سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

انتخاب رنگ برای اتاق


انتخاب رنگ برای اتاق

رنگی که برای اتاق خود انتخاب می‌کنید، علاوه بر این که می‌تواند دربردارنده شخصیت شما باشد، بر وضعیت سلامت روحی و جسمی شما نیز تاثیرگذار خواهد بود.
رنگ‌ها به نحو موثری ذهن ما …

رنگی که برای اتاق خود انتخاب می‌کنید، علاوه بر این که می‌تواند دربردارنده شخصیت شما باشد، بر وضعیت سلامت روحی و جسمی شما نیز تاثیرگذار خواهد بود.

رنگ‌ها به نحو موثری ذهن ما انسان‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند بنابراین انتخاب یک رنگ مناسب برای اتاقی که ساعاتی از طول روز را در آنجا سپری می‌کنیم، از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است.

بی‌شک مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقش را در دکوراسیون داخلی، رنگ‌ها برعهده دارند و این در حالی است که از سوی دیگر عکس‌العمل‌ افراد در مقابل رنگ‌های مختلف متفاوت است.

تنوع رنگ

یکی از بیشترین نگرانی‌ها در انتخاب رنگ این است که اغلب افراد به این موضوع توجه نمی‌کنند که اگرچه ممکن است رنگی که روی یک تکه پارچه نقش بسته است، بسیار جذاب به نظر برسد، اما ممکن است همین رنگ وقتی روی سطح دیوار قرار می‌گیرد، نه‌تنها احساس مشابهی را در فرد ایجاد نکند؛ بلکه از یک تاثیرگذاری نامطلوب و ناخوشایند نیز برخوردار باشد. وقتی برای مدت طولانی در معرض یک رنگ قرار می‌گیرید، بتدریج روح و روان شما تحت تاثیر آن رنگ قرار خواهد گرفت و این در حالی است که چنین وضعیتی در بلندمدت شخصیت شما را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. به همین علت کارشناسان براین باورند که انتخاب رنگ مناسب برای فضای محل سکونت یا حتی محیط کار افراد، موضوع مهمی است که نباید بسادگی از کنار آن گذشت. بسیاری از رنگ‌ها پس از مدت زمان کوتاهی خسته‌کننده شده و موجب ناراحتی‌ چشم‌ها خواهند شد. یکی از نکاتی که پیش از انتخاب رنگ باید به آن توجه کرد، اندازه و ابعاد اتاق موردنظر است. توجه داشته باشید که رنگ‌های روشن، فضای اتاق را بزرگ‌تر نشان می‌دهند و این در حالی است که رنگ‌های تیره‌تر با ایجاد فضایی خودمانی‌تر، میزان صمیمیت افراد را افزایش می‌دهند.

آرامش با رنگ سبز

اگر بیش از هر چیز به خونسردی و آرامش خود فکر می‌کنید، بهتر است رنگ‌های سبز، بنفش یا آبی را که نوعی احساس آرامش و خونسردی را در افراد ایجاد می‌کنند، انتخاب کنید و در مقابل اگر قصد دارید در فضایی گرم و صمیمی اوقاتی را سپری کنید، بهتر است رنگ‌های زرد، قرمز یا نارنجی را انتخاب کنید. البته در نظر داشته باشید که توجه به دیگر رنگ‌هایی که در اتاق به چشم می‌خورند را نیز از یاد نبرید چرا که حفظ هماهنگی بین رنگ‌ها در فضای داخلی اتاق‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

کاهش ضربان قلب با رنگ آبی

رنگ‌ها به طور کلی به دو دسته رنگ‌های گرم و سرد تقسیم می‌شوند. رنگ‌های سبز و آبی در چرخه رنگ‌های سرد قرار می‌گیرند. این رنگ‌ها موجب کاهش شدت ضربان قلب شده، میزان انقباض عضلات و ماهیچه‌ها را کاهش می‌دهند و با کاهش دمای بدن موجب می‌شوند که فرد احساس سرما کند. این در حالی است که در مقابل رنگ‌های قرمز، نارنجی و زرد که از رنگ‌های گرم هستند، موجب افزایش سطح آدرنالین و در نتیجه افزایش فشارخون شده و با افزایش دمای بدن موجب ایجاد احساس گرما در فرد خواهند شد.

اگر شما به رنگ سبز علاقه‌مند هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم این رنگ را با ترکیبی از رنگ‌های نقره‌ای و بنفش به کار ببرید. این رنگ یکی از رنگ‌های مناسب برای اتاق خواب و سرویس‌های بهداشتی است.

از نظر روان‌شناسی این رنگ نشانه اجتماعی بودن و پایبندی افراد به سنت‌ها و رسم و رسومات است. اگر دوست دارید رنگ زرد را انتخاب کنید، حتما آن را در ترکیبی از رنگ‌های دیگر به کار ببرید. این رنگ‌ حافظه را تقویت می‌کند. بنابراین می‌تواند بهترین رنگ برای اتاق نوجوانان باشد، اما اگر آن را به تنهایی به کار ببرید، موجب بداخلاقی خواهد شد. افرادی که این رنگ را انتخاب می‌کنند، اغلب افرادی بسیار حساس و زودرنج هستند.

اگر رنگ آبی را در ترکیبی از رنگ‌های صورتی و آبی کمرنگ به کار ببرد، بهترین گزینه برای ایجاد محیطی آرام برای کودکان خواهد بود. این رنگ یکی از بهترین رنگ‌ها برای محیط‌های رسمی است و وفاداری و مسوولیت‌پذیری را در افراد افزایش می‌دهد. افرادی که به رنگ آبی علاقه‌مند هستند، اغلب افرادی هستند که بیش از هر چیز به رفاه خود اهمیت می‌دهند.

دیوارها را قرمز نکنید

شاید برایتان جالب باشد بدانید که رنگ نارنجی یکی از بهترین رنگ‌ها برای مکان‌های عمومی است، چرا که این رنگ میزان تحریک‌پذیری و خصومت‌های افراد را کاهش می‌دهد و می‌تواند نقش بسیار مهمی در بهبود رفتارهای اجتماعی داشته باشد، اما قرمز از جمله رنگ‌های هیجان‌انگیز است که بهتر است آن را به صورت پراکنده به کار ببرید و از آنجا که باعث افزایش شدت تنفس و بی‌خوابی می‌شود، بهتر است هیچ گاه دیوارهای اتاق خواب خود را قرمز نکنید.

فرانک فراهانی جم

منبع: www.suite۱۰۱. com