جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
سفره های سحری و افطاری
بسیاری از افراد به علت افراط در مصرف مواد غذایی در وعده افطار با پایان یافتن ماه مبارک رمضان اضافه وزن پیدا می کنند.
با حلول ماه مبارک رمضان متخصصان امور تغذیه توصیه های تغذیه ای مفیدی را ارائه و عنوان می کنند که در آن استفاده کافی از مواد خوراکی سرشار از ویتامین ها در حین روزه داری بسیار حائزاهمیت است.
درحال حاضر بدخوری شایع تر از پرخوری است استفاده زیاد از مواد چاق کننده و مضر چون زولبیا و بامیه و انواع شیرینی ها از جمله مصادیق بدخوری است و افراد تصور می کنند به این علت که در طول روز هیچ چیز نمی خورند، مجاز هستند از این خوراکی ها مصرف کنند.
در این میان حذف وعده غذایی سحری بسیار آسیب رسان است. این تصور هم که وعده غذایی شام می تواند جایگزین وعده سحر شود بسیار اشتباه است زیرا فرد دچار افت قند خون در طول روز می شود و تمایل فرد را به مصرف غذاهای شیرین و پرکالری زیاد می کند.
لازم است وعده سحری مفصل تر از وعده افطار بوده و در هنگام سحر از مواد حاوی آب و انواع میوه ها و سبزی ها بهره جست. باید توجه داشت که برای جلوگیری از تشنه شدن به هنگام روزه داری علاوه بر مصرف کافی سبزی ها، میوه ها و مواد غذایی حاوی آب، نباید در مصرف چای نیز افراط کرد زیرا باعث دفع آب از بدن می شود.
نمک نیز باعث تشنگی می شود، کم کردن نمک موجود در غذا می تواند به روزه دار کمک کند تا تشنگی کمتر به سراغش بیاید.
بهتر است با مصرف آب ولرم و چند قطره آب لیموترش به روزه داری پایان داد. اینکار به رفع تجمع صفرا در معده کمک می کند پس از آن مصرف شیر گرم همراه با عسل، گردو یا خرما:
مصرف نان و پنیر رژیمی به همراه هندوانه یا انگور یاقوتی؛ صرف ساندویچ پنیر، گردو، خیار و گوجه فرنگی به عنوان یک وعده افطار سالم توصیه می شود.
بهتر است میان وعده غذایی افطار با شام نیم ساعت تا سه ربع فاصله باشد. یک شام سبک نظیر مرغ پخته یا ماهی تازه می تواند تاحدود زیادی به یک روزه دار کمک کند تا روزهایی همراه با سلامتی را پشت سر بگذارد.
مصرف آش و سوپ در وعده افطار بدون اشکال است. اما در مصرف حلیم باید کمی مراقب بود. زیرا حلیم هایی که در بیرون از منزل طبخ می شوند، بسیار چرب و پرگوشت هستند و شکر زیادی در حین مصرف به آن ها اضافه می شود.
باید توجه کرد که پر کردن شکم در وعده افطار از آب و مواد غذایی فرد را دچار مشکلات گوارشی می کند.
به افرادی که مبتلا به یبوست هستند توصیه می شود تا آب و مواد خوراکی چون سبزی را به میزان کافی در فاصله میان افطار تا سحر استفاده کنند.
پیاده روی و ورزش به ویژه پس از افطار می تواند تا حدود زیادی برای بدن مفید باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست