چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مبارزات زیرزمینی یك زن علیه برده داری


گرچه او خود در یك ایالت آزاد متولد شده بود، اما فرانسس الن واتكینز همه زندگی خود را وقف مبارزه با برده داری كرد ، زیرا اعتقاد داشت برده داری اشتباه محض است.
واتكینز درسال ۱۸۲۵ …

گرچه او خود در یك ایالت آزاد متولد شده بود، اما فرانسس الن واتكینز همه زندگی خود را وقف مبارزه با برده داری كرد ، زیرا اعتقاد داشت برده داری اشتباه محض است.

واتكینز درسال ۱۸۲۵ در بالتیمور مری لند چشم به جهان گشود. دوران تحصیل او در مدرسه خصوصی ای كه توسط عمویش اداره می شد، گذشت. پس از اتمام تحصیلاتش فرانسس كار نویسندگی را آغاز نمود و با تلاش و جدیت بسیار اولین كتاب منظوم و منثور خود را به نام مرگ های جنگل به پایان رساند و منتشر نمود. چند سال بعد، او به عنوان آموزگار چندین ایالت از جمله اوهایو ، پنسیلوانیا سفر نمود. به تدریج توجه و حواس او متوجه نابرابری و رفتار غیرعادلانه وتوهین آمیز با بردگان شد ودریافت با وجود اینكه بسیاری از آمریكایی ـ آفریقایی ها آزاد شده اند، هنوز در سیستم حكومتی جایگاهی ندارند.

در دهه ۱۸۵۰ ، واتكینز فعالیت سیاسی خود را آغاز نمود. او به جنبش ضد برده داری پیوست و به عنوان سخنران به شهرهای زیادی سفر نمود . او در فیلادلفیا اقامت گزید ودر شبكه ترن زیرزمینی مشغول به كار شد. در این جا بود كه او شاهد رنج و بی عدالتی بسیاری بود كه همین امر سبب شد كه او در اعتقاد خود راسخ تر شود. در سال ۱۸۵۴ واتكینز از ایالت محل تولد خود، یعنی مریلند تبعید شد، زیرا قوانین آنجا تغییر كرده بود. براساس قوانین جدید هر آفریقایی ـ آمریكایی كه از طریق شمال وارد مریلند می شد، به عنوان برده فروخته می شد. در این زمان واتكینز برای ایراد سخنرانی و آگاه نمودن جامعه از مشكلات آفریقایی ـ آمریكایی به شهرهای مختلفی سفر نمود و این در حالی بود كه او در حال نوشتن دومین كتاب خود بود. این كتاب منظوم بود و بخش اعظم آن راجع وقایع ترن زیرزمینی بود. در طول جنگ های داخلی، واتكینز در كنار سخنرانی هایی كه درباره بردگان وبرده داری ایراد می نمود، توجه خود را معطوف مسائل و حقوق زنان نیز نمود و در این مورد نیز شروع به فعالیت نمود و سخنرانی های متعددی ایراد نمود. پس از ایراد سخنرانی در محل اتحادیه حقوق ملی زنان به عنوان معاون یا نایب رئیس جمعیت زنان رنگین پوست انتخاب شد.

واتكینز فعالیت خود را در این سمت آغاز نمود و هم زمان نیز با جدیت كار نویسندگی خود را به عنوان یك نویسنده زبده و پركار دنبال می كرد. در این دوره از كتاب های منظوم و منثور فراوانی نوشت كه می توان از رمان لولا لروی نام برد كه درباره زندگی یك دو رگه اروپایی ـ آفریقایی آزاد متولد شده است. واتكینز در سال ۱۹۱۱ چشم از جهان فرو بست ومكتوبات بسیاری از خود به جای گذاشت كه از جنبه تاریخی نیز اهمیت فراوانی دارند.

مهسا مقدمی