دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
شامپوی ویتامینه به چه دردی میخورد؟
خیلی از خانمها موهایشان را رنگ میکنند و این در حالی است که متخصصان پوست و مو میگویند استفاده از اکسیدان و مواد شیمیایی میتواند موجب خشکشدگی و شکنندگی ساقه موها شود. این مساله، خانمها را مجبور به استفاده از فرآوردههایی میکند که طراوت و نرمی را به موهای آسیبدیدهشان برگردانند. خیلیها با مراجعه به فلان آرایشگاه یا فلان مطب از آرایشگر یا پزشکشان میخواهند که موهایشان را ویتامینه کنند. دکتر مریم یوسفی، متخصص پوست و مو، در اینباره توضیحات جالبی دارد.
ویتامینه کردن مو خوب است؟
ـ شما هر میزان ویتامین را به موهای خود بمالید اثری در تقویت و افزایش رشد آن نخواهد داشت. ساقه مو، یک عضو نسبتا مرده است و اگر باید تقویتی روی آن صورت بگیرد ریشه مو یا فولیکول موست که در عمق پوست قرار داشته و مصرف موضعی ویتامینها آنقدر نفوذ نخواهد داشت که موجب اتفاق مهمی شود. تنها سود استفاده موضعی از ویتامینها (به خصوص ویتامینهای گروه B) ایجاد نرمکنندگی مو و لطافت بخشیدن به آن است بنابراین چیزی به نام ویتامینه کردن موها مبنای علمی ندارد و افزودن ویتامینهای مختلف به شامپوها اثری جز جلب مشتری و کمی خاصیت نرمکنندگی ندارد.
شامپوهای ویتامینه چهطور؟
ـ اگر روی جلد بعضی شامپوها را مطالعه کنید حتما آثاری از ویتامینهای مختلف مثل ویتامین E و B۲ را خواهید یافت. ویتامینهای مفید برای مو از جمله ویتامینهای گروه B باید از طریق رگهای تغذیهکننده فولیکول مو به آن برسد. بنابراین بهتر است به جای اینکه پول خرج کنید تا این ویتامینها را روی سرتان بمالید، به صورت خوراکی مصرف کنید. توصیه من مصرف موادغذایی سرشار از ویتامینهای تازه شامل میوهجات تازه، سبزیهای تازه، جوانههای مختلف شامل گندم و ماش و بالاخره سبوس برنج است که سرشار از ویتامینهای گروه B است.
مزوتراپی هم میتواند مو را تقویت کند؟
ـ این روش که اخیرا رایج شده، روشی است که در آن توسط سوزنهای ظریف، مواد مفید برای مو (مولتیویتامین و عناصر معدنی کمیاب) در کف سر تزریق میشود تا به نوعی در کنار فولیکول مو قرار بگیرد و موجب تقویت آن شود. هر چند مدارک علمی در مورد تاثیر این روش خیلی قوی نیست اما در عمل میبینیم که اکثر بیمارانی که این روش را دریافت میکنند از آن رضایت دارند اما این روش هم محدودیتهای خاص خودش را دارد: دردناک بودن نسبی این تزریقات و نیاز به تکرار آنها. ضمن اینکه هر دو هفته یا هر ماه یکبار هزینه قابل توجهی را به بیمار تحمیل میکند و احتمال بروز عوارض هم در آن هست.
مثلا چه عوارضی؟
ـ عفونتهای نامعمول شایعتر است. البته بیمار باید خودش بیماری پوستی مهمی مثل پسویازیس یا لیکنپلان نداشته باشد تا بتواند از این روش استفاده کند و در غیر این صورت، تزریقات متعدد سوزن میتواند شدت بیماری پوستی را در کف سر افزایش دهد.
نرمکننده بیشتر به درد مو میخورد یا شامپو ویتامینه؟
ـ نظر اغلب متخصصان پوست در مورد نرمکنندهها مثبت است و شما میتوانید برای بهبود خشکی و شکنندگی موهایتان روی ساقههای مو از نرمکننده استفاده کنید. این مواد در ساختار مولکولیشان اساسا بار مثبت وجود دارد و باعث سطحی شدن فلسهای مو و صاف شدن آنها و در نتیجه ایجاد حالت درخشش و سهولت شانه زدن میشود. هر چه جنس مو خشکتر باشد، نیاز بیشتری به نرمکننده یا حالتدهنده خواهد داشت.
شما چه نرمکنندهای را توصیه میکنید؟
ـ کلا دو نوع نرمکننده وجود دارد. دسته اول آنهایی هستند که بعد از شامپو زدن استفاده میشود و قبل از خشک کردن نیاز به آبکشی دارد. بنابراین مقدار کمی از نرمکننده روی موها باقی خواهد ماند. دسته دوم، نیاز به آبکشی ندارد و مقدار زیادی از نرمکننده تا شامپو زدن بعدی روی موها باقی خواهد ماند. اگر ازدسته اول استفاده میکنید در آبکشی موهایتان نباید افراط کنید زیرا باید مقداری از نرمکننده روی موها باقی بماند.
اکرم خداجوند
دکتر مریم یوسفی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست