چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

GA-EP۴۱-UD۳L


GA-EP۴۱-UD۳L

وقتی دقیق به GA-EP۴۱-UD۳L آن نگاه می‌کنید شباهتی به مادربردهای ارزان‌قیمت ندارد. اگرچه این محصول برای افرادی در نظر گرفته شده که پول زیادی برای خریدن سیستم کنار نگذاشته‌اند اما، …

وقتی دقیق به GA-EP۴۱-UD۳L آن نگاه می‌کنید شباهتی به مادربردهای ارزان‌قیمت ندارد. اگرچه این محصول برای افرادی در نظر گرفته شده که پول زیادی برای خریدن سیستم کنار نگذاشته‌اند اما، امکانات و کیفیت ساخت آن از مادربردهای گران‌قیمت‌تری که به طور معمول به درد خوره‌های کارایی می‌خورند چیزی کم ندارد. P۴۱ چیپ‌ست ارزان‌قیمتی است و مادربردهایی نیز که از آن استفاده می‌کنند باید ارزان‌قیمت باشند، همان‌طور که EP۴۱ اینگونه است. این مادربرد می‌تواند انتظاراتی را که از یک محصول میان‌قیمت دارید برآورده کند. گیگابایت یک‌بار دیگر با استفاده از نسخه سوم طراحی با طول عمر بالا، مادربردی طراحی کرده است که علاوه بر کارایی قابل قبول، ثبات مناسب و طول عمر بالایی نیز دارد.

پیش از اینکه مشخصات فنی مادربرد را بررسی کنیم باید به نسخه سوم طراحی با طول عمر بالا نگاهی داشته باشیم. گیگابایت برای این نسخه سر و صدای زیادی به راه انداخت. اگر به یاد داشته باشید از حدود دو سال پیش که برای بار اول گیگابایت از طراحی با طول عمر بالا پرده برداشت تاکید این شرکت همواره بر افزایش کیفیت مادربرد با استفاده از قطعات باکیفیت بوده است. در این مقاله مجالی برای پرداختن به تحولات شکل گرفته در دو نسخه قبلی نداریم به همین دلیل بهتر است بدون هیچ مقدمه‌ای نسخه سوم طراحی با طول عمر بالا را بررسی کنیم. نسخه سوم علاوه بر دارا بودن بهینه‌سازی‌های موجود در دو نسخه قبلی، از PCB (برد مدار چاپی) استفاده می‌کند که دارای کیفیت بهتری است.

نکته‌ای که باعث می‌شود کیفیت این PCBها افزایش یابد استفاده از لایه‌های میانی مسی با قطر بیشتر است. لایه‌‌های میانی در PCBها برای انتقال توان و ایجاد اتصال زمین به کار می‌روند به همین دلیل همیشه جریان زیادی از داخل آن‌ها عبور می‌کند. برای اینکه مقاومت موجود در برابر جریان را کم کنیم می‌توان قطر لایه انتقال را افزایش داد. این همان کاری است که گیگابایت انجام داده است. قطر لایه داخلی در این مادربردها به دو برابر افزایش پیدا کرده و وزن لایه نیز از یک اونس در هر فوت مربع به دو اونس رسیده است. آن‌گونه که از شواهد امر برمی‌آید، افزایش قطر لایه‌های مسی داخلی، باعث کاهش حرارت تولیدی، افزایش توانایی لایه‌های میانی برای انتقال جریان بیشتر و مقاومت کمتر خواهد شد و توانایی مادربرد برای کار در شرایط کاری سخت را افزایش می‌دهد.

این مادربرد علاوه بر استفاده از طراحی با طول عمر بالا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. همان‌طور که گفتیم این مادربرد از چیپ‌ست Intel P۴۱/ICH۷ استفاده می‌کند که برای سیستم‌های ارزان‌قیمت مناسب است. مادربرد از پردازنده‌های Core۲ با گذرگاه ۱۳۳۳ مگاهرتزی پشتیبانی می‌کند. این مسئله امکان می‌دهد تا بتوانید حتی از جدیدترین پردازنده‌های ۴۵ نانومتری نیز به همراه آن استفاده کنید. حافظه‌های DDR۲ ۸۰۰Mhz تا سقف ۱۶ گیگابایت و در پیکره‌بندی دو کاناله پشتیبانی شده‌اند. این مادربرد به دلیل استفاده از چیپ‌ست P۴۱ فاقد پردازنده گرافیکی داخلی است. شما با استفاده از یک درگاه PCI-E x۱۶ می‌توانید هر کارت گرافیکی را که خواستید به همراه آن استفاده کنید. نسخه دو این گذرگاه در این مادربرد پشتیبانی نشده است اما با وجود این می‌توانید حتی کارت‌های گرافیکی جدیدی را نیز که از PCI-E ۲.۰ استفاده می‌کنند پشتیبانی کنید. پل جنوبی ICH۷ کمی قدیمی به نظر می‌رسد. پشتیبانی از ۴ درگاه SATA ۲.۰ به همراه ۱۰ درگاه USB همچنین خروجی صدای فراگیر با وضوح بالا به همراه بسیاری از درگاه‌های دیگر، این چیپ را هنوز به عنوان یکی از پل‌های جنوبی خوب در بین سایر چیپ‌ست‌ها مطرح نگه داشته است. علاوه بر این بزرگ‌ترین مزیت آن نسبت به سایر رقبایش قیمت مناسب آن است که در این مدت تا حدی افت کرده و تقریبا هیچ رقیبی در این زمینه برایش باقی نمانده است. برای یک مادربرد ارزان‌قیمت چه چیزی بهتر از قطعاتی مناسب اما ارزان می‌تواند وجود داشته باشد؟

مادربرد GA-EP۴۱-UD۳L با استفاده از نسخه سوم طراحی با طول عمر بالا و ارایه امکانات مناسب می‌تواند در دل بسیاری از سیستم‌های ارزان‌قیمت جا باز کند. سیستم‌هایی که برای انجام کارهای روزمره و اجرای وظایف عادی در نظر گرفته شده‌اند، بیش از آنکه روی کارایی بالایشان تاکید شود روی هزینه‌هایی که روی دوش کاربر می‌گذارند تاکید می‌کنند از مزایای این کارت به خوبی بهره‌مند خواهند شد.