یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

مبتلایان به آلرژی بهاره بخوانند


مبتلایان به آلرژی بهاره بخوانند

بر اساس آمار جهانی از سال ۱۹۷۰ به بعد در همه جای دنیا، شیوع بیماری‌های آسم و آلرژی رو به افزایش است.

یک فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی به مبتلایان آلرژی بهاره توصیه کرد اگر مجبورند از منزل بیرون بیایند، حتما ماسک بزنند.

دکتر صبا عرشی با بیان اینکه وقتی درختان در بهار گرده‌افشانی می‌کنند، افراد مستعد دچار علائم بیماری می‌شوند، گفت: این علائم می‌تواند رینیت آلرژیک فصلی یا آسم آلرژیک فصلی ایجاد کند. وی افزود: افرادی که آلرژی فصلی دارند حتما در فصل‌های دیگر نیز نسبت به موارد دیگر آلرژی دارند و این طور نیست که فقط در بهار، مشکل داشته باشند.

این فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی کودکان به کسانی که از این حساسیت‌ها رنج می‌برند، توصیه کرد: حتما به فوق تخصص آلرژی مراجعه کنند و تست آلرژی انجام بدهند. وی تصریح کرد: این مراجعه باید در خارج از فصل صورت بگیرد تا مشخص شود فرد به چه چیزی آلرژی دارد تا درمان لازم صورت گیرد و در صورت صلاحدید پزشک، اقدام به تزریق واکسن کند.

عرشی با بیان اینکه از ساعت چهار تا پنج صبح، ساعت گرده‌افشانی درخت‌هاست و این گروه‌ها با نسیم حرکت کرده و از کیلومترها دورتر، وارد خانه‌ها‌ می‌شوند، توصیه کرد: پنجره اتاق‌ها باید بسته باشد و افراد مرتب بینی خود را با سرم شست و شو دهند. عرشی افزود: اگر افراد مجبورند از منزل بیرون بیایند، باید ماسک بزنند و حتی تا جایی که می‌توانند بیرون نیایند. شیشه‌های ماشین‌ها هم باید بالا باشد تا افراد در معرض جریان هوای حاوی گرده‌ها قرار نگیرند.

این فوق تخصص ایمنولوژی و آلرژی با بیان اینکه افراد اکثرا آلرژی را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند، توضیح داد: سرماخوردگی فقط هفت روز طول می‌کشد اما آنچه که ادامه پیدا می‌کند، آلرژی است. وی همچنین با بیان اینکه آلرژی بیماری ارثی است و ذات آن در بدن وجود دارد، تصریح کرد: آلودگی هوا و دودی که از ماشین‌ها بیرون می‌آید، باعث می‌شود قدرت آلرژی‌زایی گرده‌های گیاهان افزایش یابد، پس طبیعی است که آلودگی‌های شیمیایی که از سوخت ماشین‌ها ناشی می‌شود، آلرژی را تشدید کند.

عرشی همچنین با اشاره به اینکه بر اساس آمار جهانی از سال ۱۹۷۰ به بعد در همه جای دنیا، شیوع بیماری‌های آسم و آلرژی رو به افزایش است، گفت: به طور مثال، ۸-۷ سال پیش ۲۵ درصد انگلیسی‌ها و آمریکا‌یی‌ها آلرژی بینی داشته‌اند اما این آمار اکنون به ۳۰ درصد رسیده است.