پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
چرا ماست میوهای خوب است؟
![چرا ماست میوهای خوب است؟](/web/imgs/16/22/uk1ks1.jpeg)
ماست در گروه لبنیات قرار دارد و گاهی مصرف آن نسبت به شیر توصیه میشود. سیستم گوارش بعضیها نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارد ولی این لاکتوز در ماست تبدیل به اسید لاکتیک میشود و دیگر حساسیت به وجود نمیآورد. از طرف دیگر، کلسیم ماست راحتتر از شیر جذب بدن میشود چون PH ماست پایینتر است و کلسیم در آن به صورت محلول درمیآید...
ماست باکتریهایی دارد که سبب افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن میشود. این باکتریها همچنین کلسترول خون را پایین میآورند و فشارخون را تنظیم میکنند بنابراین ماست برای کسانی که چربی و فشار خون دارند، بهترین انتخاب است. از طرفی، میوهها تاثیر مثبتی روی مغز انسان میگذارند. برای مثال، تاثیر مثبت میوه بر تقویت حافظه و یادگیری سریع مطالب به اثبات رسیده است. علاوه بر این، میوهها دارای فیبر فراوان هستند و فیبرها از بروز چاقی، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی جلوگیری میکنند اما ماست میوهای ترکیبی از ماست و میوه است و در واقع خواص تغذیهای هر دو گروه را دارد. تولید ماست میوهای در دنیا بسیار رایج و بسیار پرطرفدار است. شیر مورد استفاده هر چه تازهتر و از لحاظ میکروبی در وضعیت مطلوبتری باشد، ماست تولید شده از بافت و انسجام بهتری برخوردار بوده و ظاهری قابل قبول را ارایه میکند.
میوه هم هر چه مرغوبتر و سالمتر باشد، در محصول نهایی از نظر عطر و طعم و رنگ نتیجه بهتری به دست میآید. بنابراین برای تولید این محصول از روشهای مختلفی استفاده میشود. گاهی در تولید ماست میوهای با استفاده از اسانس و رنگ خوراکی، رنگ و طعم میوه مورد نظر را همراه با مواد پایدارکننده به ماست افزوده و بستهبندی میکنند.
معمولا در این فرآیند از اسانسهای مصنوعی (شیمیایی) استفاده میشود که مصرف آن در بعضی کشورها با محدودیت همراه است و تاثیری در بالا بردن میزان ارزش غذایی ماست ندارد اما در روش تولید ماست میوهای با مربا یا مارمالاد میوه، ماست را با مربا یا قطعات میوه و مواد پایدار کننده مخلوط کرده و بستهبندی میکنند حتی در بعضی موارد، ماست و میوه را به صورت جداگانه بستهبندی کرده و به صورت بستههای دو قلو به فروش میرسانند و مصرف کننده هنگام مصرف آنها را باهم مخلوط میکند.
با توجه به فرآیند تولید ماستهای میوهای در صورتی که از میوه در ماست استفاده شده باشد، ارزش غذایی محصول به طور قابل ملاحظهای بالا میرود و از نظر دانش تغذیه این محصول مورد تایید قرار میگیرد زیرا علاوه بر خواص ماست، خواص میوه هم به آنها اضافه میشود. البته میتوان با اضافه کردن قطعات کوچک انواع میوه مانند آناناس، توت فرنگی، کیوی، پرتقال، سیب و... به ماست، یک ماست میوهای خانگی، مغذی و بهداشتی تهیه کرد.
دکتر مهین آذر
متخصص غذا و تغذیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست