سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

جواد مجابی (۱۳۱۸-)


جواد مجابی (۱۳۱۸-)

جواد مجابی در سال ۱۳۱۸ در قزوین به دنیا آمد. وی شاعر، نقاش، محقق ادبی-هنری، روزنامه نگار، طنزپرداز، نمایشنامه نویس، فیلمنامه‌نویس و داستان نویس است.
از او تا به حال ده‌ها کتاب …

جواد مجابی در سال ۱۳۱۸ در قزوین به دنیا آمد. وی شاعر، نقاش، محقق ادبی-هنری، روزنامه نگار، طنزپرداز، نمایشنامه نویس، فیلمنامه‌نویس و داستان نویس است.

از او تا به حال ده‌ها کتاب در زمینه داستان منتشر شده است. وی اوایل دهه ۴۰ لیسانس حقوق و دکترای اقتصاد را از دانشگاه تهران گرفت. ۱۹ سال کارمند دادگستری و بعد کارشناس فرهنگی وزارت فرهنگ و هنر بود.

همزمان، روزنامه نگاری حرفه‌ای را در بین سال‌های ۱۳۴۷-۱۳۵۸ در روزنامه اطلاعات با عنوان دبیر فرهنگی روزنامه ادامه داد. بعدها با مجلات ادبی ایران از جمله فردوسی، جهان نو، خوشه، آدینه و دنیای سخن همکاری داشت.

از او بیش از ۵۰ اثر چاپ شده است که عمدتاً شامل ۸ مجموعه شعر، ۴ مجموعه داستان کوتاه ، ۹ رمان، چندین نمایشنامه و فیلمنامه و داستان کودکان و آثار طنز و طرح‌های هجایی و چند مجموعه مقالات و چند شناخت‌نامه ادبی درباره نویسندگان و شاعران ایران است.

علاوه بر انتشار شعرها و رمان‌ها و داستان‌ها، کار عمده او، تحقیق درباره نوپردازان هنرهای تجسمی ایران است که بالغ بر ۶ جلد می‌شود، که تاریخ تحلیلی زندگی و آثار نقاشان و مجسمه سازان ۵۰ سال اخیر است.

مجابی همسر و دو فرزند دارد و به عنوان طنز پرداز مدرن شهرت دارد و طنز را در شکل‌های مختلف کلامی و تصویری تجربه کرده است. نقاشی مدرن را به تفنن تجربه و چند نمایشگاه از کارهای خود عرضه کرده است.

برخی از آثار جواد مجابی:

فصلی برای تو، دی ماه ۴۴

زوبینی برقلب پاییز، ۴۹

پرواز در مه، ۵۶

بر بام بم، ۷۱

سفرهای ملاح رویا، ۷۲

پوپکانه، ۷۴

شعرهای من و پوپک، ۷۹

دری به شاد خویی، ۷۹

سفرهای ملاح رویا(۵ کتاب)، ۸۱

سال های شاعرانه(۳ کتاب)، ۸۲

شعر بلند تامل(۴ کتاب)، ۸۲

یادداشت های آدم پرمدعا، ۴۹

آقای ذوزنقه، ۵۰

یادداشت های بدون تاریخ، ۵۸

نیشخند ایرانی(۴کتاب)، ۸۲

پسرک چشم آبی، ۵۱

سیبو و سار کوچولو، ۵۵

پنیر بالای درخت، ۵۷

پنج داستان کودکان

من و ایوب و غروب، ۵۱

کتیبه، ۵۶

دیوساران، ۵۹

از دل به کاغذ، ۶۹

قصه روشن، ۸۰

کتیبه و ایوب، ۸۴

شهر بندان، ۶۶

شب ملخ، ۶۹

مومیایی، ۷۲

فردوس مشرقی، ۷۲

عبور از باغ قرمز، ۷۲

عبور از باغ قرمز، ۷۷

برج های خاموش، ۷۸

لطفاً درب را ببندید، ۷۹

باغ گمشده، ۸۱

یکی و آن دیگری