چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
گشنیز
![گشنیز](/web/imgs/16/22/v3sbx1.jpeg)
کشتگاه نخستین گشنیز به خاورمیانه و جنوب اروپا برمی گردد. امروز گشنیز در روسیه، هند، امریکای جنوبی، شمال آفریقا و جنوب اروپا خصوصاً مراکش و هلند کشت می شود. این گیاه را رومیان به انگلیسی ها معرفی کردند.
گشنیز خشک و پودر شده رایحه خود را سریعاً از دست می دهد از این رو باید آن را در ظروف دربسته و مات نگهداری کرد.از این گیاه در تهیه سوپ و خورش استفاده می شود. این ماده در غذاهای کشورهای عربی جایگاه خاصی دارد و به همراه گوشت به کار می رود. علاوه بر این از گشنیز به همراه زیره در تهیه فلافل استفاده شده و در مصر در تهیه نوعی دسر به کار می رود. تخم گشنیز طعم ماهی و مرغ را بهتر می کند.
از دانه و برگ آن در تهیه سالاد استفاده شده و در تایلند ریشه آن را برای طعم دار کردن گوشت به کار می برند.روغن تخم گشنیز خاصیت ضدنفخ داشته و برای سوءهاضمه و معده و روده ها مفید است.علاوه بر این تأثیر مثبتی بر سیستم عصبی داشته و برای سردرد و کولیک رماتیسم و دردهای عصبی مفید است.خمیر شده تخم آن در درمان زخم دهان مؤثر بوده و ماده موجود در گشنیز از عفونت زخم جلوگیری می کند. در درمان اسهال مفید بوده و مانع از رشد باکتری و قارچ می شود.
[یما روایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست