سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
این سینما فاسد نیست
هر از چندگاهی برخی افراد چه از بیرون محیط سینما و چه کسانی که به گونهای با صنعت سینما در ارتباط می باشند با مطرح ساختن مطالبی واهی فعالان عرصه سینمای کشور را به فساد اخلاق متهم می نمایند که مطرح ساختن از این دست موارد جز متشنج ساختن عرصه فرهنگ و هنر کشور و بهانه دادن به دست مغرضانی که با سینما مشکل دارند، پیامد دیگری به دنبال ندارد. جالب آنکه واژه «فساد» یک معنای کلی داشته و مطرح ساختن آن بدون بررسی لازم، به معنای افترا میباشد.
افرادی که هرازچندگاهی با دستمایه قرار دادن موضوعی مانند فساد به تنش آفرینی می پردازند یا مغرضانی هستند که بنا به دلایل شخصی مختلف با سینمای کشور مشکل دارند یا افرادی هستند که قبلا در این عرصه فعالیت داشته و به دلایلی همچون بیاستعدادی به حاشیه رانده شدهاند و اکنون قصد دارند به صورت کاذب با مطرح ساختن اتهاماتی از این قبیل به مطرح ساختن خود بپردازند این در حالی است که انسان موقعی مطرح میشود که با استعداد خود بتواند در حرفهاش به مدارج عالی و قلههای ترقی برسد.
جالبتر آنکه کسانی این اتهامات را مطرح میسازند که خود یا با استفاده از بیتالمال توانستهاند به عرصه فیلمسازی وارد شوند یا در مقام یک بازیگر یا فیلمساز درجه چندم، چندسالی را به علت برخی موارد حاشیهای و مشکلات اخلاقی در ممنوع اسکاری و ممنوع التصویری گذراندهاند. کسی منکر فساد در جامعه نیست و سینما هم میتواند مانند سایر صنوف دچار فساد گردد اما اینجانب به عنوان کسی که نزدیک به یک دهه به عنوان فیلمساز فعالیت داشتهام، به جرات میتوانم اعلام نمایم که درصد فساد در سینما نسبت به برخی مشاغل بسیار پایین میباشد و آنچه که به عنوان فساد مطرح است، فساد اخلاقی در سینما نبوده و فساد مالی واداری میباشد که برخی بدان دچار هستند و براساس روابط به جای ضوابط با دریافت بودجههای میلیاردی اقدام به ساخت فیلمهایی می کنند که در عمل بودجه هزینه شده برای آن را نیز برنگردانده و در برخی موارد و در کمال تعجب بیست درصد بودجه دریافتی برای ساخت اثر، هزینه آن شده و الباقی آن معلوم نیست که در جیب چه افرادی وارد میشود. سینما برخلاف سایر مشاغل به علت قوه بصری و خبری آن در تیررس عوام بوده و کوچکترین حرکت برخی افراد در بوق و کرنا شده و به اسم تمام اهالی سینما نوشته میشود که این معدود افراد نیز حرفهایهای سینما نبوده و اکثرا کسانی هستند که در حاشیه سینما به فعالیت قارچ گونه خود ادامه میدهند. سینمای ما، سینمایی مظلوم بوده است که مظلومیت و شرافت آن در اتفاقات اکران نوروزی امسال بیش از پیش نمایان گردید.
بهتر است عینک بدبینی از سوی مغرضان فرهنگ وهنر نسبت به آن برداشته شود و برخی دوستان که مدتهاست جایی در این عرصه برایشان باقی نمانده است به فکر پیشرفت خود و راهی بهتر برای مطرح شدن باشند.
ویل لکل همزه لمزه «وای بر هر عیب جوی طعنه زننده».
نویسنده : صالح دلدم
تهیه کننده و کارگردان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست