سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
بعد از سقط جنین چه باید کرد
در طول دوران بارداری یکی از مشکلاتی که مادران باردار را تهدید میکند، سقط جنین است. بسیاری از آنها که قبلا این مشکل را داشتهاند از بارداری مجدد ترس دارند. اغلب مادرانی هم که میخواهند برای بارداری اقدام کنند، اطلاعاتی در مورد اینکه چگونه ممکن است این مشکل به وجود بیاید، ندارند. با خانم دکتر صفارزاده، متخصص زنان و زایمان در مورد نشانههای سقط و اینکه بعد از سقط چه باید کرد و دلایل و راهحلهای پیشگیری از آن صحبت کردهایم تا به مادران باردار کمک کرده باشیم.
● مادر باردار از کجا متوجه شود سقط کرده است؟
معمولا در ۳ ماهه اول بارداری ۲ علامت وجود دارد که ممکن است مادر باردار را به شک بیندازد که بچه سقط شده است. نشانههایی که این شک را به وجود میآورد یکی درد و دیگری خونریزی است. البته در ۳ ماهه اول بارداری درد شایع است، دردی شبیه درد عادت ماهانه که این درد مانع خوابیدن مادر و مزاحم زندگی روزمره او نمیشود. لکبینی در ۳ ماهه اول بارداری تهدید به سقط به حساب میآید، ولی هرگونه لکبینی دلیل بر سقط نیست. ۲۵ تا ۳۰ درصد مادران باردار لکبینی دارند که با مراجعه به پزشک متخصص زنان و انجام سونوگرافی دلیل آن مشخص میشود.
در سونوگرافی ۲ چیز باید نشان داده شود:
● محل بارداری؛ داخل یا خارج رحمی
باید از سلامت بارداری اطمینان داشته باشیم و باید ساک بارداری طبیعی باشد. در این حالت جنین زنده است و قلب دارد. در این زمان ممکن است مول یا بچهخوره به وجود بیاید که بچه سالم نیست و قلب جنین را نمیبینیم. در سونوگرافی این حالت به اصطلاح طوفان برف نام دارد. در این حالت جنین طبیعی نیست و بارداری باید ختم شود.
بارداری خارج از رحم
در این حالت جنین در قسمت لولههای رحم جایگزین میشود که بارداری ادامه پیدا نمیکند و معمولا یا دارو تجویز میشود یا باید عمل جراحی صورت گیرد.
سونوگرافی باید دورتا دور ساک حاملگی صورت گیرد. گاهی اوقات لکی را زیر ساک میبینیم که نشان دهنده جدا شدن ساک حاملگی از جدار رحم است و دلیل خونریزی است. برای درمان به این افراد استراحت مطلق داده میشود. داروی پروژسترون طبیعی که هم به صورت شیاف است و هم به صورت قرص و اثری مثل چسب دارد، ساک حاملگی را به جدار رحم میچسباند و استفاده از دارو و استراحت درمان آن است.
● مادران باردار برای جلوگیری از سقط چه مواردی را باید رعایت کنند؟
مادران باید تمام آزمایشهای گفته شده را انجام دهند. (اگر قبلا سقط داشتهاند) استراحت کنند و فعالیتهای بدنی خود را کمتر کنند. از رفت و آمد در محیطهای آلوده و همچنین مهدکودکها خودداری کنند. از افراد سرماخورده دوری کنند و مصرف قرص اسید فولیک ۵ میلیگرم و آسپرین بچه با صلاحدید پزشکشان میتواند به پیشگیری از سقط کمک کند.
● بعد از سقط چه باید کرد؟
بعد از سقط باید به دنبال علت آن باشیم. انجام آزمایش اسپرم برای همسر ممکن است ناهنجاری اسپرم باشد که منجر به سقط شده است. در مادر هم مشکلات انعقادی، سیستم ایمنی و در نهایت مشکل رحم مادر ممکن است علت آن باشد. لازم است عکس رنگی از رحم مادر گرفته شود تا شکل رحم مادر مشخص شود. (معمولا این آزمایشها بعد از ۲ یا ۳ بار سقط انجام میشود.) برحسب جواب آزمایش درمان لازم انجام میشود. لازم به ذکر است در حدود کمتر از ۱۰ درصد موارد نمیتوان به علت واقعی سقط پی برد.
● چه مدت بعد از سقط میتوان اقدام به بارداری کرد؟
اگر سقط اتفاقی بوده باشد بعد از ۳ ماه میتوان برای بارداری مجدد اقدام کرد که باید روزهای مناسبی را برای نزدیکی در نظر گرفت. این روزها روزهای تخمکگذاری است که اسپرم تازه است معمولا ۱۴ روز قبل از عادت ماهانه (روز۱۲تا۱۸) اگر نزدیکی یک روز در میان انجام شود، احتمال اینکه جنین سالم تشکیل شود، زیاد است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست