پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
تبارشناسی «هریتیج» و گونه شناسی تحقیقاتیش
![تبارشناسی «هریتیج» و گونه شناسی تحقیقاتیش](/web/imgs/16/138/vc5y31.jpeg)
موسسه آمریکایی «هریتیج» که یک بنیاد تحقیقاتی است، اعلام کرده است دولت ایران در سال ۲۰۰۸ به لحاظ دخالت در اقتصاد جزء بستهترین اقتصادها است. اگر از دولت و دخالتش در اقتصاد ایران بگذریم، «تبارشناسی» بنیاد هریتیج در کنار «گونه شناسی» تحقیقاتیش گویای مسایل قابل توجهی است. و اما هریتیج شناسی؛
۱) بنیاد هریتیج اساسا بنیادی به شدت راست گرا است که اولین رئیس این بنیاد، پاول پریچ، نومحافظه کار کهنه کار آمریکایی بوده است.
۲) یکی از سیاست گذاران این محفل امپریالیستی دیک چنی معروف است.
۳) این بنیاد نقش اساسی در طراحی و پیش برد دکترین ریگان در عرصه سیاست بین الملل طی جنگ سرد داشته است.
۴) تخصص این بنیاد در عرصه سیاست منطقه ای ارائه مشاوره به گروه های مخالف و شورشی است که از آن جمله می توان مشاوره به رهبران گروه های مخالف در کامبوج، نیکاراگوئه، آنگولا و افغانستان را برشمرد.
۵) در گزارش های سالانه هریتیج که اوایل هر سال با عنوان «ایندکس آزادی اقتصادی» منتشر می شود، اقتصاد کشورهایی که با آمریکا درگیر هستند، به عنوان اقتصادهای کاملا دولتی معرفی می شود.
۶) گزارش این بنیاد در مقایسه با گزارشهای مشابه و کمتر جانبدارانه بینالمللی همچون «گزارش فریزر» و همچنین نمایشگرهای رسمی اقتصاد کلان سازمانهای فرامنطقهای حکایت از رگههای سیاسی و جهت داری دارد که بیشتر به منظور بد نام کردن و فشار به دولتها منتشر می شود.
۷) رتبه ایران در گزارش هریتیج رتبه آخر در کنار کشورهای دیگری همچون کره شمالی و سوریه است که نسبت سیاسی این سه کشور با آمریکا خود گویای جهت دار بودن این گزارش است.
۸) گزارش فریزر در آخرین رتبهبندی خود، دخالت دولت در اقتصاد ایران را ۸۲ میداند که در بین ۱۴۳ کشور یادشده در این فهرست، ۶۰ کشور بعد از ایران قرار دارند.
۹) این بنیاد در سایت اصلی خود در گزارش های متعدد درخصوص مسائل هسته ای ایران برخورد نظامی را تنها راه موجود دانسته است. جیمز فیلیپس از مدیران ارشد این بنیاد در گفتگویی تلویزیونی در واشنگتن درباره برخورد با ایران میگوید: اقتصاد ایران به علت آنکه دولتی است توانایی برخورد با تهدیدات اقتصادی آمریکا را ندارد.
۱۰) چند سال پیش «ژنرال کالین پاول آمریکایی» پس از ۱۱ سپتامبر و پیش از حملات وحشیانه به عراق به این بنیاد دعوت شده بود. در این ملاقات که بعدها گزارشات محرمانه آن منتشر شد، اعضای هریتیج به وزیر امور خارجه یادآور می شوند که هرچه زودتر ایجاد «خاورمیانه دموکراتیک» را برای نفوذ بیشتر آمریکا در این منطقه در دستور کار خود قرار دهد.
اما از سویی دیگر برای دولت ایران یک ضعف است که با گذشت ۳۰ سال از انقلاب هنوز یک موسسه تحقیقاتی موثر و خبره ندارد که گزارش های مربوط به وضعیت رقابتی یا آزادسازی را منتشر کند تا نیاز به بررسی های جهت دار نباشد.
محسن مهدیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست