سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
چرا حنجره سرطانی می شود؟
حنجره با حدود ۵ سانتیمتر طول و ۵سانتیمتر عرض در بالای نای و جلوی گردن قرار دارد که به آن جعبه صوتی هم گفته میشود. حنجره نقش مهمی در تنفس، فرودادن غذا و حرف زدن ایفا میکند و میتواند مانند یک سوپاپ روی نای عمل کند. با باز و بسته شدن این سوپاپ اجازه تنفس، بلع غذا و حرف زدن به فرد داده میشود.
دکتر محمود صدوقی، متخصص گوش و حلق و بینی و استادیار دانشگاه علومپزشکی تهران درباره تمام احتمالات وجود سرطان حنجره در فرد پاسخ میدهد.
مهمترین علامت گرفتگی صداست
مهمترین علامت سرطان حنجره گرفتگی صدایی است که بیش از ۳ هفته طول کشیده و بهبود پیدا نکرده باشد. در این صورت باید پیگیری لازم انجام شود. البته باید توجه داشت هر گرفتگی صدایی سرطان نیست ولی باید دلیل آن مشخص شود. از جمله علائم واضح دیگر این سرطان میتوان به درد، گیر کردن غذا، اشکال در بلع غذا، درد گوش، درد قاعده زبان و ... اشاره کرد.
قابل درمان است
در صورت مراجعه بهموقع نیازی به جراحی حنجره وجود ندارد و با رادیوتراپی میتوان به درمان نهایی دست یافت اما اگر بیمار دیر متوجه شود جراحی برداشتن حنجره لازم است و در صورتی که توده گسترده شده باشد نیاز به شیمیدرمانی است. این بیماران در صورتی که حنجرهشان خارج شود، دچار مشکل گفتاری میشوند اما دستگاههایی وجود دارد که از هوای مری برای صحبت استفاده میکند یا دستگاههای دیگری موجود است که با چسبیدن به گلو حرف زدن را راحت میکند.
مقصر اصلی سیگار است
مضرترین و مستعدکنندهترین عامل برای سرطان حنجره سیگار است. اثر این ماده مضر بر انواع سرطان از جمله سرطان حنجره ثابت شده است. البته کسی که ۱۰ سال است سیگار میکشد و سرطان نگرفته است را نباید با فرد دیگری مقایسه کرد زیرا سیستم ایمنی هر فرد با دیگری متفاوت است و اگرفرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد و سیگار بکشد طول عمر خود را کاهش میدهد.
عوامل خطر دیگر کدام است؟
سرطان حنجره اغلب در افراد بالای ۵۵ سال رخ می دهد. ضمن آنکه مردان چهار برابر بیشتر از زنان احتمال ابتلا به این سرطان را دارند. آمریکایی های آفریقایی تبار هم بیشتر از سفیدپوستان به سرطان حنجره مبتلا می شوند. یکی دیگر از عوامل مهم ایجاد سرطان حنجره مصرف مشروبات الکلی است. در شخصی که الکل مصرف کرده و همچنین سیگار می کشد، خطر ابتلا به سرطان حنجره، افزایش می یابد.عامل خطر دیگر داشتن بیماری ریفلاکس مری- معده است که باعث می شود اسید معده به مری بازگردد.
رژیم غذایی سالم داشته باشید
نتایج تحقیقات نشان می دهد داشتن بیماری خطرناک ویروسی یا داشتن رژیم غذایی دارای ویتامین A کم، ممکن است خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش دهد. اگر افراد سیگار نکشند و از غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنند و در مصرف غذاها به این موارد توجه کنند که نباید از غذاهای سوخته استفاده کنند و سرخکردنیها را از رژیم غذاییشان حذف کنند و به جای آن میوه و سبزی که حاوی آنتیاکسیدانهای فراوان است، جایگزین کنند به سلامتشان کمک شایانی کردهاند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست