شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
ملاقات اول کودکان با دندان پزشك
به فرزندانتان در ملاقات اول با دندان پزشك كمك كنید تا بدون مشكل انجام شود. مادر خسته و بی تجربه دست پسرش را كه جیغ می كشید و لگد می زد را گرفته و به داخل مطب می كشاند و به پسرش كه در حال دست و پا زدن است می گوید: " من هم خوشم نمی آید ولی الان تو مجبوری دهانت را برای دندان پزشك بازكنی " و با عصبانیت می گوید: " آقای دكتر شما كه او را اذیت نخواهید كرد."
سرانجام پزشك سعی می كند به دهان پسركی كه به خود می پیچد ، به دقت نگاه كند.
این ملاقات برای هر كسی كه گرفتار آن بشود خیلی فشار عصبی دارد در صورتیكه نباید این طور باشد . والدین می توانند با كمی برنامه ریزی ، در ملاقات اول فرزندانشان با دندان پزشك تغییرات اساسی بدهند.
موسسه دندانپزشکی مربوط به امراض کودکان در آمریكا اعلام كرد: معمولا اولین ملاقات كمی بعد از در آمدن دندانها رخ می دهد كه معمولا بین ۶-۱۲ ماهگی می باشد. گرچه دندان پزشكان عمومی نیز با بچه ها خوشرفتاری می كنند ولی دندان پزشكان متخصصی كه بچه ها و نوجوانان را تا ۱۸ سالگی معالجه می كنند، بهتر با بچه ها كنار می آیند.
اولین ملاقات ، آشنایی بچه و والدین با پزشك و مطب می باشد ولی آماده سازی بچه باید چند روز قبل از تاریخ مقرر انجام شود .
در حقیقت نگرش و دیدگاه والدین اثر مستقیمی روی رفتار بچه دارد. والدینی كه از ملاقات با پزشك نگرانی و واهمه دارند ندانسته این ترس را به بچه انتقال می دهند كه موجب ایجاد ترس بیخود از دندانپزشك قبل از ملاقات ، بروز رفتارهای منفی ونادرست هنگام ملاقات می شود .
والدین می توانند از توانایی تاثیر پذیری روی بچه ها استفاده كنند و پزشك را به عنوان دوست دندان ها و پاکیزگی كه به بچه ها كمك میكند تا دندان های سالم و زیبایی داشته باشند معرفی كنند . البته باید حواسشان جمع باشد تا از واژه هایی همچون مته و ضربه استفاده نكنند تا مبادا ترس بیخود در آنها بوجو د آید.
برای اینكه از فشارها و استرس های اطاق انتظار كاسته شود از منشی خواهش كنید تمام تشریفات اداری و كاغذ بازی را یك روز قبل از تاریخ مقرر انجام دهد و فرم ها را یك روز قبل پر كنید . برخی از كلینیك ها و مطب های دندان پزشكی با دادن هدیه به بچه او را تشویق می كنند چنانچه در ملاقات های بعدی احساس راحتی و آسودگی می كند.
در ملاقات اول كه شامل معاینه دندان های بچه و همچنین حالت آموزشی برای والدین دارد باید او را همراهی كنند.
دندان پزشك در مورد تغذیه و غذا دادن ، بهداشت دهان ، جلوگیری از كرم خوردگی دندان ، توصیه های استفاده از فلوراید ، جلوگیری از صدمات و برنامه ای برای مشاوره های مداوم صحبت خواهد كرد .
وقتی بچه كوچكتر از سه سال دارد می تواند برای معاینه در بغل یكی از والدین بنشیند ، وقتی بچه بزرگتر از سه سال باشد با وجود تعجب والدین رفتار بهتری از خود نشان میدهد و وقتی دندان پزشك معاینه شان می كند راحتتر با مسئله برخورد می كنند وهنگام معاینه گریه نخواهند کرد . در اولین دیدار ، تا زمانی که دندان پزشک و بچه به تفاهم برسند گریه یک واکنش طبیعی است .
وقتی تکنیک " بگو – نشان بده – انجام بده " صورت بگیرد پزشک و بیمار راحتتر به هم اعتماد می کنند به صورتیکه دندان پزشک ابتدا آنچه را که می خواهد انجام دهد را بگوید سپس به تظاهر آن را انجام دهد نهایتا روی دندان های بچه انجام دهد. اکثر دندان پزشکان به خاطر رفتار خوبی که بچه ها طی معاینه داشتند به آنها جایزه می دهند که این مورد باعث تقویت روابط می شود که در ملاقاتهای بعدی بچه رفتار های خوب و عاقلانه ای از خود نشان دهد.
این رابطه دوستانه نهایتا باعث می شود هم بچه نسبت به سن خود از مراقبت های خوب دندان برخوردار شود و همچنین این همکاری در خانواده باعث می شود که تجربه و خاطره ایی بدون درد و مثبتی در ذهن بچه باقی بماند .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست