چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

ژیمناستیك و نسل امروز ورزش


ژیمناستیك و نسل امروز ورزش

از روزی كه پادگورنی روسی ورزش ژیمناستیك را به ایران آورد تا به امروز هفتاد سال می گذرد و ما در این ورزش هنوز اندرخم یك كوچه ایم این كه این مرد روسی با چه هدفی ژیمناستیك را به ایران آورده اطلاعات دقیقی در دست نیست, اما گفته می شود كه مسئولین وقت ورزش ایران در آن تاریخ به این فرضیه رسیده بودند كه اگر بخواهند ورزشهای نوین را در ایران رونق بخشند, الزاما بایستی به سراغ رشته ای چون ژیمناستیك بروند و حتی آن را در مدارس كشور اجباری كنند حركت هایی هم شده است و چون نمایش آن از اهمیتش بیشتر مورد توجه بوده, متاسفانه خیلی زود هم فراموش شده است

خاموشی و غفلت هفتاد ساله ژیمناستیك ایران گناه یك نفر و دو نفر و صد نفر نیست، گناه نگاه غلط و بی ربطی است كه از اول سنگ بنای آن كج نهاده شده است.

نسل امروز ورزش ایران به خوبی ضرورت احیای ورزشی چون ژیمناستیك را حس كرده است و دیگر بیش از این نمی خواهد وارث حیات متزلزل آن باشد. حركت های خوبی شكل گرفته و از همه مهم تر برای اولین بار مقرر شده است كه یك مسابقه جهانی هم در این ورزش در ایران برگزار شود. دو دیدگاه مختلف در مقابل این جریان ایستاده است. نگاه اول با نفس برگزاری این مسابقه مخالف است و آن را نمی پسندد كه البته برای خود دلایلی هم دارد و دیدگاه دوم كه معتقد است بالاخره باید این حصار شكسته شود و ارتباط ما با جهان ژیمناستیك برقرار شود. نگاه هر دو دیدگاه قابل احترام و بررسی است و ما خود را در جایگاهی قرار نمی دهیم كه در مقطع كنونی آن را نفی یا تایید كنیم، اما بر این نكته اصرار می ورزیم كه برگزاری هر مسابقه ای آن هم با درجه جهانی،امتیازات منحصر به فردی را به كشور ما سرازیر می كند كه خیر و بركت آن می تواند بسیاری از جوانان مملكت را بهره مند سازد. پس برگزاری جام جهانی ژیمناستیك در ایران را به فال نیك گرفته و منتظر دستاوردهای حاصل از آن باقی می مانیم.

برای نخستین بار مسابقات جام جهانی ژیمناستیك با حمایت سازمان تربیت بدنی و كوشش فدراسیون ژیمناستیك در اسفندماه امسال به میزبانی تهران در ورزشگاه دوازده هزار نفری آزادی برگزار خواهد شد. فدراسیون ژیمناستیك به منظور برگزاری هرچه بهتر رقابتها و نیز جلب نظر فدراسیون جهانی برای كسب میزبانی اقدامات جالب توجهی از جمله تهیه تجهیزات لازم برای مسابقات كه مورد تایید فدراسیون جهانی نیز باشد، انجام داده است. لازم به ذكر است كه این تجهیزات دقیقا مطابق با استانداردهای جهانی بوده و مانند همان وسایلی است كه در المپیك آتن به كار گرفته شده است. از دیگر اقدامات قابل ذكر این فدراسیون تهیه و تجهیز تابلوهای اعلام نتایج منطبق با امكانات به كار گرفته شده در سطح دنیا و با تكنولوژی آلمان است. به نظر می رسد كلیه امكانات در نظر گرفته شده برای مسابقات چند روز قبل از شروع رقابتها از كشور مبداء وارد تهران شود تا در هنگام برگزاری، امكانات اصلی مناسب برای انجام این دوره از رقابتها فراهم باشد.

افتتاحیه مسابقات شامل مراسمی متشكل از فرهنگ و سنن ایرانیان خواهد بود. رقابتها از روز دوازدهم اسفند با برگزاری مسابقات تیمی و انفرادی آغاز می شود و سیزدهم اسفندماه فینال سه رشته برگزار می شود و در پی آن نیز ورزشكاران برتر جهت دریافت جوایز خود به روی سكو خواهند رفت. رقابتهای سه رشته باقی مانده نیز چهاردهم اسفندماه كه آخرین روز مسابقات است انجام خواهد شد. قرار است هجده تیم خارجی از سراسر دنیا در این مسابقات حضور پیدا كنند كه بنا به گفته مسئولین فدراسیون چهارده تیم مطرح اروپایی با نامداران خود در جام جهانی تهران حضور پیدا خواهند كرد كه این بجز بالارفتن انگیزه در میان تمامی ورزشكاران باعث بالارفتن سطح رقابتها می شود.

از اقدامات دیگری كه در این دوره به كار گرفته می شود، هماهنگی برای حضور دانش آموزان جهت تماشای رقابتهاست. با توجه به اینكه نوجوانان و جوانان جزو سرمایه های آینده ورزش كشور محسوب می شوند این اقدام به جز ایجاد انگیزه برای آنان و تماشای نزدیك آنها از مسابقات جنبه دیگری كه همانا حضور تماشاگران پرشور است در بر دارد. البته بر موارد مذكور می توان ایجاد فرهنگ سازی ژیمناستیك در خانواده ها و الگوسازی برای مردم را اضافه كرد.

این دوره از مسابقات جهانی مانند دیگر رقابتها نیز نشان مخصوص به خود را دارد كه هر كشوری با توجه به خصوصیات و ویژگیهای خود و ذوق و سلیقه برگزار كنندگان آن طرحی خاص را كه مرتبط به رشته مربوطه و معنادار باشد در نظر می گیرد. توضیحات مربوط به نشان جام جهانی ژیمناستیك به شرح زیر است:

۱- استفاده از نقش های ریحانی در هنر ایرانی، ساده سازی و توسعه اجزای نقش برای ایجاد طرح و فیگور با توجه به حركتهای رایج در ژیمناستیك، ایجاد حالت سیال، ساده و دینامیك با كیفیت مدرن در حركت فیگور.

۲- توجه به شادابی و سرزندگی طرح.

۳- استفاده از نقش ریحانی دوره صفویه برای القای حالت جشن، خوشامدگویی و ارتباط داشتن با سنت و تاریخ كشور ایران.

۴- استفاده از سه رنگ آبی، قرمز و زرد طلایی كه در تمام طول تاریخ ایران از اعتبار، ارزش و احترام ویژه ای برخوردار بوده و برای اتصال با زمینه های فرهنگی و اجتماعی مورد استفاده قرار می گرفته است.

۵- استفاده از نقش گل جهت بیان روحیه میهمان نوازی ایرانیان و اظهار دوستی با سایر ملل جهان.

۶- قراردادن نشان در سمت چپ، حكایت از درخشندگی، تیزهوشی، نوبودن، پیشتازی، خلاقیت، تفكر و خردمندی دارد.

علی راد



همچنین مشاهده کنید