یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

غار اصحاب کهف کجاست فیلادلفیا اصحاب کهف


غار اصحاب کهف کجاست فیلادلفیا اصحاب کهف

غار اصحاب کهف کجاست داستان اصحاب کهف دلیلی بود بر معاد و قدرت خداوند متعال در زنده و مرده کردن بندگانش هر زمان که اراده کند در ادامه به داستان اصحاب کهف و همچنین مکانهای احتمالی این غار اشاره شده است

داستان اصحاب کهف چیست؟

داستان اصحاب کهف دلالت بر معاد دارد. این داستان از قول های مشهور بین اقوام و ملل زمانهای مختلف مطرح است و قرآن کریم شرحی از آن را به قدری که شاهد برای مسئله معاد است بیان کرده است.

خداوند اصحاب کهف را برای مدت طولانی به خواب برد و بعد بیدار کرد تا به منکرین معاد برساند که مردن و زنده شدن مانند اصحاب کهف و سپس تنبه و بیداری آنهاست.

داستان اصحاب کهف در زمانی به وقوع پیوست که تنازعی شدید در امر معاد و بعثت مردگان بین موحدین و مشرکین در گرفته بود، وقوع این قضیه و حدوث این حادثه که از هر جهت مشابه با مردن و زنده شدن جمیع خلائق است، شک و تردیدی برای منکرین باقی نمی گذارد.

غار اصحاب کهف کجاست؟

درباره مکان غاری که اصحاب کهف در آنجا پناهنده شدند و از نظرها غایب گشتند، دیدگاه های مختلفی مطرح شده است که چند نمونه بیان می شود:

1. غار إفِسوس(به کسر همزه و فاء): افسوس، شهر مخروبه ای در ترکیه است که در 73 کیلومتری شهر بزرگ ازمیر قرار دارد، و این غار در حدود یک کیلومتری شهر افسوس نزدیک روستایی به نام «ایاصولوک» و در دامنه کوهی به نام «ینایرداغ» قرار گرفته است.

2. غار «رجیب»: این غار در هشت کیلومتری شهر أمان پایتخت اردن هاشمی نزدیک دهی به نام رجیب قرار دارد. غاری است در سینه جنوبی کوهی پوشیده از صخره، و اطراف آن از دو طرف مشرق و مغرب باز است که آفتاب به داخل آن می تابد، و غار در طرف جنوب قرار دارد. در این غار چند قبر هست به شکل قبور باستانی روم و گویا عدد آنها هشت و یا هفت است. بر دیوار این غار نقشه ها و خطوطی به خط یونانی قدیم و به خط ثمودیان دیده می شود که چون محو شده خوب خوانده نمی شود. البته بر دیوار، عکس سگی هم که با رنگ قرمز و زینت های دیگری آراسته شده، دیده می شود.

3. غاری در کوه قاسیون: این کوه در نزدیکی های شهر صالحیه دمشق است که اصحاب کهف را به آنجا نیز نسبت می‏دهند.

4. غاری در بتراء: یکی از شهرهای فلسطین که اصحاب کهف را به آنجا نیز نسبت می‏دهند.

علامه طباطبایی(ره) پس از نقل این دیدگاه ها می گوید: «هیچ شاهدی که دلالت کند بر این که یکی از این غارها همان غاری باشد که در قرآن کریم یاد شده در دست نیست، به علاوه، منابع تاریخی برخی از نظرات را تکذیب می کند؛ چون به هر حال، قصه اصحاب کهف، قصه ای است رومی و در تحت سلطه و سیطره رومیان اتفاق افتاده است، ...»

منبع : اسلام کوئست و تابناک



همچنین مشاهده کنید