سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
اثر خشونت در تلویزیون بر ارزش های خانوادگی
درست ۶۰ سال پیش، تلویزیون وسیلهای بود که کنجکاوی را برمیانگیخت. صفحه تلویزیون سیاه بود و نمایش شبحگونه اشیاء و یا انسانها بر روی صفحه کوچک آنطوری بود که بهسختی میشد آنها را دید و صحنهها روشن و واضح نبودند امروز آن کنجکاوی نسبت به تلویزیون بخشی ثابت و مداوم برای بسیاری از افراد از جمله کودکان ما شده است.
برنامههای تلویزیونی اخبار و وضعیت هوا را گزارش میدهند و ما را متقاعد میسازند تا محصولات ویژهای را خریداری کنیم و همچنین برنامههائی تهیه میسازند که در آن به خشونت بهاء داده میشود.
تلویزیون بر نظام ارزشی خانواده تأثیراتی هم مثبت و هم منفی گذاشته است. خشونتی که در تلویزوین به نمایش گذاشته میشود با رفتارهای تهاجمی کودکان ارتباط دارد. اگرچه روشن نیست که میزان تأثیر این خشونت واقعاً چهقدر میباشد. دلیل آن این است که کودکان تحتتأثیر بیشتر آن دستهای هستند که در معرض رفتارهای خشونتآمز قرار داشتهاند دیگر عوامل فردی و خانوادگی نیز میتوانند دلیل رفارهای خشونتآمیز باشند. کودکانی که خود (جدا از تماشای تلویزیون و تأثیر آن) رفتار و ذاتی مهاجم و خشن دارند جذب رنامههای تلویزیونی شده و تمایل به تماشای خشونت بیشتری را در تلویزیون دارند.
برخی از کودکان نسبت به وحشت از خشونت بیاحساس شده و حساسیت خود نسبت به درد و رنج دیگران را از دست میدهند، ممکن است آنها به تاریخ خشونت را بهعنوان روشی برای حل مشکلات برگزینند و همینطور ممکن است خشونتی را که در تلویزیون میبینند تقلید کرده و به شیوهای خشونتآمیز و خصمانه با دیگران رفتار کنند: همچنین ممکن است آنها دچار ترس از دنیای پیرامون خود گردند.
خانوادههائی میتوانند بر وی نقاط قدرت خود طوری با یکدیگر کار کنند که بینندهای آگاه در برابر تلویزیون باشند. برخی فعالیتها که برای خودآگاهی خانواده دو برابر تلویزیون پینشهاد میشوند. عبارتند از:
۱) واقعاً چه کسانی در تلویزیون مطرح هستند؟ شخصیتهای تلویزیونی چگونه تصویر میشوند؟ یک هفته را انتخاب کنید و بر روی شخصیتها تمرکز نموده، آنها را ثبت کنید. اطمینان حاصل نمائید که برنامههای کارتونی را هم در این کار بگنجانید. قهرمانان زن و مرد و آدمهای خوب باید آن را شناسائی نمائید. سن، جنسیت و نژد این شخصیتها را شرح دهید. آیا ویژگیها و خصلتهای خاصی وجود دارد که افراد خوب، بد و با قربانیان در آنها اشتراک دارند؟ به کودک خود کمک کنید تا تفاوتها را درک کرده و در مورد آنها حرف بزند. اگر در پی آنیم که کودکانمان ارزشهای ما را بشناسند، نیاز است آنها را به کودکانمان بشناسیم و به آنها کمک کنیم تا بتوانند پیامهائی را که در تلویزیون میبینند و میشنوند فیلتر (تصلیه) کنند.
۲) تلویزیون در پی پولسازی است. به مدت یک هفته تبلیغات تلویزیونی و تأثیر آنها بر بینندگان را ثبت کنید. در مورد نوع محصول، چگونگی و نوع پیام و یا چگونگی ساخت آن برای تأثیرگذاری بیشتر صحبت کنید. آیا اینکار (تبلیغات) واقعاً نتیجهبخش است؟
هر یک از این فعالیتها کمک به تقویت نظام ارزشی شما از طریق ارتباط آزادانه و بهرهگیری از نظرات یکدیگر مینماید. آیا برنامههائی که نمایشگر خشونت هستند محصولاتی را تبلیغ میکنند که اغلب مورد استفاده خانوادهها است؟ تبلیغات باعث میشود که از این محصولات بیشتر استفاده کنیم. خشونت در تلویزیون توجه ما را جلب نموده و موجب جذب بیننده میگردد، بزرگسالانی میتواند با فراهم آوردن راهنمائی و محدودیت در آنچه کودکان تماشا میکنند تأثیرات تلویزیون به کودکان را مدیریت نمایند.
منبع: www.urbanext.uiuc.edu
مترجم: معصومه بهرامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست