شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

یک دماغ سربالا‌ لطفاً! ‌


یک دماغ سربالا‌ لطفاً! ‌

"-خانم دکتر بالا‌خره جراحی بینی خوب است یا بد ؟یکی تکلیف مارا روشن کند"!
"-خیلی هم خوب است.بدت می‌آید توی اجتماع که می‌روی بتوانی با اعتماد به نفس توی محیط کار و زندگیت با هر کس …

"-خانم دکتر بالا‌خره جراحی بینی خوب است یا بد ؟یکی تکلیف مارا روشن کند"!

"-خیلی هم خوب است.بدت می‌آید توی اجتماع که می‌روی بتوانی با اعتماد به نفس توی محیط کار و زندگیت با هر کس که اراده کنی ارتباط موثر بگیری؟الا‌ن بعضی از آمریکاییها دارند خودشان را می‌کشند که بتوانند بینی‌هایی مثل ما ایرانی‌ها دربیاورند نمی‌توانند.چرا؟به خاطر این که هزینه جراحی پلا‌ستیک در آنجا ۱۵ برابر ایران است.توی این مملکت داریم همه جور مضیقه می‌کشیم،حالا‌ که شما می‌توانی با ۵۰۰ هزار تومان ناقابل خوشگل تر بشوی می‌خواهی از خودت دریغ کنی؟..."

"-آقا شما انگیزه تان چیست که آمده ایدجراحی زیبایی کنید؟"

"-قیافه آدم عوض شود بد است؟خسته شده ام از بس جلوی آیینه این قیافه تکراری را دیده ام"!

"-خانم شما که چهره تان بد نیست،چرا جراحی می‌کنید"؟

"-آخر دختر خاله‌هایم همه جراحی بینی کرده اند،مادرم دوست ندارد فکر کنند ما دستمان به دهانمان نمی‌رسد...."

واقعا روزگار عجیبی است.<جنون زیبایی> برخی افراد را واقعاً جوگیر کرده است! هر انسانی از زیبایی لذت می‌برد و به همین دلیل تغییراتی که چهره را عوض کند، اگر قبلا‌ً زنان را بیشتر درگیر می‌کرد، امروزه برخی مردان را نیز به سوی خود کشانده است و یکی از نشانه‌های آن هم، یعنی جراحی پلا‌ستیک بینی است. ‌

تا چهار دهه پس از ورود جراحی پلا‌ستیک به ایران، تقاضای آن محدود به زنان و دختران طبقات بالا‌ی اجتماع بود، اما از دهه گذشته گرایش به زیباسازی چهره در میان تمام اقشار جامعه اعم از زنان و مردان چنان رایج شده، که به راحتی طبقات متوسط و پایین جامعه را نیز درگیر کرده است. افزایش تقاضا برای جراحی زیبایی تا جایی اهمیت پیدا کرده که متقاضیان به راحتی حاضر به پرداخت مبالغ هنگفت برای آن شده اند. این در حالی است که این میزان از هزینه برای جراحی زیبایی، با سطح زندگی بسیاری از افراد تناسب ندارد و همین امر مشکلا‌ت فراوانی برای آن‌ها ایجاد می‌کند. درحال حاضر تعداد زیادی از دختران و زنان ۱۴ تا ۴۵ سال برای جراحی زیبایی به جراحان پلا‌ستیک مراجعه می‌کنند و یا تمایل به انجام این عمل دارند که البته بسیاری از آنان برای انجام این کار با مخالفت فراوانی از سوی خانواده‌هایشان روبرو می‌شوند.

گرایش به عمل‌های جراحی زیبایی در ایران تا اندازه ای گسترش پیدا کرده که اکنون در میان سایر کشورها در رتبه اول قرار دارد، این در حالی است که بیش از سه هزار پزشک بدون داشتن تخصص در زمینه جراحی زیبایی دست به انجام این گونه عمل‌ها می‌زنند. یعنی به طور متوسط در هر یک از سه هزار و ۴۰۰ شهرستان کشور یک پزشک اقدام به عمل جراحی بینی می‌کند. طبق اعلا‌م سازمان نظام پزشکی کشور تنها ۱۰۱ پزشک در ایران دارای تخصص جراحی پلا‌ستیک و ترمیم هستند که اسامی آنها در این سازمان به ثبت رسیده است.این در حالی است که گرایش بیش از پیش مردم به جراحی بینی پزشکان عمومی را هم به این عرصه کشانده است و مطب‌های کوچک این افراد پذیرای متقاضیانی می‌شود که می‌خواهند با هزینه ای اندک از قافله زیبارویان عقب نمانند.

در این میان واقعا جای آن نگاه انسانی سعدی خالی احساس می‌شود:

اگر آدمی به چشم است و دهان و گوش و بینی

چه میان نقش دیوار و میان آدمیت؟!

اصغر قاسمی