیگر رسید.
ضروری است برای رسیدن به تمام این اهداف، چشماندازها و ظرفیتها باید به طور جدی و صادقانه به فکر آشتی ملی میان مردم، احزاب، طایفهها و گروهها باشیم که بدون آن نه تنها ره با جایی نخواهیم برد بلکه در آن لحظه اراده ملی و مصلحت میهنی ایجاب خواهد کرد که مردم در خارج از چارجوب قانون اساسی و مدنی کشور برای رسیدن به خواستههای خود گام بردارند.
تا زمانی که صندوق رای میزان سنجش و تعیین کنده سرنوشت احزاب و گروههای سیاسی باشد، لازم است به هر چه صندوق تصمیم میگیرد، تمکین کنیم. ما به دروازههای این انتخابات که میتواند تضمینکننده انتخابات نزیه و پاکی باشد که نشان از ممارست و تلاش دموکراتیک ملت عراق است، اطمینان کنیم و از طریق آن مراقبت و تقویت از انتخابات بی غل و غش را در نظر بیگریم. در صورت بررسی و دقیق و لحظه به لحظه حرکت سیاسی کشور میتوانیم حرکت متداول قدرت را تحت نظر گرفته و مسئولیت مراکز استانها و قصبات و نواحی را منطبق با پروژه انتخاباتی که از سوی ملت مورد حمایت قرار میگیرد و مسئولیت، امانتداری و میهنپرستی مسئولان ذیربط را محک میزند، پیگیری کنیم.
این تلاش بر اساس زمان تعیین شده در ۳۱ ژانویه با انجام انتخابات استانداریها به وضوح به نتیجه خواهد رسید. انتخابات استانداریها در صورتی که به طور صحیح و بدون خطا برگزار شود پیروزی برای دموکراسی محسوب میشود و میتواند باعث تقویت قدرت قانون اساسی که میلیونها نفر از فرزندان عراق در پای صندوقهای رای به آن رای دادند و صدها نفر از ملت عراق پای آن شهید شدند، شود.
نویسنده : المحنه جودی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست