یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

واکاوی هویت هسته ای کشور ما در نظام بین الملل رنگ هویت هسته ای ایران «سفید» است


واکاوی هویت هسته ای کشور ما در نظام بین الملل رنگ هویت هسته ای ایران «سفید» است

این مقاله در صدد آن است تا بر اساس نظریه سازه انگاری به تبیین هویت هسته ای مهمترین و درگیرترین کشورها در نظام بین الملل بپردازد و چهره ای کلی از هویت آنها را ارائه نماید

این مقاله در صدد آن است تا بر اساس نظریه سازه انگاری به تبیین هویت هسته ای مهمترین و درگیرترین کشورها در نظام بین الملل بپردازد و چهره ای کلی از هویت آنها را ارائه نماید. بدیهی است برای این منظور، می بایست از نظریه سازه انگاری بهره جست تا بتوان به سوال مرتبط با این نوشتار پاسخ گفت.

● چرایی بهره گیری از رهیافت سازه انگاری برای تحلیل:

رهیافت سازه انگاری، پس از جنگ سرد و تحولات جدید ناشی از آن ظهور کرد که مفروضه های هستی شناختی و روش شناختی جریانات اصلی و نظریه های انتقادی در روابط بین الملل را با چالش مواجه ساخت. این رهیافت، حالتی بینابینی دارد و مطابق با این، هم بر ساختارهای مادی و هم بر ساختارهای هنجاری در یک زمینه بین الاذهانی، و نیز بر نقش هنجارها در شکل گیری هویت و نقش هویت در ایجاد منافع و نقش منافع درنحوه تعامل میان کشورها و بازیگران تاکید می کند. به طور کلی، مفروضه های دیگر سازه انگاران را می توان اینچنین بیان کرد:

اهمیت رابطه قوام بخشی متقابل میان ساختار و کارگزار؛ اهمیت موضوع فرهنگ و چارچوب معنایی که تعامل بازیگران در آن صورت می گیرد؛ غیزذاتی بودن و درونزاد بودن منافع کشورها؛ رابطه اجتماعی و نحوه شکل گیری هویت کشورها، در درون یک ساختار هنجاری شکل می گیرد؛ بنیان منافع ها مبتنی بر هویت هاست؛ کارگزار و ساختار، حالت قوام بخشی متقابل دارند و هیچ یک بر دیگری مقدم نیست.

عنوان فایل
واکاوی هویت هسته‌ای کشور ما در نظام بین‌الملل (رنگ هویت هسته‌ای ایران ?سفید? است) application/pdf
article.pdf
172 KB
دانلود

رضا رضایی (مصدق)



همچنین مشاهده کنید