پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
رب انار؛ ضد سرطان پروستات
رب انار بیشتر خواص آب این میوه را دارد اما خواص آب انار با خواص خود میوه مشابه نیست؛ زیرا همانطور که میدانید، انار مقداری آب دارد و مقداری دانه که این دانههای چوبی، خودشان حاوی مواد ارزشمند و از جمله روغن هستند.
وقتی از انار، رب تهیه میشود، این دانهها از آن جدا میشوند و آب را غلیظ میکنند و رب آماده می شود. رب انار بیشتر خواص آب انار را دارد اما از آنجا که مجبوریم برای غلیظ شدن آب را بجوشانیم، برخی از ویتامینهای آب انار از جمله ویتامین C آن از بین میرود اما قسمت عمده مواد موثر در رب انار باقی میماند. رنگدانههای موجود در انار از جمله ترکیبهای ارزشمندی هستند که در رب باقی میمانند و باعث قرمزی آن میشوند. از جمله خواص مشترک بین رب و انار میتوان به خاصیت ضدسرطانی قوی به ویژه برای سرطان پروستات، خنثیکننده سموم کبدی و محافظ کبد، آنتیاکسیدان قوی و تا حدی کاهنده کلسترول و فشارخون اشاره کرد.
انار به ۳ دسته ترش، شیرین و ملس تقسیم میشود. این انارها و رب آنها در ۸۰ درصد موارد خواص مشترک و مشابهی دارند ولی در طب سنتی و کتاب ابوعلیسینا انار شیرین، بعد از آن انار نیمترش یا ترش و شیرین و در نهایت، انار ترش ارجحیت دارند. انار، انواع گوناگونی دارد که رنگ، طعم و اندازه آنها متفاوت است اما خواص اصلی و کلی آنها تقریبا در همگی مشترک است. جالب است بدانید در ایران حدود ۵۰ نوع انار داریم و آخرین مطالعات نشان دادهاند که موطن اصلی انار ایران است.
نکته مهمی که در تهیه رب انار باید مورد توجه قرار گیرد آن است که دانهها نباید هنگام تهیه خیلی تحت فشار قرار گیرند زیرا سبب تلخ شدن آب انار میشوند. بعد از جدا کردن آب انار در روش سنتی، آن را ساعتها در ظروف مسی میگذاشتند و زیر آن، آتش روشن میکردند تا غلیظ شود. در روش صنعتی، این زمان کوتاهتر شده است. رب انار چون حرارت میبیند، اگر آلودگی یا قارچ یا کپکی داشته باشد، کلا از بین میرود. آلودگی ممکن است زمانی که رب را در ظروف بستهبندی میکنیم، وارد آن شود. اگر بعد از تهیه، رب در محیطی استریل قرار بگیرد و ظروف بستهبندی و انتقالدهنده بدون آلودگی باشند، رب احتیاجی به نگهدارنده ندارد و میتوان آن را در یک حرارت متعادل نگه داشت. نگهداری رب در یخچال بهتر است ولی اگر از ابتدا رب آلوده نشده باشد و ظرف را تا لب پر کنیم و حتی روی آن را با روغن بپوشانیم تا چیزی حتی هوا نفوذ نکند، میتوان رب را در حرارت عادی آشپزخانه هم بدون آنکه کپک بزند، نگه داشت.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی
متخصص فارماکوگنوزی، عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست