دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 12 May, 2025
پدهای پاککننده لاک مزیتی بر استون ندارند

ناخن از اپیدرم که منشأ مو و لایه خارجی پوست است، سرچشمه میگیرد. به همین دلیل بعضی از بیماریهای ناخن و پوست، مشترک هستند. قسمت اصلی ناخن، صفحه ناخن است که نقش حفاظت از بند انتهایی انگشتان را به عهده دارد.
چینهای ناخن در طرفین و ابتدای آن توسط کوتیکول به ناخن چسبیدهاند. در صورت از بین رفتن آنها زمینه عفونت ریشه ناخن فراهم میشود. ریشه ناخن یا ماتریکس قسمت تولیدکننده ناخن محسوب میشود و صدمه به آن باعث تغییر شکل دایمی ناخن میشود.
بستر ناخن که صفحه ناخن به آن چسبیده است، قسمت نازکشده پوست است؛ سرشار از عروق خونی و فاقد چربی زیرجلدی. نکته مهم این است که استفاده از مواد آرایشی مخصوص ناخنها معمولا همراه با صدمههای قابل توجه به ناخن، بافتهای اطراف ناخن و حتی صدمه به پوست نواحی دورتر است که سعی می کنم در مورد آن اطلاعاتی به شما بدهم.
اصطلاح لاک ناخن معمولا شامل ملغمها و پوششهای زیر و روی آن است که به صورت جداگانه یا با هم در یک محصول استفاده میشود. لایه زیرین برای چسبیدن ملغم به ناخن و لایه سطحی برای جلا دادن و افزایش مقاومت ملغم در مقابل سایش به کار میرود. پولیشهای ناخن متشکل از ۳۰ درصد مواد جامد و ۷۰ درصد مواد حلال است. عمدتا مواد تشکیلدهنده آنها عبارتند از نیتروسلولز، رزینهایی مانند تولوئن، سولفونامیدها، مواد پلاستیکی، حلالهایی مانند تولوئن و بوتیل و مواد رنگی.
واکنشهای حساسیتی مانند درماتیت آلرژیک به وفور در اطراف ناخن یا نواحیای که با ناخن تماس داشتهاند (مانند پلکها، صورت، طرفین گردن و نواحی فوقانی سینه) دیده میشود. این درماتیت به صورت قرمزی، خارش، تورم و ضخیمشدگی و تیرگی پوست، خود را نشان میدهد. معمولا با برداشتن پولیش ناخن، علایم فوق سریعا از بین میروند ولی چرمی شدن پوست (ضخیمشدگی) و عفونت ثانویه محل ممکن است تداوم یابد. همچنین تغییر رنگ صفحه ناخن بعد از استفاده از پولیشها معمولا به صورت زرد- پرتقالی خواهد بود که به تدریج تیرهتر خواهند شد. مهمترین حلالی که برای پاک کردن لاک ناخن به کار میرود، استون است که گاهی اوقات باعث خشکی زیاد صفحه ناخن و التهاب پوست اطراف ناخن میشود. توصیه میکنم که با در نظر گرفتن جوانب احتیاط، ناخن را در محلول گرم حلال (استون)، غوطهور کنید. این کار باعث جداشدن راحتتر پولیش ناخن و صدمه کمتر به صفحه ناخنها میشود. اگرچه اخیرا پدهای مخصوصی برای پاک کردن ناخن در بازار موجود است اما آنها نیز حاوی استون هستند و استفاده از آنها بیضرر نیست و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و خلاصه، مزیتی بر استون ندارند. اخیرا با اضافه کردن موادی مانند پروپیلن گلیکول به استون، شدت خشککنندگی آن را روی ناخن کاهش دادهاند ولی همچنان پاککننده اصلی پولیش ناخن، استون است.
دکتر مجتبی امیری
متخصص پوست و مو
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست