پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
سقوط براون در لندن
زمزمه هایی از برکناری قریب الوقوع گوردون براون در لندن شنیده می شود و همین زمزمه ها کافی است تا براون به دردسر بی افتد . چند ماه تا انتخابات سراسری در بریتانیا زمان باقیست و در چنین شرایطی حزب کارگر شاهد شکافهای عمیق و جدیست. تنها چند ماه پیش از برگزاری انتخابات عمومی «گوردون براون»، نخستوزیر بریتانیا با تلاش دو تن از وزرای سابق و اعضای ارشد حزب «کارگر» برای برکناری خود روبهرو شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دو تن از وزرای سابق کابینه بریتانیا و همچنین اعضای ارشد حزب کارگر چهارشنبه خواستار رایگیری نمایندگان حزب کارگر درباره برکناری براون شدند.
به گفته دو وزیر سابق، حزب کارگر در حال حاضر از شکاف داخلی جدی رنج میبرد و این انتخاب باید تکلیف را یکسره کند . در داخل حزب کارگر اما بسیاری مخالف این حرکت هستند و طرح این موضوع در داخل را تیر به خودی میدانند. دو وزیر سابق کابینه اعتقاد دارند که در جریان نشست دوشنبه آینده این حزب، رای گیری قابل انجام است .
در بخشی از نامه مشترک وزرای بهداشت و دفاع آمده است: بسیاری از همکاران ما نمیخواهند بپذیرند که این رایگیری تا چه اندازه در اعتبار حزب کارگر موثر است . ما باید به تمامی افراد در حزب اجازه دهیم که رای خود را در خصوص ادامه مسیر توسط براوون اعلام کنند. قرار نیست کودتایی در کار باشد .
«جفری هون»، وزیر دفاع پیشین بریتانیا درباره برکناری براون از رهبری حزب کارگر پیش از انتخابات پارلمانی گفته بود: «شماری از مقامهای ارشد حزب کارگر در گفتوگو با وی از موقعیت ضعیف این حزب در آستانه انتخابات ابراز نگرانی کردهاند.»
هون در گفتوگو با «بیبیسی» اعلام کرد که وی و «پاتریشیا هیوت»، وزیر پیشین بهداشت برای بررسی موضوع کنار گذاشتن براون از رهبری حزب کارگر پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه ژوئن سال جاری نامهای به نمایندگان حزب کارگر در پارلمان ارسال کردند تا این گونه نگرانیها را برطرف کنند.
در همین حال روزنامههای بریتانیایی پنجشنبه گزارش دادند که بهنظر میرسد براون بهرغم برخورداری از حمایت عمومی اندک تلاش دارد تا با آخرین اقدامها برای برکناری خود در آستانه برگزاری انتخابات مبارزه کند.
بنا بر این گزارش، «پیتر مندلسون»، وزیر خزانهداری بریتانیا و یکی از کلیدیترین معاونان نخستوزیر کنونی این کشور در اینباره گفت: «نمایندگان حزب کارگر از حمایت از درخواست این دو وزیر سابق خودداری میکنند.»مندلسون تاکید کرد که براون در حال حاضر بهترین گزینه است.
براون که در نظرسنجیها فاصله بسیار زیادی از «دیوید کامرون»، رهبر حزب محافظهکار بریتانیا دارد، بارها با شایعاتی مبنی بر برکناری از رهبری حزب کارگر روبهرو شده است.
از حدود یک ماه پیشتر نظر سنجی ها در بریتانیا حکایت از برتری محافظه کاران بریتانیا بر حزب کارگر دارد ؛ تخمین زده می شود حداقل ۴۷ درصد از مردم از دیوید کامرون درانتخابات حمایت می کنند و ۲۶ درصد از براون و ما بقی طرفدار احزاب لیبرال دموکرات ها و چپ میانه هستند.
موضوع زمانی بوی فاجعه برای حزب کارگر به خود می گیرد که حزب کارگر اکنون پائین ترین جایگاه از زمان تاسیس این حزب در سال ۱۹۴۳ قرار دارد. نیزاین آمارنشان میدهد برتری کنونی حزب محافظه کار بر حزب کارگر بیشترین میزان برتری حزب محافظه کار بر حزب کارگر از سال ۱۹۹۲ به شمار می رود. در سال ۱۹۹۲ حادثه موسوم به چهارشنبه سیاه ضربه مخربی را به صلاحیت اقتصادی محافظه کاران وارد آورد و موجب از بین رفتن قدرت سیاسی آنها شد.
در حادثه چهارشنبه سیاه دولت بریتانیا تحت رهبری محافظه کاران ناچار شد پوند را از مکانیسم نرخ ارزی اروپا خارج کند.
با توجه به اتهامات جدیدی که علیه براون وارد شده است و عدم توانایی تیم اقتصادی وی به موفقیت در سیاست های اقتصادی سقوط براون تا انتخابات شدت خواهد یافت.
همه ناکامی در صدارت براون یک دلیل دارد و آن این که شهروندان بریتانیایی از عملکرد براون به تنگ آمده اند. دیوید کامرون رهبر جناح محافظه کار بریتانیا که تاکنون به یمن اشتباهات براون پلکان محبوبیت را طی کرده است، منشا شکست حزب کارگر را عدم رضایت مردم از سیاست های اقتصادی این حزب و شکاف در کادر رهبری این حزب می داند.
جامعه بریتانیا امروز با عوارض بحران اقتصاد جهانی، افزایش قیمت مواد سوختی و غذایی و همچنین اصلاحات جنجالی مالیات ها دست به گریبان است. اما به نظر می آید برای بریتانیای ها بیش از بحران اقتصادی، الگوی رهبری براون آزاردهنده شده است. ویژگی های شخصیتی او تصویر یک فرد خودکامه را به ذهن ها متبادر می کند. همچنان که برخی ناظران بریتانیایی گفته اند که خشکی و سرسنگینی براون، اعتماد برانگیز نیست.
براون برنامه ای برای مبارزه با صعود وحشتناک قیمت مسکن ندارد. ناتوانی براون در مقابل معاهده اصلاحی اتحادیه اروپا را که اکثریت مردم بریتانیا نسبت به آن بدبین هستند حل نشدن مسائل یکپارچگی ملی و بحران هویت در این کشور که یکی از موانع خطرناک پیش روی نخست وزیر بریتانیا زادگاه وی یعنی اسکاتلند است که زمام امور آن به دست ناسیونالیست ها افتاده و حتی رهبر آنها یعنی "آلکس سالموند" اعلام برگزاری همه پرسی برای استقلال اسکاتلند کرده است.
امروزگویی برخی از مردان پشت پرده حزب کارگر برای فرار از شکست تصمیم به تغییر مدیریت در راس این حزب گرفته اند تا با ترمیم وجهه خود بتوانند از یک شکست بزرگ مقابل محافظه کاران فرار کنند.
براون پیشتر به دلیل نبود یک توافق جامع بر سر جانشین برای وی توانسته بود خود را بر کرسی صدارت حفظ کند امروز شاهد یک عزم جدی برای عبور از خود در میان دوستانش است.
یکی از مهتمل ترین گزینه ها برادران میلیبند هستند که با توجه به نفوذی که اتحادیه اروپا و جامعه سیاسی بریتانیا دارند می توانند به عنوان یک کلید برنده ایفای نقش کنند. به راستی براون به عنوان پنجاه و دومین نخست وزیر بریتانیا سرنوشت کدام یک از سیاستمداران تاریخ را خواهد داشت; سیاستمدارهایی که، آدم های خوش شانسی نبوده اند؟
علی ودایع
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست