چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

برطرف کردن لقی دندان های مصنوعی با استفاده از ایمپلنت


برطرف کردن لقی دندان های مصنوعی با استفاده از ایمپلنت

خوشبختانه با کاربرد روش های پیش گیری ودرمانی دندانپزشکی کاربرد دندان های مصنوعی کامل کمتر از گذشته شده است ولی متأسفانه هنوز عده ای وجود دارند که یه علت پوسیدگی یا بیماری های لثه ویا در اثر تصادفات تمامی دندان ها ی خود را از دست می دهندد و ناچار باید از دست دندان یا همان پروتز کامل استفاده کنند.

خوشبختانه با کاربرد روش های پیش گیری ودرمانی دندانپزشکی کاربرد دندان های مصنوعی کامل کمتر از گذشته شده است ولی متأسفانه هنوز عده ای وجود دارند که یه علت پوسیدگی یا بیماری های لثه ویا در اثر تصادفات تمامی دندان ها ی خود را از دست می دهندد و ناچار باید از دست دندان یا همان پروتز کامل استفاده کنند. به طور معمول پس از ساخت این نوع دندان مصنوعی توسط دندانپزشک پس از چند روز سختی وناراحتی بیمار به استفاده از آن عادت کرده وزندگی جدیدی را با دندان های مصنوعی آغاز می کند.

دندان های مصنوعی کامل در دهان به جائی متصل نیستند وگیر وثبات خود را از بافت های دهان می گیرند.پس از کشیده شدن دندان ها استخوان در برگیرنده دندان با بافتی لثه مانند پوشیده می شود و ظاهری برجسته در دهان ایجاد می کند که ما دندانپزشکان به آن ریج بی دندانی می گوئیم.دست دندان بر روی این ریج بی دندانی قرار می گیرد .

هنگامی که این ریج به طور طبیعی وجود داشته باشد ودندانپزشک به خوبی با اصول ساخت دندان های مصنوعی آشنا باشد گیر وثبات پروتز ساخته شده خوب بوده وشخص می تواند به راحتی با آن غذا خورده وحرف بزند.البته باید توجه داشت از یک دندان مصنوعی نیاید انتظار داشت که عین دندان طبیعی قدرت جویدن وتکلم و... داشته باشد ولی در بسیاری از موارد انتظارات افراد را تأمین می نماید.

متأسفانه با گذشت زمان قسمتی از استخوان فک ها که وظیفه نگهداری دنددان ها را به عهده داشته اند تحلیل می رود وریج بی دندان ضعیف تر وباریک تر می شود وقدرت نگهداری دندان مصنوعی را از دست می دهد.در چنین موقعی مشکلات بیمار آغاز می شود.دندان مصنوعی درهنگام غذا خوردن در دهان جابجا می شود.فرد توانائی جویدن کامل را از دست می دهد وغذا خوردن برای وی عذاب آور می شود.برخی مواقع ممکن است دندان مصنوعی در هنگام صحبت کردن از دهان بیرون بیفتد واعتماد به نفس شخص را خدشه دار نماید.

تعویض دندان مصنوعی در چنین مواقعی به بهتر شدن اوضاع کمک می کند وتا حدودی به بیمار کمک می نماید .دندان مصنوعی جدید با بافت تحلیل رفته منطبق بوده و راحتی وآرامش بیشتری را برای بیمار به ارمغان می آورد .

با این وجود در تعدادی از افراد تحلیل لثه زیاد ولقی دندان ها با پروتز جدید نیز ممکن است وجودداشته باشد ونیاز به روش های دیگری برای ایجاد گیر وثبات در پروتز داشته باشیم.

خوشبختانه ایمپلنت های دندانی در این موارد می توانند نقش بسیار مؤثری را ایفا نمایند وکاربرد آن ها کمک بسیار شگفت انگیزی به بیمار می باشد.

در این موارد از دوتا چهار ایمپلنت در هر فک استفاده می شود وپروتز به گونه ای طراحی می شود که علاوه بر تکیه بر ریج باقیمانده گیر وثبات خود را از ایمپلنت ها تأمین کند.هنگامی که پروتز در دهان قرار می گیرد به کمک گیره های مخصوصی به ایمپلنت ها متصل می شود .بیمار می تواند پروتز ها را برای تمیز کردن درآورد ودوباره سر جای خود بگذارد ولی هنگام غذا خوردن دندان ها در دهان ثابت است و قدرت جویدن غذا افزایش می یابد.

خوشبختانه قراردادن ایمپلنت ها در فک ساده است وناراحتی خاصی دربرندارد ودر هر سنی می توان این کار را انجام داد.

در تصویر بالا دوایمپلنت برای نگهداری پروتز فک پائین در فک قرارگرفته است .در تصویرهای پائین سطوح خارچی وداخلی پروتز دیده می شود.همان طور که مشاهده می گردد در داخل پروتز پائین قسمت هائی برای قفل شدن در ایمپلنت ها در نظر گرفته شده است.

از مزایای این نوع درمان با ایمپلنت می توان به سادگی وراحتی آن برای بیمار، هزینه نسبتا" کم ونتیجه عالی آن اشاره کرد.

دکتر سید حسین رجالی

جراح ـ دندانپزشک



همچنین مشاهده کنید