یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
آشپزی در برهوت
اگر در یکی از سفرهای طبیعتگردی خود با کمبود غذا مواجه شدید، چه کار میکنید؟ گرسنه میمانید؟ میگویند طبیعت نیازهای مهمانانش را به طور تمام و کمال برآورده میکند. حالا که این طور است، با یک سیستم آشپزخانه کاملا گلی چطورید؟!
اگر در طبیعت ماندید و برای پخت غذای مورد نظرتان نیاز به قابلمه داشتید، کافی است با دستان مرطوب مقداری گل نرم را روی صفحهای صاف پهن کنید و غذا را درون آن قرار دهید. حالا لبههای صفحه گلی را روی غذا برگردانید. این بسته را روی خاکستر داغ قرار دهید تا پخته شود. شما مجبور نیستید پولکها، پوست و پرهای حیوانات را بکنید. فقط کافی است با چاقوی توریستیتان امعاء و احشاء آنها را بیرون بیاورید. پولکها، پرها یا پوست حیوانات به گل سفت شده میچسبند و وقتی غذا پخته شد براحتی از آن جدا میشوند. زمان پخت بین نیم تا یکساعت است. اگر کمطاقتتر از این هستید، میتوانید قالب گلی را با خاکستر بپوشانید تا غذا زودتر آماده شود.
شما به همین شکل میتوانید پخت و پز در ظرف گلی را هم تجربه کنید. برای این کار ابتدا چند برگ بزرگ پیدا کنید. با آنها ماهی را بستهبندی کنید. (بازهم لازم نیست پولکها را جدا کنید.) لایهای نازک از گل یا خاک را در اطراف ماهی بستهبندی شده بچسبانید و بگذارید تا خشک شود. با لایهای ضخیمتر از گل این بسته را احاطه کنید، آن را کنار آتش بگذارید تا خشک شود. وقتی به اندازه کافی خشک شد آن را درون زغالهای داغ فرو ببرید و برای هر نیم کیلوگرم، ۷ دقیقه به عنوان زمان پخت در نظر بگیرید. وقتی پخته شد قالب گلی را باز کنید و پوست ماهی را جدا کنید. از همین روش برای پرندگان هم میتوانید استفاده کنید. آنها را بدون کندن پرهایشان مستقیماً روی قالب قرار دهید. بعد از پخت پرها خود به خود جدا شده یا به قالب میچسبند.
تخممرغ گِلی
تمام سطح یک تخممرغ را با لایهای از گل بپوشانید، لایهای با ضخامت یک و نیمسانت. این بستر گلی را درون زغالهای آتش قرار دهید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. سپس پوسته گلی و پوسته تخممرغ را بشکنید و آن را میل کنید.
بخارپز کردن در گودال
گودالی در ماسهها بکنید. چند سنگ را داغ کنید. سنگها را به درون گودال برانید و روی آنها را با لایهای ضخیم از علفها و جلبکهای تر بپوشانید. غذا را در بستری از علف قراردهید و روی آن را نیز با گیاهان بپوشانید. روی این سطح لایهای ماسه بریزید. سوراخی در ماسه ایجاد کنید و مقداری آب درون آن بریزید. این آب تا روی سنگهای داغ پایین میرود و باعث ایجاد بخار بیشتر میشود. سوراخ ماسهای را ببندید که بخار خارج نشود. بگذارید برای ساعتها بخار کند. اگر از دانههای خوراکی استفاده میکنید میتوانید آنها را به همراه این گوشت میل کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست