پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
این داروها ابدی نیستند
از گذشته تا به امروز، همواره آنتی بیوتیک زندگی تعداد بسیار زیادی از کودکان را نجات داده است اما امروزه بسیاری از این داروهای بی نظیر در حال از دست دادن قدرت خود هستند زیرا بیماری هایی که منشاء باکتریابی دارند، دربرابر آنها مقاوم شده اند و نقش والدین درمتوقف کردن مراحل پنهانی مقاومت، جلوگیری از مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیک است. آنتی بیوتیک ها فقط روی باکتری ها اثر می گذارند و تاثیری برای از بین بردن ویروس ها ندارند. بنابراین برای درمان سرماخوردگی ها، آنفلوآنزا و اغلب گلودردها توصیه نمی شود.
کودکانی که سرفه شدید می کنند و به ترشحات بینی مبتلاهستند، عفونت های ویروسی دارند و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست. طریقه درمان آن نیز همان روش هایی است که والدین قبل از کشف آنتی بیوتیک برای بهبود فرزندشان به کار می بردند، یعنی همان روش استراحت، نوشیدن مایعات و گذشت زمان. از آنتی بیوتیک فقط زمانی باید استفاده کرد که پزشک مطمئن است کودک مبتلا به عفونت باکتریایی است. بعضی از عفونت ها مانند عفونت های ذات الریه باید به سرعت درمان شوند ولی در موارد دیگر بهتر است به جای درمان غیرضروری عفونت های ویروسی، چند روز صبر کنیم. اگر تجویز آنتی بیوتیک لازم باشد، پزشک باید نوعی از آن را انتخاب کند که عفونت را از بین برده و مقاومت آن را کاهش دهد.
موفقیت دراین کار ممکن است به روش آزمایش و خطا احتیاج داشته باشد.
زمانی که فرزندتان مصرف آنتی بیوتیک را شروع کرد، باید اطمینان حاصل کنید که دوره درمانی خود را، حتی بعد از اینکه علایم بیماری از بین رفت، کامل می کند زیرا درمان بیماری پس از بازگشت دوباره سخت تر است. راه های دیگری نیز برای حفظ سلامت کودک وجود دارد.
یکی از این روش ها ایجاد مصونیت یا مصون سازی است که از ابتلا به بسیاری از عفونت ها، چه نوع ویروسی و چه از نوع باکتریایی پیشگیری می کند. به طور مثال هنگامی که شخصی درمنزل شما بیمار است می توانید از طریق کاهش تماس با بیمار و شستن مرتب دست ها، بقیه افراد خانواده را نسبت به بیماری مصون سازید. البته اکنون پس از چند دهه افزایش مصرف آنتی بیوتیک، استفاده از آن برای کودکان کاهش یافته است، ضمن اینکه باکتری ها نیز جهش یافته و در برابر دارو مقاومت زیادی پیدا کرده اند.
اکنون آنتی بیوتیک های قدیمی کمتر موثر هستند. این مساله سبب شده است که امروزه پای شرکت های بیوتکنولوژی به تحقیقات آنتی بیوتیک سازی باز شود. به گفته برخی محققان آنتی بیوتیک داروی ابدی است. پس از آنکه نوع بشر همه انواع دیگر بیماری ها را با کمک داروهای آینده درمان کرد، هنوز هم نیازمند آنتی بیوتیک های جدید و باز هم جدیدتر است؛ چرا که باکتری ها با انواع پیشین خو گرفته اند. پزشکان نیز معمولاً آنتی بیوتیک ها را با مقادیر از بیش حد لازم تجویز می کنند و این کار به باکتری ها فرصت جهش و مقاومت می دهد.
از طرفی دیگر امروزه اغلب آنتی بیوتیک ها دارای اثرهای جانبی نظیر تغییر ضربان قلب و مسموم کردن کبد هستند. شرکت های بیوتکنولوژی برای رفع مشکلات آنتی بیوتیک ها وارد میدان شده اند بر مقاومت باکتری ها غلبه کنند. اکنون شرکت های بیوتکنولوژی داروی جدیدی ارائه کرده اند که از طریق ضربه به دو نقطه مختلف آنزیم تا مقاومت باکتری ها را درهم می شکند و باکتر ی ها به سختی از پس این دارو برمی آیند. این دارو شرکت های داروسازی را از ناامیدی نجات داده است و به زودی وارد بازار ایالات متحده خواهد شد.
ترجمه؛ علیرضا سزاوار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست