جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
راه هـای ارتقـای زبـان جسمـانی
ارتقاء زبان جسمانی، تأثیر شگرفی در افزایش مهارتهای ارتباطی شما دارد. توصیه خاصی برای نحوه استفاده از زبان جسمانی نیست، اما در زیر به برداشتهای مختلفی که در مورد زبان جسمانی وجود دارد و راههای مؤثر برای استفاده از آن اشاره میکنیم.
اول اینکه، برای تغییر زبان جسمانیتان باید از زبان جسمانی کنونیتان مطلع باشید. نحوه نشستن، برخاستن و استفاده از دستها و پاهایتان را حین صحبت با افراد مختلف بررسی کنید. میتوانید جلوی آینه تمرین کنید. تمرین کردن جلوی آینه باعث میشود خودتان ببینید که در مقابل دیگران چگونه به نظر میرسید، این کار به شما فرصت میدهد که قبل از ظاهر شدن در دنیای واقعی، کمی از قبل تمرین کرده باشید.
نکته دیگر این که چشمانتان را ببندید و تجسم کنید که برای احساس راحتی و اعتماد به نفس، چطور نشست و برخاست میکنید. اول آن را در ذهنتان تجسم کنید و بعد امتحان کنید. همچنین میتوانید دوستان، الگویهای مختلف، سوپراستارها یا سایر کسانی که فکر میکنید زبان جسمانی خوبی دارند را مشاهده کنید. ببینید چه میکنند و چه نمیکنند. تکههایی از رفتار آنها را که دوست دارید بردارید و از آنها استفاده کنید.
ممکن است اینطور به نظر برسد که از چیزی تقلید میکنید، اما تقلید کردن راه خوبی برای یاد گرفتن یک چیز تازه است. یادتان باشد، احساساتتان رفتارهای جدیدتان را تقویت میکند. اگر یک مقدار بیشتر لبخند بزنید، بیشتر احساس خوشحالی میکنید. اگر صاف بنشینید، احساس انرژی و کنترل بیشتری پیدا میکنید.
اگر حرکاتتان را کندتر کنید، احساس آرامشتان بیشتر خواهد شد. در اول کار ممکن است زبان جسمانیتان کمی اغراق آمیز جلوه کند. موقع نشستن ممکن است صاف کردن پشتتان کمی مسخره به نظر برسد، اما ایرادی ندارد. مردم آنقدرها هم که شما فکر میکنید، توجه ندارند، آنها نگران مشکلات خودشان هستند. فقط کمی تمرین کنید و رفتارهای خودتان را زیرنظر داشته باشید و کنترل کنید تا به تعادل برسید.
۱) دستها یا پاهایتان را ضربدری نکنید
احتمالاً شنیدهاید که دست به سینه نشستن باعث میشود دیگران تصور کنند حالت تدافعی به خودتان گرفتهاید یا گارد گرفتهاید. این مسأله در مورد پاها هم صدق میکند. پس دستها و پاهایتان را موقع نشستن از هم باز کنید.
۲) ارتباط چشمی برقرار کنید، اما زل نزنید
اگر با افراد مختلفی در حال صحبت هستید، با همه آنها به یک میزان ارتباط چشمی داشته باشید تا بتوانید ارتباطی بهتر برقرار کرده و آنها را به گوش دادن تشویق کنید، اما ارتباط چشمی زیاد ممکن است باعث آزردگی مردم شود، نگاه نکردن به آنها هم ممکن است حس ناامنی ایجاد کند.
۳) شانههایتان را شل کنید
وقتی احساس فشار میکنید، این فشار بیش از هر جای دیگر روی شانههایتان خالی میشود، در این اوقات شانههایتان کمی به جلو خم میشوند. سعی کنید در این مواقع با لرزاندن آنها و فشار دادنشان به سمت عقب، آنها را راحت کنید.
۴) موقع شنیدن حرف دیگران، سرتان را به نشانه تأیید تکان دهید
تأیید حرف دیگران باعث میشود طرف مقابلتان مطمئن شود که به حرفهایش گوش میدهید، اما دقت کنید که بیش از اندازه اینکار را تکرار نکنید که مصنوعی به نظر برسد.
۵) خم نشوید، صاف بنشینید
صاف اما راحت بنشینید نه اینکه به خودتان فشار بیاورید.
۶) لبخند بزنید و بخندید
خیلی خودتان را جدی نگیرید و شاد باشید. آرام و راحت باشید و وقتی کسی حرف خندهداری میزند، لبخند بزنید یا بخندید. اگر آدم مثبتی باشید، مردم تمایل بیشتری به حرف زدن و ارتباط برقرار کردن با شما خواهند داشت، اما اولین نفری نباشید که به لطیفههای خودتان میخندد، چون باعث میشود عصبی و محتاج جلوه کنید. وقتی به کسی معرفی میشوید، لبخند بزنید اما دقت کنید که لبخندتان مصنوعی نباشد چون دو رو به نظر خواهید رسید.
۷) سرتان را بالا نگه دارید.
چشمتان را به زمین ندوزید چون باعث میشود نامطمئن و کمی گمگشته به نظر برسید. سرتان را صاف بالا نگه دارید و نگاهتان به سمت افق باشد.
۸) کمی رفتارهایتان را کندتر کنید
دلایل زیادی برای کند کردن رفتارها وجود دارد. آرامتر راه رفتن نه تنها شما را آرامتر و مطمئنتر به نظر میرساند بلکه باعث میشود استرس کمتری هم داشته باشید. وقتی کسی صدایتان میکند، گردنتان را سریع به آن سمت نچرخانید و کمی آرامتر این کار را انجام دهید.
۹) از رفتارهای ناآرام و بیقرار اجتناب کنید
تیکهای عصبی مثل تکان دادن پا و ضربه زدن با انگشتان روی میز از جمله رفتارهای عصبی به شمار میروند. با این حرکات فردی عصبی به نظر میرسید و وقتی بخواهید با کسی صحبت کنید این رفتار موجب پرت شدن حواس فرد میشود. سعی کنید رفتارهایتان را آرام کنید و روی حرکاتتان تمرکز داشته باشید.
۱۰) از دستانتان با اطمینان و اعتماد بیشتری استفاده کنید
به جای اینکه با دستانتان حرکات و رفتارهای ناآرام و بیقرار انجام دهید، میتوانید از آن در صحبت کردن استفاده کنید. برای توصیف چیزی یا تأکید کردن روی مطلبی که عنوان میکنید، از دستانتان کمک بگیرید.
۱۱) نوشیدنیتان را پایین نگه دارید
نوشیدنی خود را جلوی سینهتان نگه ندارید. در واقع، هیچچیز را جلو سینهتان نگه ندارید چون باعث میشود دیگران تصور کنند حالت تدافعی گرفتهاید. آن را پایین ببرید و کنار پایتان نگه دارید.
۱۲) خیلی نزدیک به طرف مقابلتان نایستید
اگر موقع حرف زدن خیلی خودتان را به افراد نزدیک کنید آنها احساس ناراحتی میکنند. اجازه بدهید طرف مقابلتان فضای شخصی خود را داشته باشد و به آن حریم وارد نشوید.
۱۳) رفتار خوبی داشته باشید
آخرین نکته این است که رفتاری مثبت، در عین حال صریح و آرام داشته باشید. شما میتوانید زبان جسمانیتان را تغییر دهید، اما این هم مثل هر تغییر دیگری زمان میبرد. به خصوص اگر عادت کرده باشید که یک عمر به زمین خبره شوید، رفتارهایی مثل بالا نگه داشتن سرتان خیلی تلاش میخواهد، اما اگر بخواهید همه رفتارهایتان را به طور همزمان اصلاح کنید، مطمئن باشید که به هیچ عنوان موفق نمیشوید. چند مورد از این رفتارها را در نظر بگیرید و هر روز روی آنها کار کنید. آنقدر تمرین کنید تا این رفتارها برایتان عادت شوند. بعد چند مورد رفتار دیگر را انتخاب کرده و روی آن کار کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست