چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا

دومین رئیس​جمهور سمنانی​ها


دومین رئیس​جمهور سمنانی​ها

خوش شانسی یا حاصل تلاش هر چه می خواهید نامش را بگذارید سمنانی ها حالا دو رئیس جمهور تحویل کشور دادند و حداقل برای ۱۲ سال ریاست جمهوری را در اختیار دارند خبرهایی که می رسد حاکی از خوشحالی زایدالوصف آنهاست به نوعی که حتی در ورودی شهر رئیس جمهور پیشین تبریک برای رئیس جمهور جدید گذاشتند, چرا که «فرزند برومند استان سمنان» است

خوش‌شانسی یا حاصل تلاش. هر چه می‌خواهید نامش را بگذارید. سمنانی‌ها حالا دو رئیس‌جمهور تحویل کشور دادند و حداقل برای ۱۲ سال ریاست جمهوری را در اختیار دارند. خبرهایی که می‌رسد حاکی از خوشحالی زایدالوصف آنهاست به نوعی که حتی در ورودی شهر رئیس‌جمهور پیشین تبریک برای رئیس‌جمهور جدید گذاشتند، چرا که «فرزند برومند استان سمنان» است.

حسن روحانی متولد نهم دی ۱۳۲۷ در سرخه سمنان است. البته این تاریخ در شناسنامه بیست و هفتم آبان مقارن با روز عاشوراست، اما تاریخ درست دی ماه است و مردم روستایش در آن زمان عزادار رحلت رسول خدا و امام حسن مجتبی بودند که از خانه آقای فریدون خبر آمد که نوزادی به جمعیت روستا اضافه شده است. حسن روحانی خاطرات کمی از شهرش ندارد. هر چه باشد تحصیلات ابتدایی و درس آغازین حوزه را در این شهر خوانده و بعد از آن هم که به سمنان و قم رفت و برای دیدن پدر و مادرش به زادگاهش رفت و آمد داشت. روحانی می گوید که روستا در آن زمان چندان وسعتی نداشت و متوسط بود. جمعیتش هم کمتر از ۳۰۰۰ نفر، اما ظاهرا جو روستا بسیار دینی بوده است. برای همان ۳۰۰۰ نفر شش مسجد وجود داشته و ضمنا در سابقه این روستا نام علمای بزرگی دیده می شود. از عباسعلی ارسطو که شاگرد شیخ انصاری بود تا محمدرضا فیض. حسن روحانی در خاطراتش گفته از چهار پنج سالگی با مسجد مانوس بوده است. به نظر می رسد این موضوع یکی از مهم ترین اثراتی است که زادگاه روحانی بر او گذاشته است. جو دینی اجتماعی در کنار خانواده مذهبی است که پسر را به سمت تحصیلات حوزوی در سمنان و بعدها به قم می کشاند. یکی دیگر از ریشه هایی که حسن روحانی از زادگاه خود دارد؛ تلاشگری است. کویر اصولا انسان های تنبل کمی دارد، زیرا زندگی و بقا در این منطقه در صورتی پدید می آید که تلاش وجود داشته باشد. این ماجرا بخصوص با تربیت خانوادگی روحانی عجین می شود. او برای هزینه تحصیل در طول سال در تابستان ها کار می کرده، به این ترتیب است که به قول خود روحانی او تمرین خوداتکایی کرده و موفق شده در سن پایین خود یعنی دوازده سالگی به سمنان برود و تحصیل را در آنجا آغاز کند و سپس در قم ادامه دهد. در مورد تحصیلات روحانی نمی توان نکته ای مربوط به زادگاه او گفت. حقیقت این است که خانواده روحانی به علم تشویق می کردند و این سنت از گذشته در آنان بوده به نوعی که مادربزرگ او معلم مکتب خانه بوده است.

در انتخابات سال ۱۳۹۲ سمنانی ها برای کاندیدای همشهری خود سنگ تمام گذاشتند. نتیجه انتخابات این شد که در تمامی شهرهای این استان رای حسن روحانی بیشتر از دیگر نامزدها بوده است.

کمترین رای به او در این استان، در شهرستان دامغان بوده و شهرستان مهدی شهر بیشترین رای او را به نام خود ثبت کرده است. بدیهی است که بگوییم رای روحانی در شهر سرخه نیز رای اول بوده است. هنوز کابینه حسن روحانی چیده نشده و معلوم نیست که او از چند وزیر یا عضو سمنانی در اعضای هیات دولت خود بهره خواهد جست، اما مردم از همین هم که دو رئیس جمهور پیاپی از این استان باشند به اندازه کافی خوشحال هستند.

در عین حال این ماجرا می تواند برای همه جالب باشد که سمنان چگونه توانست به اینجا برسد؟ آیا فقط اقلیم این منطقه است که چنین تاثیراتی داشته یا آنچه بیش از همه موثر بوده، نزدیکی به مرکز و بخصوص تـــهران است؟ فراموش نکنید که هر دو رئیس جمهور سمنانی در دوران نوجوانی و جوانی به تهران آمده اند.