شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
موساد, ابزار جنایت های رژیم صهیونیستی
![موساد, ابزار جنایت های رژیم صهیونیستی](/web/imgs/16/119/um3i41.jpeg)
موساد یا سازمان زیرزمینی یهود، نام اختصاری یک عبارت پنج کلمهای عبری است. موساد در حقیقت شکل تکامل یافته پلیس مخفی رژیم صهیونیستی و نتیجه ادغام و ترکیب سازمانهای مخفی و پراکندهای است که از دهها سال پیش و اوایل جنگ جهانی دوم به نفع یهودیان و علیه مخالفان این نژاد فعالیت میکردند.
اشتباه بزرگی که بیشتر مردم حتی افراد ساکن در اراضی اشغالی انجام می دهند، این است که نمی دانند موساد فقط بخش کوچکی از سازمان اطلاعات و ضداطلاعات اسرائیل به شمار می رود. موساد نام بخش جاسوسی سازمان اطلاعات اسرائیل (شای) است، اما اکثر مردم کل سازمان اطلاعات اسرائیل را با نام موساد می شناسند. سازمان اطلاعات اسرائیل سال ۱۹۵۱ وقتی که برای نخستین بار به صورت رسمی اعلام موجودیت کرد، این اسم را برخود نهاد و شبکه جاسوسی آن نیز از آن زمان موساد نامیده شد.
گزارشی که سال ۱۹۹۶ منتشر شد، شمار کارکنان موساد را بین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر ازجمله ۵۰۰ افسر معرفی می کرد. این افسران هر کدام در پنجاه و دو سالگی بازنشسته میشدند. موساد شبکه گستردهای از مزدوران در سراسر دنیا در اختیار دارد و هم اکنون بیش از ۳۵ هزار عضو ـ ۲۰ هزار کارمند و بقیه موقتی ـ دارد.
● ماموریت های موساد
موساد دارای چند شاخه اصلی است که هر کدام از آنها ماموریت خاص خود را دارد. میتوان گفت ماموریت این شاخهها به طور خلاصه به این ترتیباست. جمع آوری اطلاعات، دسته بندی دادهها، بررسی و ارزیابی این اطلاعات، نظارت و جاسوسی، عضوگیری و اجرای عملیات در خارج از فلسطین از جمله قتل و تصفیه مخالفان، بخش ویژه فیلمبرداری، جعل، رمزیابی و دستگاههای ارتباطی، بخش ویژه آموزش، برنامه ریزی و افزایش کارایی کارکنان موساد، بخش ضداطلاعات و نفوذ نیروهای غیرخودی.
● بخش های موساد
موساد دارای بخش های مختلفی است که جزئیات سازمان های داخلی، کارمندان، مراکز فعالیت و روسای آنها همگی جزو اسرار محرمانه رژیم صهیونیستی به حساب می آید. این بخش ها به ترتیب عبارتند از:
بخش جمع آوری اطلاعات: بزرگ ترین بخش موساد است و مسئولیت عملیات جاسوسی را به عهده دارد.
بخش همکاری و اقدام سیاسی: فعالیت های سیاسی و همکاری با سرویس های اطلاعات خارجی کشورهای هم پیمان با اسرائیل را انجام می دهد.
اعضای این بخش را افراد بخصوصی تشکیل می دهند: مدیر سازمان اطلاعات نظامی موسوم به آمان، مدیر سازمان اطلاعات داخلی (شین بت)، مدیر سازمان امنیت عمومی (شاباک)، مدیر مرکز مطالعات راهبردی و برنامه ریزی وزارت امور خارجه (این مرکز در زمینه جاسوسی سیاسی یا دیپلماتیک تخصص دارد)، مدیر بخش عملیات ویژه پلیس موسوم به ماتام و مشاوران خصوصی نخست وزیر در امور سیاسی، نظامی، امنیتی و مبارزه با تروریسم.
بخش عملیات ویژه: ترورهای بسیار حساس را انجام می دهد و در مواردی طرح های ربودن افراد خاص بر عهده این بخش گذاشته می شود.
بخش تبلیغات و ضدتبلیغات: که مسئول اجرای جنگ روانی، تبلیغات و عملیات فریب است.
بخش تحقیقات: مسئول تولید اطلاعاتی نظیر گزارش های روزانه، خلاصه وضعیت های هفتگی و گزارش های مشروح ماهانه است.
بخش تکنولوژی: مسئول توسعه فناوری های پیشرفته برای پشتیبانی فنی از عملیات گسترده موساد است.
● دیگر سازمان های مهم اطلاعاتی اسرائیل
▪ شین بت (شاباک)
هنگام تاسیس رژیم صهیونیستی تعداد ماموران اطلاعاتی و امنیتی آن ۱۸۴ نفر بود. این افراد در آن زمان به دستور مقامات نظامی، یک یگان نظامی موسوم به «شین بت» وابسته را تشکیل دادند.
شین بت خلاصه کلمه «خدمت به امنیت» است. «یسر هرئیل» از زمان شکل گیری این سازمان تا سال ۱۹۵۲ رئیس آن بود. نامبرده بعدها به ریاست موساد رسید.
شین بت در دهه اول شکل گیری رژیم صهیونیستی مراقب تحرکات دشمنان حزب کار بود که تا سال ۱۹۷۷ بر اسرائیل حکومت میکرد. حزب کار در این سالهای طولانی توانست شین بت را به سازمانی مخوف برای حمایت از رژیم صهیونیستی در مقابل توطئههای داخلی و جاسوسان شوروی و فدائیان عربی تبدیل کند که با پشت سر گذاشتن سیمهای خاردار وارد سرزمینهای اشغالی میشدند. فعالیتهای شین بت کاملا سری بود و حتی مردم اسم رئیس آن را هم نمیدانستند و سالها تحت نظارت و مسئولیت دفتر نخست وزیر فعالیت میکرد.
کلمه شین بت اندک اندک خود را به شاباک تغییر داد. شاباک به معنی امنیت عمومی یا شین بت عمومی است.
▪ آمان
یکی از نهادهای سازمان اطلاعات اسرائیل است و از لحاظ اداری وابسته به فرماندهی ستاد مشترک ارتش صهیونیستی و تحت نظارت فرمانده این ستاد به حساب می آید، اما در کل مجری تصمیمات شورای عالی امنیت ملی رژیم صهیونیستی است. به عبارت دیگر، میتوان گفت این سازمان شبیه دایره اطلاعات نظامی در ارتشهای دنیاست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست