جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

چگونه اشتهای خود را افزایش دهیم


چگونه اشتهای خود را افزایش دهیم

همان طور که شمار بالایی از افراد به دنبال راهی برای کاهش وزن هستند و بزرگ ترین مشکل خود را پُرخوری می دانند, بی اشتهایی نیز مشکل بسیاری از افراد است و همواره به دنبال راه های افزایش اشتها هستند

همان‌‌طور که شمار بالایی از افراد به دنبال راهی برای کاهش وزن هستند و بزرگ‌ترین مشکل خود را پُرخوری می‌دانند، بی‌اشتهایی نیز مشکل بسیاری از افراد است و همواره به دنبال راه‌های افزایش اشتها هستند. بهترین راه، استفاده از روش‌های طبیعی افزایش اشتهاست. این روش‌ها هیچ عارضه و خطری را ایجاد نکرده و مخصوصاً برای بچه‌های بی‌اشتها بسیار مناسب خواهند بود و به همین خاطر روش‌های منطقی و تایید شده‌ای برای افزایش اشتها هستند.

مصرف بسیاری از داروها به منظور افزایش اشتها به دلیل دارا بودن عوارض، بعد از مدتی متوقف می‌شوند و فرد به مرور زمان بی‌اشتهاتر خواهد شد. این فرد متعاقباً کاهش وزن بیشتری خواهد داشت و این شایع‌ترین عارضه مصرف بسیاری از داروهای افزایش اشتها خواهد بود.افزایش اشتها همچنین برای افرادی که به دلیل بیماری‌هایی نظیر شیمی‌درمانی یا هر بیماری دیگری کاهش وزن زیادی داشته‌اند یک آرزو است. اما با انتخاب سبک زندگی مناسب و مصرف برخی غذاهای خاص، شما می‌توانید اشتهای خود را افزایش دهید.در اینجا به برخی مواد غذایی که باعث افزایش اشتها در فرد می‌شود اشاره می‌کنیم.

هر کدام از این مواد غذایی می‌تواند به درجات مختلفی در افراد باعث افزایش اشتها شود و همچنین مکانیسم اثر هر یک از آن‌ها می‌تواند با دیگری متفاوت باشد:زردچوبه، جینسینگ، ماست، مرکبات،آب قره قاط، چای گیاهی، گریپ‌فروت، برگ و عرق نعناع و روغن هسته خرما.علاوه بر موارد ذکر شده محرک‌های اشتهای زیادی وجود دارند که مصرف آن‌ها می‌تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد. اما فراموش نکنید که مصرف مقادیر کافی و مستمر این ترکیبات برای رسیدن به هدف لازم است.همان طور که گفتیم بی‌اشتهایی می‌تواند عارضه داروهای شیمی‌درمانی باشد. برای بیماران سرطانی پزشک ممکن است داروهای افزایش‌دهنده اشتها را توصیه کند. مصرف مواد غذایی نظیر روغن زیتون، کره بادام‌زمینی و روغن کانولا همچنین از توصیه‌های پزشکان برای افزایش اشتهاست. لازم است بدانید ریشه زنجبیل و شنبلیله برای افزایش اشتها مخصوصاً در کودکان موثر شناخته شده‌اند.

مهم‌ترین و البته تأثیرگذارترین راه در افزایش اشتها داشتن برنامه زمانی تعیین شده‌ای برای غذا خوردن است. شما حتماً باید از کارهایی نظیر گرسنه ماندن برای مدت زیاد، مثلاً به بهانه افزایش اشتها برای وعده غذایی بعدی و پرخوری یا نداشتن وقت برای غذا خوردن خودداری کنید.

وعده‌های غذایی کوچک و مکرر را به جای وعده غذایی بزرگ و پرحجم مصرف کنید. این کار باعث افزایش اشتها در شما خواهد شد چرا که به مرور زمان معده شما برای حجم‌های بیشتر آماده خواهد شد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم که تعداد لقمه‌های غذاهای خود را به مرور و طی وعده‌های مکرر یکی‌یکی افزایش دهید.

به گفته بسیاری از متخصصان تغذیه، وارد کردن غذاهای پروتئینی به رژیم غذایی روزانه می‌تواند باعث افزایش اشتها در فرد شود.

فراموش نکنید که یکی از مهم‌ترین راه‌های افزایش اشتها توجه به کالری دریافتی است. از این رو مصرف غذاهای پرکالری و بدون ارزش غذایی نظیر فست‌فودها و میان وعده‌های چرب و شور علاوه بر کاهش اشتها، کمبود مواد ریزمغذی را نیز ایجاد می‌کنند.

مصرف گیاهان و مکمل‌های افزایش‌دهنده طبیعی اشتها نظیر زنجبیل، گل میخک، سیر، چای سبز، هل، فلفل سبز، گل گاوزبان و عرق بیدمشک نیز می‌توانند در افزایش اشتها موثر باشند.

اقدام اشتباه دیگری که بسیاری از افراد انجام می‌دهند مصرف مقادیر بالای مایعات در میان ‌وعده‌های غذایی و مخصوصاً همراه غذاست. در نتیجه این عادت غلط فرد بعد از دریافت حجم کمی از غذا احساس سیری و بی‌اشتهایی می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌کنیم از مصرف هرگونه نوشیدنی قبل از اتمام وعده غذایی خودداری کنید.

ورزش مناسب و کافی راهکار مناسبی در افزایش اشتها و البته هضم و جذب است. ورزش‌هایی نظیر دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و راه رفتن بهترین ورزش‌ها برای این منظور هستند. اگر شما فردی هستید که با رعایت تمام این توصیه‌ها همواره بی‌اشتها بوده و راهکارهای توصیه‌شده تأثیر مثبتی در اشتهای شما نداشته، بهتر است برای داشتن یک برنامه غذایی مناسب به مشاور تغذیه یا رژیم درمان مراجعه کنید. یک مشاور تغذیه با دریافت اطلاعات رژیم غذایی و سبک زندگی شما، به علت این بی‌اشتهایی در شما پی برده و بهترین برنامه درمان را به شما ارائه می‌دهد.فراموش نکنید که غذا خوردن بدون برنامه و تلاش برای پرخوری و دریافت غذاهای پرکالری به منظور افزایش اشتها و ورزش شدید اگرچه در کوتاه‌مدت حجم غذای دریافتی شما را افزایش می‌دهد ولی هرگز راهکار درمانی مناسب برای درمان کامل بی‌اشتهایی در شما نخواهد بود.

الهه گودرزی