دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
بینایی، هدیه دکتر «وی» به فقرا
دکتر گووینداپا ونکاتاسوامی بیش از دو میلیون بیمار را تحت عمل جراحی قرار داده و۱۶ میلیون بیمار سرپایی، او را دکتر «وی» صدا می زنند. دکتر «وی» در سال ۱۹۱۸در یک خانواده کشاورز ساکن روستایی کوچک واقع در جنوب هند به دنیا آمد. او در کالج پزشکی استنلی در چنی به تحصیل پرداخت و سپس برای ادامه تحصیلات و گرفتن تخصص در زمینه زنان و زایمان، به گروه پزشکی ارتش هند پیوست. این زمان بود که وی با واقعیتی تلخ، مواجه شد. او به بیماری آرتریت روماتوئید (ورم مفاصل) مبتلا شده بود واین بیماری بیشتر از همه دست های او را مورد حمله قرار داده بود. وی که دیگر نمی توانست به عنوان متخصص زنان به کار خود ادامه بدهد، تسلیم شرایط نشد و در رشته چشم پزشکی تخصص گرفت. سپس برای مداوای بیماران، سفارش ساخت وسایلی را داد که هر یک برای انجام کار ویژه ای طراحی شده بود. این وسایل به او امکان انجام عمل جراحی آب مروارید را می داد تا حدی که او روزانه، باوجود دست های آسیب دیده اش، بیش از ۱۰۰ عمل جراحی را انجام می داد. در اندک زمانی او محبوبترین پزشک جراح آب مروارید هند شد.
از آن پس دکتر وی حدود ۲۵ سال به کار خارق العاده خود ادامه داد.
اما چندی بعد با مشاهده یک رستوران، فکری به ذهن او خطور کرد.فکری که زندگی او ودنیای چشم پزشکی را تغییر داد. وی باخود فکر کرد:«اگر رستوران ها می توانند میلیون ها همبرگر بفروشند و اگر شرکت های نوشابه ای می توانند میلیاردها شیشه ازمحصولاتشان را در سراسر دنیا به فروش برسانند، چرا من نتوانم بینایی به چشم بیماران عرضه کنم. دو سال بعد دکتر«وی» اولین بیمارستان آراویند را با ۱۱ تختخواب در یک خانه استیجاری در مادورای هند تأسیس کرد.
امروز در پنج بیمارستان آراویند سه هزار و ۶۰۰ تختخواب وجود دارد و هر ساله بیش از ۲۰۰ هزار عمل جراحی در این بیمارستان ها انجام می گیرد و ۷۰ درصد بیماران یا مبلغ ناچیزی می پردازند و یا این که به صورت رایگان معالجه می شوند. یعنی این که به صد ها هزار هندی فقیر، بینایی هدیه می شود، اما چگونه دکتر «وی» توانایی این کار را پیدا کرد. او هزینه عمل آب مروارید را به مبلغی حدود ۱۰ دلار کاهش داد. آن زمان هزینه این عمل در امریکا تقریباً ۱۶۵۰دلاربود. او با سازماندهی مجدد برنامه عمل آب مروارید، توانست به این موفقیت برسد. «وی» عده ای از دانشجویان دوره مقدماتی کالج پزشکی را آموزش داد تاحدی که این گروه توانایی آن را پیدا کردند که حدود۷۰ درصد از کارهای ضروری هرعمل آب مروارید را انجام دهند. با این روش، پزشکان وقت کافی برای انجام عمل های بیشتری پیدا کردند. علاوه بر این، گروه بیمارستان چشم پزشکی آراویند، با تولید لنز های ویژه بیماری آب مروارید و سایر لوازم مورد نیاز خود، توانسته است استفاده از خدمات بهداشت چشم را برای عده زیادی امکانپذیر سازد. زمانی که این عمل جراحی کم هزینه با برنامه های ابتکاری پرداخت هزینه تلفیق می شود،نتیجه مراقبت های بهداشتی قابل دسترس برای عموم است. هزینه تمام خدمات درمانی ارائه شده در بیمارستان آراویند، توسط افرادی که توانایی مالی دارند، پرداخت می شود.
به همین دلیل برنامه های مالی بیمارستان های آراویند، الگوی ارائه خدمات بهداشتی سایر بیمارستان ها در سراسر دنیا شده است. بررسی موفقیت های بیمارستان آراویند، از بعد مالی، تنها نیمی از واقعیت این مراکز درمانی را بیان می کند. دست اندرکاران این مراکز، پزشکان،گروه دانشجویان مددکار پزشکان وکارکنانی که برای به ثمر رسیدن این کار عاشقانه تلاش می کنند، نیم دیگر این واقعیت هستند. دعوت از جامعه و پذیرفتن آنان با آغوش باز و درمان آنان، پیام این افراد است برای دنیا و برای هر یک از ما و در پشت تمام این ها، شما مردی را می بینید با موی سپید و دستان ناقص. دکتر «وی»در ۹۰ سالگی بیشتر روزها در بیمارستان آراویند کار می کند و اگر صبح زود به آنجا بروید، او را در عبادتگاه، در حال عبادت می بینید یا بنا به گفته خودش «آماده شدن برای ا ین که وسیله بهتری برای کار الهی شوم، وسیله ای برای رفع احتیاجات نیازمندان.»
بیمارستان آراویند در سال ۱۹۷۶ برای جلوگیری از نابینا شدن قابل درمان انسان ها تأسیس شد و اکنون بزرگترین مرکز مبارزه با بیماری های چشمی دنیا است که بیشترین وسایل بهداشت چشمان را تولید می کند.
[معصومه پیروزبخت]
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست