شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
اسباب کشی راحت و بی دردسر چطور اسباب کشی و نقل مکان را برای بچه ها خوشایند کنیم
بچه ها هم از سنی به بعد، یعنی از وقتی که یاد می گیرند با محیط اطرافشان به طور موثری ارتباط برقرار کنند، در برابر ترک خانه و رفتن به مکانی جدید، واکنش های شدیدی نشان می دهند. بزرگ ترها در چنین وضعیت هایی می توانند بر احساسات منفی خودشان غلبه کنند؛ اما گاهی نمی دانند با ناراحتی و عصبانیت بچه ها موقع نقل مکان چه باید بکنند.
خوب است بدانید فرزندتان هم به دلیلی مشابه دلایل شما از ترک کردن خانه، ناراحت است. او احتمالا از ترک محیط آشنا، مدرسه ای که به آن عادت کرده و از دست دادنِ دوستانش ترسیدهاست. فرزندتان حتی ممکن است از گم شدن وحشت داشتهباشد، نگران این باشد که نتواند دوستان جدیدی پیدا کند یا بترسد که معلم جدیدش را دوست نداشتهباشد. در ادامه راهکارهایی میخوانید تا بتوانید ناراحتیِ ناشی از اسباب کشی و نقل مکان را برای فرزندانتان کمتر کنید.
8 پیشنهاد طلایی
1) درصورت امکان تا قبل از نقل مکان چندباری به محله و خانه جدیدتان سری بزنید. وقتی فرزندتان تصویر واضحی از مقصد جدید داشته باشد، راحت تر خواهدبود. اگر به شهر دیگری می روید، عکس های زیادی از آن شهر به فرزندتان نشان بدهید. درباره اماکن دیدنیِ مقصد، مثل باغِ وحش، استخر، پارک و سینما هم اطلاعاتی به بچه ها بدهید.
2) اگر خانه جدید به اندازه کافی فضا ندارد، بهتر است به جای دورریختن اسباب بازی ها و وسایلِ شخصی فرزندتان، فکر دیگری بکنید. حتی اگر وسایلی وجود دارد که فرزندتان دیگر نیازی به آن ها ندارد، از فرصت دیگری برای دور ریختنشان استفاده کنید. بچه ها وقتی لوازم آشنای خود را در خانه جدید بیابند، راحت تر با شرایط کنار می آیند.
3) بیشتر والدین در طول مدت اسباب کشی آن قدر مشغول و نگران هستند که متوجه نمیشوند تا چه حد نسبت به بچه ها بی حوصله شده اند. نگرانی و اضطراب شما به فرزندتان انتقال پیدا می کند، ضمن این که بی توجهی شما به او و احساساتش باعث میشود احساس تنهایی کند.
4) احساس فرزندتان را درباره ترک خانه قدیمی تصدیق کنید. بگذارید درباره احساساتش صحبت کند و ناراحت و غمگین باشد. اگر فرزندتان جملات خشنی مثل: «شما دارید زندگی من رو ویران می کنید!» به کار برد، حالت دفاعی به خودتان نگیرید. به طور معمول درک دلایلِ منطقیِ نقل مکان، برای بچه ها کارِ راحتی نیست. سعی کنید با رفتارتان باعث نشوید فرزندتان بیان احساساتش را به تعویق بیندازد، به او کمک کنید با احساساتش روبه رو شود و از آن ها عبور کند.
5) سعی کنید برنامه های منظم و معمولِ خانواده را تا حد ممکن حفظ کنید. چیزهای سادهای مثل شام خوردن سرِ ساعت یا برنامه منظم خوابیدن، می تواند برای فرزندتان آرامش بخش باشد. اتاق خواب فرزندتان را به همان صورت که در خانه قبلی بود، بچینید. حتی شاید بد نباشد در ابتدا چیدمان کل خانه را به همان شیوه قبلی بچینید و اگر لازم بود، به مرور تغییرش بدهید.
6) به فرزندتان کمک کنید پلی از خانه قدیمی به خانه جدید بسازد. او را تشویق کنید دوستان قدیمی اش را به خانه دعوت کند؛ به دوستانش تلفن بزند و درباره محله جدید با آن ها حرف بزند. در همان حال او را ترغیب کنید با بچه های محله جدید هم ارتباط برقرار کند.
7) بعضی از کارهای خانه را به فرزندتان بسپارید؛ اجازه بدهید دربرابر خانه جدید احساسِ مالکیت و مسئولیت داشتهباشد. آب دادنِ گل ها و غذا دادن به پرنده ها و تصمیم گیری برای انتخاب اتاق و چیدن آن، پیشنهادهای خوبی است.
8) خیلی مهم است بعد از اسباب کشی، هرچقدر هم خسته و پرمشغله باشید، با فرزندتان وقت بگذرانید و برای آشنا شدنش با محیط جدید به او کمک کنید. در خیابان ها و کوچه پس کوچهها قدم بزنید. پارک، رستوران، کتابفروشی و هرجای دیگری را که برای فرزندتان مهم است، پیدا کنید و به آن ها سری بزنید. ماجراجویی های کوچک و کشفِ نقاط جذاب و دوستداشتنیِ محل جدید، غیر از بچه ها شما را هم سرِ حال میآورد.
برگرفته از کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک»، نوشته «الیزابت پنتلی» و ترجمه «اکرم قیطاسی»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست