چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

در همسریابی بدنبال تکامل باشیم یا تشابه؟


در همسریابی بدنبال تکامل باشیم یا تشابه؟

اگر از دوستانتان درمورد نامزدهایشان بپرسید که " آیا شما مثل هم هستید؟ آنها اغلب پاسخ می دهند "اوه، نه؛ او خیلی با من فرق دارد".
نظریه ای وجود دارد که متضادها همدیگر را جذب می …

اگر از دوستانتان درمورد نامزدهایشان بپرسید که " آیا شما مثل هم هستید؟ آنها اغلب پاسخ می دهند "اوه، نه؛ او خیلی با من فرق دارد".

نظریه ای وجود دارد که متضادها همدیگر را جذب می کنند، این نظریه به طور رسمی تئوری تکمیل نیازها نامیده می شود؛ یعنی مردم جذب کسی می شوند که شخصیت او، شخصیت آن ها را کامل (متوازن) کند. در این نظریه فرض بر این است که ما تمایل به جستجوی کسی داریم که او آنچه را که ما نداریم اما دوست داریم داشته باشیم، دارا است.

اغلب مردم جذب این عقیده می شوند زیرا در ظاهر حس خوبی را ایجاد می کند. اما در اغلب ازدواج های موفق، مردم معمولاً از بسیاری جهات شبیه هم هستند. آنها معمولاً طبقه ی اجتماعی، گروههای قومی و فرهنگی مشترک، نظام ارزشی و دیدگاه مذهبی مشترکی دارند. زوج ها از نظر سنی و تحصیلات رسمی شبیه هم هستند؛ علایق آنها در زندگی مشترک است در حالیکه ضرورتاً در همه ی زمینه ها مثل هم نیستند. زوج ها روابط محکمی می سازند که در آن روابط بعدی پایه گذاری می شود. این به این معنی نیست که یک آمریکایی با یک آفریقایی نمی تواند زندگی شادی داشته باشد. نمونه های بیشماری وجود دارد که ازدواج بین فرهنگی و بین قومی کرده اند و ارتباطات قومی ایجاد کرده اند.

مهم ترین مسائل در زندگی مسائلی است که افراد در آنها مشترک هستند. این استدلال قابل دفاعی است زیرا ارتباط با کسی که نگرش شماست، آسانتر است. به همین دلیل، متخصصین معمولاً با این عقیده موافقند که اگر شما می خواهید یک ارتباط طولانی مدت و پایدار ایجاد کنید، باید به دنبال کسی باشید که ویژگی های او شبیه ویژگی هایی باشد که در بهترین دوست شما است.