جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

بررسی اثر آنتی دیابتیک عصاره آبی میوه هندوانه ابوجهل بر سطوح پلاسمائی گلوکز خرگوش های دیابتی


بررسی اثر آنتی دیابتیک عصاره آبی میوه هندوانه ابوجهل بر سطوح پلاسمائی گلوکز خرگوش های دیابتی

دیابت ملیتوس یکی از شایع ترین بیماری های اندوکرین است که حدود ۶ از جمعیت جهان به آن مبتلا می باشند مطالعات اپیدمیولوژی, جمعیت دیابتی در ایران را حدود ۵ ۱ میلیون نفر تخمین زده است و آن را هشتمین علت مرگ و میر معرفی نموده است

دیابت ملیتوس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های اندوکرین است که حدود ۶% از جمعیت جهان به آن مبتلا می‌باشند. مطالعات اپیدمیولوژی، جمعیت دیابتی در ایران را حدود ۵/۱ میلیون نفر تخمین زده است و آن را هشتمین علت مرگ و میر معرفی نموده است. استفاده از گیاهان آنتی‌دیابتیک در ایران از قدمت طولانی برخوردار است. از جمله این گیاهان می‌توان به تخم شنبلیله (Trigonella foenum-graecum)، برگ مریم گلی (Salvia officinalis)، گیاه قنطوریون صغیر (erythraea Centaurium)، ریشه صابونی غاسول (Saponaria officinalis)، پوسته دانه لوبیا (Phaseolus vulgarls)، برگ درخت گردو (Juglans regia)، علف هفت‌بند (Polygonumaviculare)، سیر (Allium sativa)، پیاز (Allium cepa)، ریشه بالا آدم (Arctium lappa)، برگ گزنه (Urtica dioica)، قره قاط (Ribes bieberstinii) و حنظل (Citrullus colocynthis) اشاره نمود.

حنظل یا هندوانه ابوجهل با نام علمی C. colocynthis از خانواده cucurbitaceae (تیره کدو) می‌باشد. این گیاه بومی نواحی گرم آفریقا و آسیا می‌باشد. در ایران در مناطق آذربایجان، لرستان، خوزستان، فارس، کرمان، بوشهر، جزیره قشم، بندرعباس، بلوچستان، خراسان و یزد به‌صورت وحشی می‌روید.

عنوان فایل
بررسی اثر آنتی‌دیابتیک عصاره آبی میوه هندوانه ابوجهل بر سطوح پلاسمائی گلوکز خرگوش‌های دیابتی application/pdf
barresie asare anti diabtic.pdf
218 KB
دانلود

رضا مهدوی

نازنین دشتی

علیرضا استاد رحیمی

عباس دل‌آذر

حسن رضازاده